Xiaomi Mi Watch: Έρχεται σύντομα και θα τρέχει Wear OS;

Xiaomi Mi Watch, Xiaomi Mi Watch: Έρχεται σύντομα και θα τρέχει Wear OS;

Η Xiaomi είναι ένα από τα πρώτα ονόματα στον χώρο των wearables χάρη στην προσιτή τιμή και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι συσκευές της. Η εταιρεία έγινε γνωστή στον κόσμο των wearables με τα Mi Band τα οποία τρέχουν λογισμικό της εταιρείας. Σύμφωνα όμως με αναφορά του 9to5Google, η εταιρεία ενδέχεται να ετοιμάζει το Xiaomi Mi Watch που θα τρέχει Wear OS.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι στην τελευταία έκδοση του Wear OS, την 2.28, υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν την ύπαρξη μιας υποστηρικτικής εφαρμογής για wearable της Xiaomi.

Αναφορικά, οι κατασκευαστές Wear OS συσκευών έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δικές τους companion apps οι οποίες θα λειτουργούν μαζί με τα δικά τους smartwatches. Συγκεκριμένα, ο κώδικας που ανακάλυψε το 9to5Google είναι ο εξής:

< STRING NAME=”XIAOMI_COMPANION_NAME”>MI WEAR</STRING >

Η εγγραφή μπορεί να σημαίνει ότι η υποστηρικτική εφαρμογή της Xiaomi θα είναι για τη νέα σειρά wearables της εταιρείας με την επωνυμία Mi Wear.

Επιπλέον, το decompiled OS περιέχει την λέξη κλειδί “Mi Watch” η οποία θα μπορούσε να είναι το όνομα του πρώτου smartwatch της εταιρείας που θα τρέχει Wear OS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ανακάλυψη οδηγεί στο συμπέρασμα της δημιουργίας και κυκλοφορίας του πρώτου Xiaomi Mi Watch. Παλαιότερα, στο Weas OS 2.26 είχαν εντοπιστεί στοιχεία τα οποία υποδείκνυαν την είσοδο της Xiaomi στην αγορά των Wear OS συσκευών. Ο κώδικας που βρήκαν τότε οι leakers ήταν ο παρακάτω:

< STRING NAME=”BAIJI_COMPANION_NAME”>BAIJI COMPANION</STRING >

Το Baiji είναι ένα κινέζικο δελφίνι το οποίο πλέον έχει εκλείψει. Είναι ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή αυτή ανήκει σε κάποια κινέζικη εταιρεία. Τότε αρκετοί πίστεψαν ότι θα σχετίζεται με το Xiaomi Mi Watch. Ίσως οι υποθέσεις αυτές να δικαιωθούν σύντομα, με βάση πάντα τα νέα ευρήματα του 9to5Google.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία και leaks για το Xiaomi Mi Watch. Ωστόσο, αναμένουμε η εταιρεία όταν το παρουσιάσει να κρατήσει την ίδια ανταγωνιστική τιμολόγηση όπως κάνει και με τα Mi Band.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Xiaomi. Η διάδοχος της Huawei.

Nickolas

Να δούμε μακάρι να βγάλει κάτι καλό. Για την ώρα ο μόνος πραγματικός ανταγωνιστής του Apple Watch, είναι το Galaxy Watch και η καινούρια έκδοση το active 2. Πολύ όμορφο, με αρκετές εφαρμογές και γρήγορο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.