Nova HD, Επιτέλους ελληνικό δορυφορικό 1080i

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Ιανουαρίου 2004 όταν ξεκίνησε η πρώτη Ευρωπαϊκή δορυφορική πλατφόρμα υψηλής ευκρίνειας Euro1080. Και ενώ χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία και Αλβανία απολαμβάνουν ήδη τοπικά δορυφορικά κανάλια HD (High Definition), χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 6 χρόνια για να ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι δορυφορικές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας.

, Nova HD, Επιτέλους ελληνικό δορυφορικό 1080i

Αύριο το μεσημέρι, σε Συνέντευξη Τύπου, η Nova (όμιλος Forthnet) μας έχει προσκαλέσει για τις επίσημες ανακοινώσεις. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο Nova HD το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα κανάλια που θα μεταδίδουν υλικό σε ανάλυση HD 1920x1080i. Τα τρία κανάλια είναι επιβεβαιωμένα, Nova Cinema HD με κινηματογραφικές ταινίες, Nova Sports HD με επιλεγμένες αθλητικές αναμετρήσεις (και σημαντικοί ελληνικοί αγώνες) και το Αγγλικό Eurosport HD. Το τέταρτο κανάλι ακούγεται ότι θα είναι το Discovery HD αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι, αύριο στη Συνέντευξη Τύπου.

Το add-on πακέτο Nova HD με αυτά τα τέσσερα κανάλια υψηλής ευκρίνειας θα μπορεί να προστεθεί σε ένα από τα υπάρχοντα τέσσερα πακέτα της Nova. Δεν θα μπορεί κάποιος να αγοράσει μόνο το πακέτο HD. Φυσικά, για τη λήψη υλικού HD θα απαιτηθεί και νέος δέκτης High Definition παντρεμένος με την κάρτα Nova ενώ όσοι είστε ήδη συνδρομητές της εταιρείας, θα μπορείτε να συνδέσετε το τωρινό σας δέκτη πάνω στον νέο HD και να έχετε δυνατότητες Multi-Room σε δύο διαφορετικά δωμάτια. Το κόστος του νέου πακέτου Nova HD καθώς και η τιμή του εξοπλισμού θα γίνουν γνωστά αύριο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RED_ODIN-7-

Καλο αλλα οχι αρκετο , μπορουσαν και καλυτερα !!!!!!!

stratos

Τι θέμα είναι να μην μας πιάσουν το…… χέρι, με τις τιμές…

Dimitris

Σπουδαια νεα! Αντε και η ΕΡΤ HD 😛

ghan

Εχω το full pack θα ειναι δωρεαν???

Petran

Έχει εξετάσει κανείς κατά πόσο είναι νόμιμο το ‘πάντρεμα’ της κάρτας με το δέκτη; Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμφωνηθεί όταν η Multichoice απέκτησε την άδεια…

RED_ODIN-7-

Αραγε τα ελευθερα καναλια ποτε θα προβαλουν σημα υψηλης αναλυσης ???

Costas Gheraniou

Μακάρι να είναι αληθινό.

Takis

ΕΡΤ HD?χαχαχα..αυτες οι λεξεις θα πανε μαζι σε αλλα 6 χρονια..

dali13gr

Έχουμε μήπως κανένα νέο από την συνέντευξη τύπου;

pcnw

είναι μεγάλη απάτη! Είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αποκωδικοποιητή 130€ που την ίδια στιγμή έχει 60€ στη Γερμανία και δεν δέχονται να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον της αρεσκίας σου.

Σαν να κάνεις σύνδεση σε κινητή τηλεφωνία και να μη σε αφήνουν να διαλέξεις εσύ το κινητό που θα χρησιμοποιείς.

Τρελή μονοπολιακή πολιτική !!!!

giwrgos

τεράστια απάτη για εμάς και κρίμα για αυτούς που επένδυσαν ένα τσουβάλι λεφτά και όπως φαίνεται μόνο λίγοι θα μπορούν να το απολαμβάνουν. αν όμως κάνανε πιο προσιτές τής τιμές τους θα είχαν πάρα πολύ πιο πόλους συνδρομητές, σίγουρα 100%, όχι μόνο στην συνδρομή αλλά και στον αποκωδικοποιητή είμαι σίγουρος ότι αυτοί τους αγοράζουν 30-50 ευρώ το καθένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet featured Nova

Nova Data Jump: Ακόμα περισσότερα data στην ίδια τιμή

Η νέα Nova γιορτάζει μια χρονιά-ορόσημο επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελληνική αγορά και προσφέρει “Data Jump”.

Home Cinema Nova

Nova: Νέα εμπειρία θέασης με την EON On Demand

Η EON On Demand προσφέρει σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη user interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή λήψης (download).

Business Nova

Η Nova γιορτάζει μία χρονιά ορόσημο

Αύξησε την κάλυψη 5G κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες από 53% σε 75% εντός του 2023. Αύξησε το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών κατά 5 φορές σε σύγκριση με το 2022.