Samsung: Μπορεί να αχρηστεύσει από απόσταση κλεμμένες τηλεοράσεις της

, Samsung: Μπορεί να αχρηστεύσει από απόσταση κλεμμένες τηλεοράσεις της

Η αποθήκη Cato Ridge της Samsung σε επαρχία της Νοτίου Αφρικής λεηλατήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες εν μέσω βίαιων αναταραχών στη χώρα. και από εκεί κλάπηκαν έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV) της εταιρείας. Όμως η εταιρεία έχει ένα κρυφό άσσο στο μανίκι της που δεν θα επιτρέψει σε όσους απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο τις τηλεοράσεις της να τις ευχαριστηθούν.

Οι τηλεοράσεις Samsung έχουν προεγκατεστημένη μια εφαρμογή TV Block, η οποία συνδέεται με τους server (διακομιστές) της εταιρείας τη στιγμή που θα συνδεθεί η τηλεόραση στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή αναφέρει τον σειριακό αριθμό της τηλεόρασης και αν ταιριάζει με την “black list” της Samsung τότε όλες οι λειτουργίες της τηλεόρασης απενεργοποιούνται από απόσταση. Οι λειτουργίες της τηλεόρασεις μπορούν να αποκατασταθούν εάν μπορέσετε να προσκομίσετε στη Samsung την απόδειξη αγοράς.

Πως σας φαίνεται αυτή η απόφαση της Samsung; Σας φαίνεται περίεργο και όχι αποδκετό το να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κάτι τέτοιο από απόσταση ένας κατασκευαστής τηλεόρασης ή σκέφτεστε ότι τα κλεμμένα αγαθά πρέπει να αχρηστεύονται μετα την κλοπή τους;

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2021

Και ποιος φτιάχνει αυτές τις blacklists ???

Ποιος μου εγγυάται ότι μια μέρα κάποιου στη Samsung δεν θα του σβουρίξει να πατήσει το κουμπί ????

Καλές κι άγιες οι Samsung TVs αλλά με τέτοια “καραγκιοζιλίκια”….

Last edited 2 years πριν by nikos2021
Dem

οσες δηλώνονται κλεμμένες από τα μαγαζιά η από της αποθήκες η απο τα σπίτια (για αυτό παντα κρατάμε απόδειξη αγοράς και τελείωσε )

Κώστας Βλαχάκης

Kαλησπέρα, ναι είναι αυτή είναι η δική μας διέυθυνση για το RSS https://techblog.gr/feed/
RSS έχουν τα περισσότερα site.

Μάκης

Δεν χρειάζεται η Samsung να έχει την TV Block εφαρμογή ώστε να κάνει απενεργοποίηση της τηλεόρασης από απόσταση. Aπλά κυκλοφορεί το επόμενο νέο Firmware Update για την ΤV σου, και σου αχρηστεύει μια και καλεί την νέα σου QN900A Neo QLED 65ρα που πλήρωσες με αίμα, και δεν στο αναγνωρίζει και από πάνω παρόλου που είσαι και εντός εγγύησης!!

Dem

από περιέργεια τι σου απάντησαν?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.