Samsung: Νέες σειρές τηλεοράσεις Neo QLED και MicroLED για το 2021

Η Samsung Electronics παρουσίασε σήμερα τις νέες σειρές τηλεοράσεων Neo QLED, MicroLED και Lifestyle για το 2021, κατά τη διάρκεια της πρώτης εικονικής διοργάνωσης First Look, ενόψει της έκθεσης CES 2021. H νέα σειρά υπογραμμίζει τη δέσμευση της Samsung στην προσβασιμότητα, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, με νέες εξελίξεις που βοηθούν στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της τηλεόρασης στα σπίτια των καταναλωτών.

Οι λειτουργίες προσβασιμότητας της Samsung για το 2021, τώρα διαθέσιμες και στα μοντέλα QLED και Neo QLED για το 2021, φέρνουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν την εμπειρία θέασης. Η σειρά τηλεοράσεων για το 2021 συστήνει νέες λειτουργίες όπως οι Caption Moving, Sign Language Zoom και Multi-Output Audio, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν προβλήματα ακοής ή όρασης να βελτιώσουν την προβολή σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους. Η Samsung έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2022 θα έχει επεκτείνει σε περισσότερες προϊοντικές κατηγορίες τη λειτουργία Voice Guide, η οποία παρέχει ηχητική καθοδήγηση σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Επίσης, η Samsung θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για να ενισχύσει την προσβασιμότητα στις τηλεοράσεις Samsung κατά τα επόμενα χρόνια.

Οι τηλεοράσεις Neo QLED

Η Samsung παρουσιάζει μια ολοκαίνουρια τεχνολογία οθόνης, τη Neo QLED, στα μοντέλα ναυαρχίδες 8K(QN900A) και 4K (QN90A). Η Samsung προάγει την QLED τεχνολογία σε ένα επόμενο επίπεδο με μια νέα πηγή φωτός, το Quantum Mini LED, που ελέγχεται με ακρίβεια από την τεχνολογία Quantum Matrix και τον πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνας Neo Quantum, που βελτιστοποιήθηκε για τη Neo QLED.

Η Samsung σχεδίασε το Quantum Mini LED για να είναι το 1/40 του ύψους ενός τυπικού LED. Αντί να χρησιμοποιεί ένα φακό για το διασκορπισμό φωτός και μία διάταξη για τη σταθεροποίηση του LED, το Quantum Mini LED προσφέρει λεπτότερα στρώματα, με πολλά περισσότερα LED. Η τεχνολογία Quantum Matrix επιτρέπει τον εξαιρετικά λεπτομερή και ακριβή έλεγχο των MINI LED, αποτρέποντας την διάχυση του φωτός και επιτρέποντας στους θεατές να απολαύσουν το περιεχόμενο στην άψογη μορφή του.

, Samsung: Νέες σειρές τηλεοράσεις Neo QLED και MicroLED για το 2021

Η τεχνολογία Neo QLED

Η τεχνολογία Neo QLED διαχειρίζεται την κλίμακα φωτεινότητας στα 12-bit με 4.096 βήματα, κάνοντας τις σκοτεινές περιοχές πιο σκούρες και τις φωτεινές, φωτεινότερες, με αποτέλεσμα μια καθηλωτική εμπειρία, μεγάλης ακρίβειας. Ακόμα, η Neo QLED επωφελείται από πανίσχυρο επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung, με ενισχυμένες δυνατότητες αναβάθμισης εικόνας. Χρησιμοποιώντας μέχρι και 16 διαφορετικά μοντέλα νευρωνικών δικτύων, το καθένα εκπαιδευμένο σε αναβάθμιση εικόνας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και με τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης, o επεξεργαστής Neo Quantum μπορεί να βελτιστοποιήσει την ποιότητα εικόνας σε 8Κ και 4Κ, ανεξαρτήτως της ποιότητας εικόνας και της ανάλυσης της αρχικής πηγής.

Η σειρά τηλεοράσεων Neo QLED 8K της Samsung για το 2021 διαθέτει ένα νέο σχεδιασμό Infinity One, μια οθόνη σχεδόν χωρίς πλαίσιο που παρέχει ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης με κομψό σχεδιασμό. Ακόμα, το προσαρτημένο κουτί Slim One Connect των Neo QLED 8K τηλεοράσεων, ένα ολοκαίνουριο σύστημα διαχείρισης καλωδίων που μπορεί να στερεωθεί στην πλάτη της τηλεόρασης, επιτρέπει την ευκολότερη εγκατάσταση και προσφέρει καλύτερη αισθητική. Επιπλέον, η σειρά 2021 Neo QLED 8K διαθέτει πλήθος λειτουργιών για premium ήχο. Ο δυναμικός ήχου του Object Tracking Sound (OTS) Pro αντιστοιχείται με την κίνηση των αντικειμένων στην οθόνη, ενώ το SpaceFit Sound αναλύει τον περιβάλλοντα χώρο της τηλεόρασης για να αποδώσει τον ήχο προσαρμοσμένο σε αυτόν.

Τα μοντέλα Neo QLED 8K και 4K της Samsung για το 2021 προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες που διευρύνουν το ρόλο της τηλεόρασης και βοηθούν τους χρήστες να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους όσον αφορά την άθληση, τη ψυχαγωγία και την τηλεργασία.

Οι τηλεοράσεις Micro LED

Το 2021, η υπόσχεση για Micro LED τηλεοράσεις πραγματοποιείται. Με τη νέα MICRO LED σειρά, η Samsung διαθέτει για πρώτη φορά την Micro LED τεχνολογία σε μια τυπική μορφή τηλεόρασης, παρέχοντας στους χρήστες μια εκπληκτική εμπειρία θέασης σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη, επόμενης γενιάς.

Διαθέσιμη σε 110’’, 99’’ και μικρότερα μεγέθη έως το τέλος του έτους, η νέα σειρά MICRO LED χρησιμοποιεί φώτα LED μεγέθους μικρομέτρου για την εξάλειψη του οπίσθιου φωτισμού και των χρωματικών φίλτρων που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές οθόνες. Αυτο-φωτίζεται και παράγει ρεαλιστικά χρώματα και απίθανη φωτεινότητα μέσω των 24 εκατομμυρίων LED, με ανεξάρτητο έλεγχο. Ο σχεδιασμός Monolith που καλύπτει περισσότερη από 99% αναλογία οθόνης προς σώμα εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα εικόνας.

, Samsung: Νέες σειρές τηλεοράσεις Neo QLED και MicroLED για το 2021

Η Samsung έχει καινοτομήσει στις λειτουργίες Smart TV για να αξιοποιήσει την τεράστια οθόνης της νέας σειράς τηλεοράσεων MICRO LED. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία 4Vue(Quad View) για να παρακολουθήσουν άνετα μέχρι και τέσσερεις διαφορετικές πηγές περιεχομένου ταυτόχρονα, σε μια οθόνη. Οι θεατές μπορούν να συνδέσουν πολλές εξωτερικές συσκευές για να παρακολουθούν πολλούς τελικούς αγώνων ταυτόχρονα, ή να κάνουν streaming ενός walkthrough ενώ παίζουν ένα video game, όλα σε εκπληκτική ποιότητα και μέγεθος.

Τέλος, η δυναμική εμπειρία ήχου της νέας σειράς τηλεοράσεων MICRO LED είναι τόσο καθηλωτική, όσο και η εικόνα της. Με λειτουργία Majestic Sound, προσφέρει κορυφαία ήχο 5,1 καναλιών, χωρίς εξωτερικό ηχείο, μετατρέποντας κάθε δωμάτιο σε μια πολυτελή αίθουσα ιδιωτικής προβολής.

Οι τηλεοράσεις Lifestyle

Η Samsung ενισχύει, επίσης, τη σειρά Lifestyle τηλεοράσεων για το 2021 με νέο σχεδιασμό και παράγοντες μορφής, που συμβαδίζουν με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Από το 2017 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, η The Frame έχει επαναπροσδιορίσει την τηλεόραση, μετατρέποντας τις οθόνες σε έργα τέχνης, αγγίζοντας πωλήσεις που ξεπερνούν το 1 εκατομμύρια μονάδες.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.