ZTE VR headset: Επίσημα με υποστήριξη για Android Daydream VR

Μαζί με το ZTE Axon 7, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών AMOLED QHD και μνήμη RAM 6GB, η ZTE ανακοίνωσε επίσημα και το ZTE VR headset. Η ZTE φαίνεται πως στοχεύει στο Samsung Gear VR, καθώς το headset έχει θέση για να μπαίνει το Axon 7.

Η ίδια προς το παρόν δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, αλλά όπως και στο Samsung Gear VR υπάρχουν κουμπιά ελέγχου στα πλάγια και ένα touch pad. Στην επάνω πλευρά υπάρχει ένα κουμπί για την εστίαση, ενώ σύμφωνα με την ZTE, η συσκευή έχει ένα 9-axis γυροσκόπιο μέσα, το οποίο θα βοηθήσει στον εντοπισμό της κίνησης.

Η άλλη πληροφορία που έδωσε είναι ότι το ZTE VR headset θα έχει υποστήριξη για Android Daydream VR. Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Google I/O 2016, ανακοινώθηκε το Daydream, μια VR πλατφόρμα ενσωματωμένη στο Android. Tο Daydream θα έρθει στην τελική έκδοση του Android N που θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι ουσιαστικά το κομμάτι που θα περιλαμβάνει το VR περιεχόμενο μέσα στο Android.

Θα υπάρχει Daydream έκδοση του Google Play Store με VR-ready εφαρμογές. Θα το χρησιμοποιείς σε VR mode και όποτε είσαι μέσα στο Daydream μπορείς πολύ εύκολα να επιστρέψεις στη λίστα με τα VR-capable apps. Μεταξύ των εφαρμογών θα βρεις Street View, YouTube, Play Movies, Google Photos και πολλά παιχνίδια.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για τιμή και κυκλοφορία του ZTE VR, ενώ περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδια τη συσκευή.

zte vr headset, ZTE VR headset: Επίσημα με υποστήριξη για Android Daydream VR

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Σε αυτές τις 9 χώρες θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια

Η Apple θα προσθέσει σύντομα 12 νέες γλώσσες στο εικονικό πληκτρολόγιο του Vision Pro, με βάση τον κώδικα που ανακάλυψε το MacRumors.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Tο Apple Vision Pro αξίας 3.500 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.