Ο ΟΤΕ καταθέτει προσφορά για να αγοράσει τη NOVA

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ή Εταιρεία) ανακοινώνει ότι, κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία FORTHNET για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA.

Ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

Η ανακοίνωση εκδίδεται ως Ρυθμιζόμενη Πληροφορία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 [άρθρο 3, παρ. 1 (ιστ), (ββ), και άρθρο 21)], την Απόφαση 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα άρθρα 10 και 13 του Ν. 3340/2005 και την Απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

OTE Nova, Ο ΟΤΕ καταθέτει προσφορά για να αγοράσει τη NOVA

OTE Nova, Ο ΟΤΕ καταθέτει προσφορά για να αγοράσει τη NOVA

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stelios

Τρομερή κίνηση από τον ΟΤΕ, επίδειξη δύναμης!

Χρήστος

Όντως επίδειξη δύναμης αλλά το βλέπω δύσκολο να πάρει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Γιαννης

άλλο ένα μονοπόλιο που θα ανεβάσει την τιμή του προιόντος….

Petros

αν γινει αυτο τοτε θα τα εχει ολα ο οτε αποτε καλο αυτο.
η επιτροπη θα μας τα χαλασει σιγουρα ομως εκτος
και αν πληρωσει κατι και σε αυτους;)

P

Να δώ τώρα κάποιους που σε ενα ποστ για το NOVA ΕΞΟΧΙΚΟ λέγανε εκφράσεις του στυλ ” βρε Ουστ κλπ” και αντίστοιχα για ΟΤΕ tv ότι μόνο αυτή αξίζει .. Τεςπα , μακάρι να ρίξουν και τιμές .. Όλα τα αλλά …. Παραμύθια

Loki

Πολύ κακό νέο!!!
Αν γίνει αυτό τότε θα μιλάμε για χοντρό μονοπώλιο και καμιά εναλλακτική για τον τηλεθεατή.
Ό,τι έκανε η NOVA τόσα χρόνια και οι τιμές της πήγαν στο Θεό.
Σε ενδεχόμενη αγορά ο ΟΤΕ θα εκτοξεύσει τις τιμές σταδιακά (όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις).
Και από ό,τι βλέπω υπάρχει η Barclays από πίσω οπότε το χρήμα ρέει άφθονο για αυτήν την αγορά.
Είναι σοβαρά τα πράγματα.
Το μόνο θετικό είναι ΑΝ γίνει το deal, να μην ανέβουν οι τιμές της συνδρομής.
Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός δηλαδή.
Άρα, πάρα πολύ κακό νέο.

P

@Petros χρόνια πολλά για προχθές ..

nick2010

Το καλό: Ένα πιάτο και ένας αποκωδικοποιητής, όχι πολλά καλώδια.

Το κακό: Οι τιμές δύσκολο να κρατηθούν χαμηλά, λόγω μονοπωλίου, με μόνη ελπίδα την κρίση που υπάρχει και την αντικειμενική αδυναμία του πολίτη να δώσει παραπάνω.

Αναρωτιέμαι τί θα γίνει με Επιτροπή Ανταγωνισμού και Ραδιοτηλεοπτικό.

Γενικά πάντως, καλά το βλέπω εγώ, αφού ενδέχεται να καθαρίσει (;) η δυσωδία του αθλητικού κομματιού της NOVA που έχει διώξει μακρυά χιλιάδες συνδρομητές.

nikos

Καλή κίνηση γιατί θα χρειάζεσαι ένα πιάτο και έναν αποκωδικοποιητή όπως είπε και κάποιος παραπάνω…
Όσο για τις τιμές αν στο σύνολο δεν ξεπερνάει το ποσό που θα πλήρωνε κάποιος και για τα δυο μαζί τότε μονο θετικό μπορεί να είναι.
Υ.Γ Πιστεύω πως θα δημιουργηθούν και νέα πακέτα,για παράδειγμα ένα πακέτο με όλα τα ote sports & nova sports ώστε αυτόν που τον ενδιαφέρουν μόνο τα αθλητικά να τα έχει όλα σε καλύτερη τιμή!
Όλα αυτά βέβαια αν εγκριθεί η εξαγορά της nova…

nikmour

Πάντως όταν πήρα την προσφορά της Forthnet τσατίστηκα που αφαίρεσαν το Αγγλικό πρωτάθλημα, χωρίς να το πουν. Δεν ξέρω αν εγκριθεί η πώληση, αλλά ο όμιλος forthnet είχε και έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και αυτό είναι που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην πώληση της Olympic στην Aegean.

Notis

Μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει μονοπώλιο. Η συνδρομητική τηλεόραση είναι αρκετά ακριβή στην Ελλάδα, από την άλλη πόσες ταινίες και πόσους αγώνες να δείς κλεισμένος στο σπίτι προτιμώ να βγω έξω.

hatzipanos

Καλο νέο θα ήταν αν κρατούσαν την ίδια τιμή και στο νέο πακέτο, αλλά πείτε μου ποιος πιστεύει ότι θα γίνει αυτό;;; Αν έχει όλα τα πρωταθλήματα και όλες τις διοργανώσεις τότε μια τιμή κοντά στα 60€ τον μήνα να λέμε μια χαρά είναι. Για μένα μία σωστή τιμή θα ήταν 35-40€, αλλά μάλλον θα μείνει ευχή αυτό.

Mylopotamos

Wind δεν εχει μιλήσει ακομα… Περιμένετε νομιζω ενδιαφέρεται και αυτή

Χρήστος

Η Wind παραχώρησε το δικαίωμα της στη Vodafone.

nikos

κατα την γνωμη μου αν τελικα επελθει συμφωνια και η τιμη σε full pack κυμανθει μεχρι τα 35 ευρω ανωτερο ποσο, θα κανει θραυση ο οτε με πανω απο 2000000 συνδρομητες.

gt77

Απο τη μια λεω καλα ειναι γιατι δεν θα χουμε διπλα πραγματα καλωδια δεκτες τηλεκοντρολ αλλα απ την αλλη ποιος μπορει να εμπιστευτει τον ΟΤΕ οταν ολα τα χρονια του μονοπωλιου μας ξεζουμιζε;;;;;;Eγω αυτην τη στιγμη για ΝΟVΑ και ΟΤΕ full pack με απεριοριστα σταθερα κ 24αρα ΟΤΕ πληρωνω για ολα αυτα μαζι 72ευρω το μηνα.ΠΟΛΛΑΑΑ;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova

Nova Data Jump: Ακόμα περισσότερα data στην ίδια τιμή

Η νέα Nova γιορτάζει μια χρονιά-ορόσημο επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελληνική αγορά και προσφέρει “Data Jump”.

Home Cinema Nova

Nova: Νέα εμπειρία θέασης με την EON On Demand

Η EON On Demand προσφέρει σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη user interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή λήψης (download).

Business Nova

Η Nova γιορτάζει μία χρονιά ορόσημο

Αύξησε την κάλυψη 5G κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες από 53% σε 75% εντός του 2023. Αύξησε το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών κατά 5 φορές σε σύγκριση με το 2022.

Internet Nova

Nova Data Jump: Περισσότερα Data στην ίδια τιμή

H νέα Nova συμπληρώνει ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας λανσάροντας το “Data Jump”, προσφέροντας ακόμα περισσότερα Data στην ίδια τιμή.