Android TV: Θα χρησιμοποιεί το Voice Match του Google Assistant για αναγνώριση φωνής

Android TV, Android TV: Θα χρησιμοποιεί το Voice Match του Google Assistant για αναγνώριση φωνής

Η Google εξελίσσει όλο και περισσότερο το Android TV και προσθέτει διαρκώς νέα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει στο λειτουργικό σύστημα των έξυπνων τηλεοράσεων το Voice Match του Google Assistant.

Τι είναι το Voice Match

Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας μπορεί να ξεχωρίζει τους χρήστες μεταξύ τους. Στην ουσία, αποθηκεύει ένα μικρό δείγμα της φωνής του χρήστη, συγκεκριμένα τις φράσεις “OK Google” και “Hey Google”, και έπειτα το χρησιμοποιεί για να αναγνωρίζει μέσω φωνής ποιος χρήστης του μιλάει.

Ο Google Assistant είναι διαθέσιμος σε πολλές συσκευές, όπως smartphones, tablet, έξυπνα ηχεία, και άλλα. Με τη βοήθεια του Voice Match μπορεί να κρατά ασφαλείς αυτές τις συσκευές, καθώς δεν ενεργοποιείται μόνο με το άκουσμα της φράσης κλειδί, αλλά όταν τον καλεί ο ιδιοκτήτης της εκάστοτε συσκευής.

Επιπλέον, το Voice Match του Google Assistant είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε έξυπνες οικιακές συσκευές, που χρησιμοποιούν πάνω από ένας χρήστες. Γιατί η λειτουργία αυτή επιτρέπει την εξατομικευμένη εκτέλεση εργασιών ανά χρήστη.

Έρχεται στο Android TV

Το 9to5Google ανακάλυψε ότι η Google ετοιμάζεται να προσθέσει τη λειτουργία Voice Match στο Android TV. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στις εκδόσεις 4.1 και 4.2 της εφαρμογής Google Search για το Android TV υπάρχουν γραμμές κώδικα που αναφέρουν το Voice Match.

Επίσης, από τον κώδικα γίνεται ξεκάθαρο ότι το Voice Match θα χρησιμεύει για την αναγνώριση των χρηστών μέσω φωνής, ακριβώς όπως και στα smartphones, tablets, και τα λοιπά.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό αυτό στο Android TV, διότι μάλλον το δοκιμάζει ακόμα εσωτερικά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.