Sharp 32” 4K monitor, Με 4.000 ευρώ από την Apple στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η διάθεση από τη Sharp, οθόνης 32 ιντσων τεχνολογίας LED με ανάλυση 4K (Ultra HD 3840×2160 pixels) μέσω των online καταστημάτων της Apple στην Ευρώπη. Μια κίνηση που δείχνει πως πλησιάζει η κυκλοφορία των ανανεωμένων Mac Pro και η Apple διαθέτει προς πώληση τις συγκεκριμένες οθόνες, έτσι ώστε οι υποψήφιοι κάτοχοι των Mac Pro να συνδέσουν τα συγκεκριμένα monitor, μιας και η Apple δε διαθέτει δικά της ακόμα.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως η Apple δε θα αργήσει να διαθέσει στην αγορά τις δικές της 4Κ οθόνες. Αυτό βασίζεται στο γεγονός πως η εταιρεία AU Optronics, υπεύθυνη για την κατασκευή της οθόνης του πρώτου iPad mini, είναι σε διαδικασία πραγωγής οθονών ανάλυσης 4Κ, σύμφωνα με τον ιστότοπο panelook.com όπου εμφανίστηκαν monitor της συγκεκριμένης εταιρείας να βρίσκονται υπό κατασκευή.

Η Apple αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την LG για την κατασκευή των Apple Thunderbolt Display και δεν είναι γνωστό εαν η εταιρεία AU Optronics θα μπορέσει να φτάσει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας που θέτει στα monitor η Apple, στρέφοντάς την έτσι σε άλλες εταιρείες για την παραγωγή των 4Κ monitor. Επιπλέον, είναι ακόμα αμφίβολο το εαν η Apple θα χρησιμοποιήσει την ανάλυση 3840×2160 pixels μιας και υπάρχουν ορισμένοι που επιθυμούν να φτάσουν τις θύρες Thunderbolt 2 στα όριά τους με τα monitor να υποστηρίξουν την πιο ευρεία ανάλυση των 4096×2160 pixels, γνωστή και σαν ανάλυση “Cinema 4K”.

Στην περίπτωση αυτή, το κόστος θα αυξηθεί κατακόρυφα και μια τέτοια οθόνη θα απευθύνεται καθαρά σε επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων πιθανόν να απασχολούνται με το χώρο του κινηματογράφου, μιας και θα επεξεργάζονται το υλικό των ταινιών στην ανάλυση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ταινιών.

Βρισκόμαστε όπως βλέπουμε στην αυγή των οθονών με ανάλυση 4Κ και μένει να διαπιστώσουμε εαν η μετάβαση σε αυτό το νέο επίπεδο οπτικής εμπειρίας θα αξίζει όχι μόνο την αναμονή μας, αλλά και το κόστος που προς το παρόν είναι αρκετά υψηλό για το μέσο χρήστη.

Sharp 32” 4K monitor, Sharp 32” 4K monitor, Με 4.000 ευρώ από την Apple στην Ευρώπη

Πηγή: 1, 2, 3, 4

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.