Samsung, παρουσίασε νέα σειρά SUHD TV [CES 2015]

Στην CES 2015 η Samsung ανακοίνωσε μια νέα σειρά έξυπνων τηλεοράσεων την οποία ονομάζει “SUHD” και θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015 από 48 ίντσες μέχρι 88 ίντσες. Θα τρέχουν το Tizen OS της Samsung, όπως και όλες οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung φέτος, μιας και ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να δούμε το πρώτο Tizen phone.

Οι νέες τηλεοράσεις χρησιμοποιούν νανοκρυστάλλους και Quantum-dot τεχνολογία η οποία φέρνει υψηλότερης ποιότητας εικόνα και εντυπωσιακά χρώματα σε ακόμη πιο υψηλής ανάλυσης οθόνες. Η τεχνολογία Quantum-dot επιτρέπει στη Samsung να κατασκευάσει τηλεοράσεις οι οποίες δίνουν ίδια χρώματα με τις OLED οθόνες, αλλά σε πολύ πιο οικονομική τιμή.

Σύμφωνα με τη Samsung, οι SUHD τηλεοράσεις δίνουν μέχρι και 64 φορές περισσότερο χρώμα από τις συμβατικές τηλεοράσεις. Αν και όλα αυτά που μας λέει η Samsung για τη νέα της τεχνολογία, ακούγονται πολύ εντυπωσιακά, δεν διευκρίνισε τι σημαίνει το “S” στο SUHD.

Μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσει 3 SUHD τηλεοράσεις- JS9500, JS9000 και JS8500, αλλά δεν έχει ανακοινώσει σε τι τιμές θα κυμαίνονται. Όλες οι φετινές έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung θα τρέχουν Tizen που θα τους επιτρέπει να δίνουν πληροφορίες για αθλητικούς αγώνες και να κάνουν stream το πρόγραμμα της τηλεόρασης στο κινητό.

Τέλος, η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει το 60% της αγοράς των UHD τηλεοράσεων, οι μισές εκ των οποίων αφορούν σε κυρτές τηλεοράσεις.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

samsung suhd tv ces 2015, Samsung, παρουσίασε νέα σειρά SUHD TV [CES 2015]

samsung suhd tv ces 2015, Samsung, παρουσίασε νέα σειρά SUHD TV [CES 2015]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

SUHD=Super Ultra High Definition

ParisL

SUHD= LCD UHD που η Samsung αποφάσισε να τους δώσει μαρκετίστικο όνομα

karlitonio1

Εχω το 2014 uhd curved το πηρα πριν 2 μηνες. Ποτέ τα παιχνιδια δεν ηταν ετσι ps4 κτλ. Εικονα απ αλλο πλανητη σε sd kai hd. 3d οτι καλυτερο πραγματικα. Ειναι απο αλλον πλανητη samsung τέρμα.

karlitonio1

@ParisL φανταζομαι πειραματιστικες πολυ με αυτες τις τηλεοράσεις τις σαμσουνγκ σωστα? Γιατο αμα δεν έχεις δει καν εικονα δεν εχεις δει καν πως δειχνει και απλα μιλας είναι ντροπη, και για να μην λεμε πολλα άνοιξε τα μάτια σου και δες τι εφερε σαμσουνγκ.https://www.trustedreviews.com/samsung-js9500-js9000-super-uhd-tvs-review. Γιατι απλα ενα μπλα μπλα ε lcd ειναι δειχνει οχι τοσο δικαιο και εξυπνο άτομο. Διάβασε το και καταλαβε μονος σου τι ειναι ειδικά τελευταία παραγραφος με το κομματι nano κτλ κτλ.

Nicos

@karlitonio1
Μεγιά τη curved : )
σε 65″ να υποθέσω… πως παίζει σε απλό τηλεοπτικό σήμα και σε χαμηλής ανάλυσης mkv?
Λίγο που τη δοκίμασα σε κατάστημα με απογοητεύσε σε τηλεοπτικό. Δεν ξέρω εάν παίζοντας με τις ρυθμίσεις γίνετε κάτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.