Nova card-sharing, Δικαστήριο κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με δύο νέες αποφάσεις κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι διαμοίραζαν παρανόμως σε τρίτους χρήστες-πελάτες (card-sharing), μέσω του διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της “NOVA“, χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης νόμιμης συνδρομής, με τη χρήση παράνομα προσαρμοσμένων αποκωδικοποιητών.

, Nova card-sharing, Δικαστήριο κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους

Με την επιβολή βαρύτατων ποινών που έφτασαν μέχρι και την 9ετή κάθειρξη, οι αποφάσεις αυτές παγιώνουν την πειρατεία ως κακουργηματική πράξη. Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόσφατες αποφάσεις του σε συνέχεια σχετικών μηνύσεων που υποβλήθηκαν από τη Multichoice Ελλάς Α.Ε.Ε., κήρυξε ενόχους δύο κατηγορούμενους, για τις –τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση- πράξεις της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002 για τη νομική προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο, στη μία περίπτωση, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993 και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Δικαστήριο κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για την πράξη της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με αναστολή, αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliSIII

Δεν πειράζει όσοι ασχολούνται με πειρατεία και παραεμπόριο να πάνε μέσα! Μαμακες είναι όσοι επενδύουν την ζωή τους για να πετύχει η επιχείρηση τους. Όλα έχουν το κόστος του και πρέπει αυτό να πληρώνεται. Παρεμπίπτοντος σπασμένα windows 8 που θα βρούμε? 😛

Dimitris

Εγώ φιλε μου επένδυσα και ακόμα επενδύω την ζωή μου για να πετύχει η νόμιμη επιχείρηση μου, και αυτό πρέπει να κάνει ο κάθε ένας που θέλει να πετύχει. Αυτοί όπως και άλλοι πολλοί ψάχνουν την αρπαχτή και τρώνε τα μούτρα τους. Win 8 δεν ξέρω αλλα win 7 άμα θες. 🙂

vaskor

Καλά η Νοβα έχει φθίνουσα πορεία, μπορεί να την ανακόψει μόνο αν πουλήσει στον ΟΤΕ. Γιατί την επόμενη σεζόν που θα της πάρει ο ΟΤΕ και την πρέμιερ λιγκ, τότε θα μείνει με ελάχιστους πελάτες.

Γιώργος

Η ελληνική δικαιοσύνη έχει χάσει το μέτρο! Εννιά χρόνια για πειρατεία είναι πάρα πολλά!Ο Κορκονεας θυμάται κανείς πόσα έφαγε? Παρεπιπτοντως ο συνεργός του έχει από φυλακίσει!

konb

Φίλε Γιώργο ελληνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει πια.

Το μικρό ψάρι το πιάνουνε και το γαμ***ε. Τα μεγάλα ψάρια, που είναι πολλά και κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, τα “κοιτάνε” και δεν τα ακουμπάνε.

Θα δούμε τι θα γίνει και τώρα με την περιβόητη λίστα και θα δούμε τι ελληνική δικαιοσύνη υπάρχει.

Πάντως ακραία η ποινή, λες και σκότωσε!

Θάνος

Ναι κρίμα που δεν σκάμε 40αρια στην νόβα κάθε μήνα..δηλαδή ο οτε είμαι μακάκας που τα έχει μισή τιμή και η νόβα εδώ και πόσα χρόνια ούτε καν διανοήθηκε κάποια μείωση..οπότε πειρατεία και πάλι πειρατεία

kotsoss

9 χρόνια? Δεν πάμε καλά! Πόσα λέτε να έδωσε η nova στον δικαστή?

vassilis

Δεν έχει χρήματα η Nova, και ασχολείται με μηνύσεις. Η παλιά καλή ιστορία…

Γιώργος Πολ

9 χρόνια γιαυτόν τον λόγο ? αλλους και αλλους δεν τολμούν να τους ακουμπήσουν ….

κοπρήτες οτι και να κανετε η σημαία δεν κατεβαίνει η πειρατεία δεν θα πεθάνει ποτε !

Μάριος

@VasiliSIII Για Windows 8 άμα θέλεις σου δίνω τα δικά μου αυθεντικά κατεβασμένα από microsoft store και αχρησιμοποίητα γιατί δεν τα σηκώνει το pc !

alex

9 χρόνια για αυτό το λόγο? tragic..βιαστής βγαίνει νωρίτερα!

MEDS

Είμαι υπέρ της πειρατείας, αλλά μόνο για προσωπική χρήση. Οι τύποι πρόσφεραν πειρατικό NOVA σε νοικοκυριά, σε καλύτερη τιμή. Καλά τους έκαναν, κλασικοί νεοέλληνες πονηρόβλαχοι.

Βαγγέλης

Για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και η Multichoice φαίνεται είναι 2 μέτρα και 2 σταθμά, επί εποχής 2006-2008 στις σειρές & ταινίες που έπαιζε τους υπότιτλους τους κατέβαζε από τα sites που κλείσανε μερικά χρόνια μετά. Μάλιστα ήταν τόσο προκλητικοί που ούτε καν τα credits δεν βγάζανε! Έβλεπες Nova και στους υπότιτλους είχες ορθογραφικά, internal jokes μεταξύ των μεταφραστών και φυσικά credits για sites με υπότιτλους. Όσο για το «παράνομα τροποποιημένο αποκωδικοποιητή» είναι γελοίο. Οι αποκωδικοποιητές που μπορούν να τραβάνε κλειδιά μέσω δικτύου/διαδικτύου πωλούνται νόμιμα σε Ελληνικά καταστήματα, και ουδεμία τροποποίηση έχει γίνει. Οι συσκευές αυτές φέρουν κανονικά πιστοποίηση CE. Απλά η Multichoice είναι στην εποχή του χειροπέλεκη και νομίζει ότι όλα θα είναι όπως την εποχή του Filmnet και το να έχεις δικό σου δορυφορικό δέκτη σημαίνει ότι είναι παράνομα τροποποιημένος όπως γίνονταν παλιά επί εποχής Filmnet που πήγαινες τον αποκωδικοποιητή στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς και στον έσπαγε να παίζει χωρίς συνδρομή (και χωρίς ήχο – αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία 😀 ). Υπάρχει η τεχνολογία σήμερα να εξαλείψει κάθε Multichoice και να παρακάμψει κάθε κλείδωμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και όπως όλοι όσοι καπηλεύονται πνευματικά δικαιώματα (Studios, Δισκογραφικές κλπ) προτιμούν να καταστρέψουν ζωές δήθεν για… Συνέχεια »

Κωστας

@Βαγγέλης
Εάν κλείσει η Multichoice τους απολυμένους θα τους προσλάβεις εσύ υποθέτω. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτή. Κουτσή στραβή και ανάποδη η Nova, αλλά εάν δεν κάνει σε κάποιον (ακριβή, μάπα παραγωγές, χάλια υπότιτλους κλπ) απλά δεν ψωνίζει από εκεί. Δεν έβαλαν σε κανέναν το πιστόλι για να γίνει συνδρομητής. Οι τύποι δεν καταδικάστηκαν για απλή πειρατεία (το λέω χοντρικά και απλά), ότι δηλ. έσπασαν το σήμα για προσωπική τους χρήση. Έβγαζαν χρήματα παραποιώντας ένα προϊόν. Παραμάγαζο είχαν στήσει δηλ. με ξένες πλάτες (μην το πω αλλιώς). Συμφωνώ, ότι οι ποινές ήταν μεγάλες αλλά και πάλι αυτό είναι ένα άλλο θέμα, που δεν μπορεί να συζητηθεί, εάν κάποιος δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά της δίκης. Συμφωνώ επίσης, ότι οι εταιρίες πολλές φορές το παρακάνουν, σχετικά με τα πνευματικά τους δικαιώματα (γίνονται γραφικοί, π.χ. περιπτώσεις με την ΑΕΠΠΙ στην Ελλάδα, που ζητάνε από τυροπιτάδικα να πληρώνουν συνδρομή για να μπορεί να ακούγεται το ραδιόφωνο στο μαγαζί τους) αλλά η συγκεκριμένη είναι άλλη υπόθεση.

Βαγγέλης

Ωπ κάποιος συνονόματος έχει το nickname μου. 😛

Andreas K.

Καλα τους εκαναν, δηλαδη οποιος δεν μπορει να αγωρασει μια Mercedes (π.χ.) μπορει να βρει εναν κλέφτη να του “σπασει” ενα αυτοκίνητο απο μανδα και μετα να το παιζει “γαμπρος” με κλεμμένο οχημα !!!!!!! Δεν νομιζω!!!!!!! Μεσα !!!!!!

filippos

Στην Κύπρο. Μόνο 20€ στιχιζη.

ανώνυμος

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία γι αυτούς που βγάζουν λεφτά χωρίς να δουλέψουν..

Silender

Έχω πειρατικό Nova και θα εξακολουθώ να έχω μέχρι να ισιώσουν τις τιμές τους.

Να βγάζουν σωστό κέρδος και όχι υπερκέρδος και τότε ίσως το κόψουμε.

παντελης

Υπέρ της πειρατείας ακόμα κ για κέρδος
άλλωστε τώρα υπάρχει κ το κόμμα μας κ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε στη βουλή κ θα αλλάξουν πολλά πράγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet featured Nova

Nova Data Jump: Ακόμα περισσότερα data στην ίδια τιμή

Η νέα Nova γιορτάζει μια χρονιά-ορόσημο επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελληνική αγορά και προσφέρει “Data Jump”.

Home Cinema Nova

Nova: Νέα εμπειρία θέασης με την EON On Demand

Η EON On Demand προσφέρει σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη user interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή λήψης (download).

Business Nova

Η Nova γιορτάζει μία χρονιά ορόσημο

Αύξησε την κάλυψη 5G κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες από 53% σε 75% εντός του 2023. Αύξησε το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών κατά 5 φορές σε σύγκριση με το 2022.