Xiaomi Zero AI Face Identification: Έξυπνο κουδούνι με αναγνώριση προσώπου, νυχτερινή όραση και push notifications

Xiaomi Zero AI Face Identification, Xiaomi Zero AI Face Identification: Έξυπνο κουδούνι με αναγνώριση προσώπου, νυχτερινή όραση και push notifications

Η Xiaomi έχει κυκλοφορήσει έξυπνες συσκευές που καλύπτουν κάθε ανάγκη των καταναλωτών. Αυτή τη φορά η εταιρεία επεκτάθηκε στα οικιακά κουδούνια πόρτας κυκλοφορώντας το Xiaomi Zero AI Face Identification. Πρόκειται για ένα έξυπνο κουδούνι κάμερα, λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και IR Night Vision.

Το Xiaomi Zero AI Face Identification έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως αισθητήρα κίνησης, αναγνώριση προσώπου, εγγραφή βίντεο, νυχτερινή όραση, και πολλά άλλα. Συνδέοντας το κουδούνι με το κινητό μπορούμε να παρακολουθούμε την πόρτα μας από απόσταση. Πάμε όμως να δούμε μερικά πράγματα παραπάνω για αυτή την έξυπνη συσκευή.

Σχεδιασμός

Το κουτί του Xiaomi Zero AI Face Identification περιέχει τη βασική συσκευή, έναν δέκτη και φυσικά το φυλλάδιο οδηγιών. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι οι δύο συσκευές, οι οποίες έρχονται σε λευκό χρώμα, με τον γνωστό μινιμαλιστικό σχεδιασμό τη Xiaomi και έχουν βάρος μόλις 280 γρ.

Η έξυπνη κλειδαριά έχει ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες. Στο μπροστινό μαύρο πλαίσιο στην κορυφή της συσκευής βλέπουμε τον φακό της κάμερας και ακριβώς από κάτω το κουμπί που ενεργοποιεί το κουδούνι.

Στην πίσω πλευρά υπάρχει ταινία πολλαπλών χρήσεων της 3M η οποία βοηθά στην εύκολη και ασφαλή τοποθέτηση της συσκευής σχεδόν σε κάθε τύπο επιφάνειας. Για πιο σταθερή και μόνιμη εγκατάσταση υπάρχουν 4 τρύπες στο πίσω μέρος τις συσκευής και 4 βίδες μαζί με τα αντίστοιχα ούπα μέσα στη συσκευασία. Οι διαστάσεις του έξυπνου κουδουνιού είναι 111x61x23 χλστ.

Ο δέκτης από την άλλη είναι τετράγωνος με διαστάση 74 χιλιοστά και πάχος 38 χιλιοστά. Όλο το μπροστινό μέρος καταλαμβάνεται από ένα πλέγμα το οποίο κρύβει το ηχείο. Στην πίσω μεριά υπάρχει η πρίζα και στη δεξιά μεριά της συσκευής βλέπουμε τρία φυσικά κουμπιά ελέγχου.

Xiaomi Zero AI Face Identification, Xiaomi Zero AI Face Identification: Έξυπνο κουδούνι με αναγνώριση προσώπου, νυχτερινή όραση και push notifications

Λειτουργίες

Μία από τις βασικές λειτουργίες του Xiaomi Zero AI Face Identification είναι η νυχτερινή όραση. Η συσκευή χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερύθρων και μπορεί να ανιχνεύσει άτομα ακόμη και σε απόσταση 3 μέτρων.

Σε περίπτωση που υπάρξει κίνηση, η κάμερα πραγματοποιεί μία σύντομη καταγραφή και στέλνει άμεσα ειδοποίηση στο κινητό. Το βίντεο που καταγράφει η κάμερα έχει ανάλυση 720p και ο φακός έχει γωνία θέασης 105 μοίρες.

Ο κύριος δέκτης πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το κουδούνι. Επιπλέον, το έξυπνο κουδούνι μπορεί να συνδεθεί σε έως και τέσσερις δέκτες.

Επιπλέον, το Xiaomi Zero AI Face Identification έχει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Τα δεδομένα για την αναγνώριση προσώπου αποθηκεύονται σε μία εφαρμογή για κινητά. Έτσι, ο κύριος διαχειριστής της συσκευής λαμβάνει ειδοποίηση αν κάποιο από τα καταχωρημένα πρόσωπα χτυπήσει το κουδούνι ή βρεθεί στην πόρτα του σπιτιού.

Xiaomi Zero AI Face Identification, Xiaomi Zero AI Face Identification: Έξυπνο κουδούνι με αναγνώριση προσώπου, νυχτερινή όραση και push notifications

Έξυπνη λειτουργία για παιδιά

Η Xiaomi φρόντισε να ενσωματώσει και ειδική λειτουργία για παιδιά. Το Xiaomi Zero AI Face Identification χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία ενημερώνει τους γονείς για το ποιος βρίσκεται έξω από το σπίτι, όταν το παιδί είναι μόνο του. Οπότε, αν εμφανιστεί κάποιος επισκέπτης η γονείς μπορούν να ενημερώσουν το παιδί τους για το αν πρέπει ή όχι να ανοίξει την πόρτα.

Επίσης, έχει λειτουργία αλλαγής φωνής. Αν κάποιος ανήλικος ή έστω κάποιος με πιο παιδική φωνή απαντήση στον δέκτη τότε η συσκευή αλλάζει τη φωνή του ώστε να ακούγεται πιο “ενήλικη”.

Όσον αφορά τη μπαταρία, το έξυπνο κουδούνι διαθέτει τέσσερις επαναφορτιζόμενες μπαταρίας που προσφέρουν έως 6 μήνες αυτονομία με μία φόρτιση. Το μυστικό για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η γρήγορη λειτουργία αφύπνισης που ονομάζεται FastWake. Όταν η συσκευή αντιληφθεί κίνηση ξεκινά άμεσα την εγγραφή και μόλις την ολοκληρώση μπαίνει άμεσα σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Τέλος, το Xiaomi Zero AI Face Identification είναι συμβατό με Android 4.4 ή iOS 9.0 και νεότερα, και υποστηρίζει Wi-Fi και 433MHz RF σύνδεση.

Xiaomi Zero AI Face Identification, Xiaomi Zero AI Face Identification: Έξυπνο κουδούνι με αναγνώριση προσώπου, νυχτερινή όραση και push notifications

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το έξυπνο κουδούνι της Xiaomi είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε διαμέρισμα, οικία ή γραφείο. Χάρη στις λειτουργίες νυχτερινής όρασης, αναγνώρισης προσώπου και τον αισθητήρα κίνησης, αυτό το έξυπνο κουδούνι είναι ο καλύτερος θυρωρός που μπορεί να έχει κανείς.

Η τελική τιμή του Xiaomi Zero AI Face Identification στο Banggood είναι 40,99 δολάρια χρησιμοποιώντας το κουπόνι BGYPRA και μπορείτε να το αποκτήσετε επιλέγοντας ως τρόπο αποστολής το “Priority Direct Mail” για να μην σταματήσει το πακέτο σας στο τελωνείο.

Xiaomi Zero AI Face Identification, Xiaomi Zero AI Face Identification: Έξυπνο κουδούνι με αναγνώριση προσώπου, νυχτερινή όραση και push notifications

Τεχνικά χαρακτηριστικά Xiaomi Zero AI Face Identification

Μπαταρία: 4x AA LR6 1.5V
Αυτονομία: Έως 6 μήνες
Ασύρματη σύνδεση: Wi-Fi και 433MHz RF
Εμβέλεια δέκτη: 50 μέτρα
Αριθμός συνδεδεμένων δεκτών: 4
Ανάλυση κάμερας: 720p
Γωνία φακού: 105°
Διάφραγμα: f/2.0
IR light: 4 μονάδες 850nm
Θερμοκρασία εύρυθμης λειτουργίας: 0 έως 45°C
Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα: Android 4.4 και iOS 9.0 ή νεότερα

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.