Τηλεοράσεις Samsung: Από την πρώτη 3D LED TV το 2010 στις QLED 8Κ σήμερα

, Τηλεοράσεις Samsung: Από την πρώτη 3D LED TV το 2010 στις QLED 8Κ σήμερα

Η Samsung Electronics για περισσότερο από μια δεκαετία πρωτοπορεί με σημαντικές καινοτομίες στον τομέα του home entertainment και συγκεκριμένα των τηλεοράσεων. Πιστή στο όραμά της να εμπνεύσει τον κόσμο με προϊόντα και design που αναβαθμίζουν τη ζωή, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 14η συνεχόμενη χρονιά.

Η Samsung διαμορφώνει το μέλλον των τηλεοράσεων από την δημοφιλή Bordeaux LCD TV του 2006 και την πρώτη 3D LED TV του 2010 μέχρι την σημερινή QLED 8Κ. Το 2011, η εταιρεία παρουσίασε τη Smart TV που άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του θεατή χάρη στο Smart Hub, το έξυπνο σύστημα που επιτρέπει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης, κατέβασμα εφαρμογών και παιχνιδιών, καθώς και περιήγηση στο διαδίκτυο.

Οι ριζικές πρωτοπορίες συνεχίστηκαν το 2014 με την πρώτη κυρτή τηλεόραση, Curved UHD TV, η οποία προσέφερε καθηλωτική εμπειρία θέασης, με ένα κυρτό και σχεδόν bezel-less σχεδιασμό. Διατηρώντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον πυρήνα των καινοτομιών της, το 2015 η Samsung σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές αναβάθμισε το design της τηλεόρασης με την Serif, η οποία ξεχωρίζει χάρη στο μοναδικό της σχεδιασμό, την επιδαπέδια αποσπώμενη βάση και τις δυνατότητες άμεση σύνδεσης με το κινητό.

Το 2016, με την SUHD TV, την πρώτη τηλεόραση με τεχνολογία Quantum Dot, η Samsung έθεσε νέα πρότυπα στην εμπειρία θέασης με 64 φορές μεγαλύτερη χρωματική ακρίβεια σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις. Οι πρωτοπορίες συνεχίστηκαν το 2017 με την QLED TV, η οποία με 100% όγκο χρωμάτων οδήγησε σε πιο φωτεινές εικόνες με μεγαλύτερο χρωματικό βάθος. Παράλληλα, η Samsung συνδύασε τον κόσμο της τεχνολογίας με αυτόν της τέχνης μέσω της The Frame, η οποία μεταμορφώνεται σε πίνακες υψηλής αισθητικής με τη λειτουργία Art Mode.

https://www.youtube.com/watch?v=eiNWYp_egeU

Το 2018, η QLED 8K, η πρώτη τηλεόραση με 8K AI upscaling τεχνολογία έφτασε το Ultra High Definition σε νέα «ύψη», συνδυάζοντας την τεχνολογία Quantum Dot με την 8Κ ανάλυση. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία παρουσίασε την The Wall, την πρώτη αρθρωτή τηλεόραση με MicroLED που επεκτείνεται ώστε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή οθόνη πολλών μέτρων προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη. Καινοτομώντας για ακόμα μια φορά, η Samsung, καθιέρωσε το 2019 μέσω της Sero μια πολυδιάστατη εμπειρία θέασης χάρη στην οθόνη που περιστρέφεται προκειμένου να απεικονίσει βέλτιστα περιεχόμενο το οποίο έχει δημιουργηθεί για οριζόντιες ή κάθετες οθόνες.

Το 2020 η Samsung εδραιώνει περαιτέρω την θέση της στην αγορά των τηλεοράσεων. Η κορυφαία QLED 8K TV για το 2020, Q950TS (διαθέσιμη σε 65”, 75”, 85”), συνδυάζει την πρωτόγνωρη τεχνολογία Infinity Screen για 99% οθόνη και σχεδόν αόρατο πλαίσιο με ευφυείς δυνατότητες ΑΙ και τον premium σχεδιασμό (εκπληκτικά λεπτό προφίλ 15 χιλιοστών) για να προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης. Ακόμη, η ολοκληρωμένη γκάμα QLED 4Κ τηλεοράσεων με την τεχνολογία Quantum Dot, προσφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ρεαλιστικές αποχρώσεις χρωμάτων, ενώ η τεχνολογία Quantum HDR αναδεικνύει τη λεπτομέρεια και την αντίθεση, διευρύνοντας το φάσμα του χρώματος και της λεπτομέρειας πέρα ​​από το εφικτό σε τηλεοράσεις HDTV.

Η σειρά τηλεοράσεων της Samsung Electronics για το 2020 ήρθε με βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) «Smart Screen» και μοναδικά χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν μια αδιαπραγμάτευτη εμπειρία θέασης.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Ας αφήσουν λίγο το 8Κ και να προχωρήσουν στην ανάπτυξη της microled τεχνολογίας.

νωντας

Ε ναι..εχω ολεντ που ειναι απιστευτη και παταει κατω σε ποιοτητα εικονας ολες τις qled..Την ειδε φιλος,κατοχος qled σειρας 9 ναυαρχιδας,και μου ειπε οτι παροτι ευχαριστημενος απο τη samsung,η αντιθεση και τα χρωματα της ολεντ μου τον εντυπωσιασαν παρα πολυ!!Οι micro-led και οι qd-oled που θα βγαλει η samsung ειναι πιθανο να ξεπερασουν τις ολεντ αλλα σε 5ετια και βαλε γιατι μεχρι να βγουν και να φτηνηνουν θα περασουν καποια χρονακια..Προς το παρον ολοι ολεντ γιατι αν δε τις αγοραζαμε η samsung θα εμενε στις qled και δεν θα ειχαμε καλυτερες τεχνολογιες!!Βλεπε πλασμα που δεν πουλησαν καλα παροτι ηταν μακραν καλυτερες απο ολες τις λεντ.καθως μια ζωη ειχαμε λεντ που παλευαν να δειξουν ενα καλο μαυρο και χρωματα και κινηση και ποτε δεν εφτασαν πλασμα..Ευτυχως που βγηκαν οι ολεντ λοιπον..Και για να προλαβω καποιους ημιμαθεις δεν υπαρχει καψιμο οθονης στις ολεντ οπως δεν υπηρχε και στις πλασμα σε νορμαλ χρηση,Εχω και τις 2 τεχνολογιες..Εχουν γινει απειρα τεστ στο εξωτερικο,ψαξτε τα,που αφηνουν τηλεορασεις ολεντ για μερες στο ιδιο μοτιβο και δεν εχουν παθει τιποτα..Βεβαια αν εισαι προγραμματιστης και καθε μερα χρησιμοποιεις excel κλπ προφανως πας σε μονιτορ,γιατι για χρονια θα δειχνει ιδια μοτιβα..

Kostantinos9

Φιλε μιας και ανεφερες τις oled ειμαι στο ψαξιμο τωρα. Ολα καλα με τα χρωματα κ τα μαυρα αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι η φωτεινοτητα. Γενικα μου φαινεται οτι χανει αρκετα εδω κ φοβαμαι οτι θα με κουρασει μιας κ μάρεσει η φωτεινη εικονα. Ειδικα οσο πιο σκοτεινη ειναι η σκηνη, τοσο πιο εντονο φαινεται αυτο. Ποια ειναι η αποψη σου?
Επσισης σε τι hertz κινουνται σε σχεση με τις lcd?
Τη θελω αποκλειστικα για games και νετφλιξ.

Υγ. Καημενες plasma, τις φαγανε λαχανο. Μακραν οτι καλυτερο έχει βγει .

νωντας

Λοιπον φιλε Kostantinos9 η φωτεινοτητα ειναι υπεραρκετη ακομα και με ανοχτα τα φωτα..οπου οι πλασμα υστερουσαν ελαφρως εναντι των Philips direct led π.χ..οποτε κανενα προβλημα εκει..Για games kai netflij ειναι οι καλυτερες,δεν υπαρχει συγκριση..Τα χερτζ σιγουρα θελουν δουλεια οπως και στις qled και τις πλασμα δεν τις φτανουν..Αν σε ενοχλει η κινηση πας σε σονυ ολεντ που ειναι καταπληκτικη εκει αν και στα παιχνιδια to hdmi 2.1 που εχουν οι lg B9,C9 ειναι οτι καλυτερο για τις νεες κονσολες..Γενικα δεν υπαρχει συγκριση με οποιαδηποτε λεντ,μονο απο τις πλασμα σε κινηση χανουν ..Ας ελπισουμε οταν βγουν oi micro led υστερα πο χρονια να φτιαξουν την αναλυση κινησης και γενικα την επεξεργασια να μην κουραζομαστε καθολου..

Kostantinos9

Φιλε μου σ’ευχαριστω πολυ. Aυτο ψαχνω λιγο τωρα (το hdmi2.1) για να εχω φουλ υποστηριξη στο ps5 oταν με το καλο. Κ επειδη την κραταω περιπου εφταετια την τιβι δεν θελω να βιαστω.
Οι μικρολεντ η αληθεια γμτ ειναι οτι ειναι μακρια να περιμενουμε οποτε τις βλεπουμε για το ps6.
Κ παλι ευχαριστω! Καλη μας θεαση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.