Νόμος στην Αγγλία επιτρέπει την επιστροφή χρημάτων από διαδικτυακές αγορές

Σε όλους έχει τύχει να αγοράσουμε κάτι καινούργιο, όμορφο, αστραφτερό και να γυρίσουμε σπίτι, να το ανοίξουμε με το πάσο μας και να αντιληφθούμε ότι κάναμε την γκάφα του αιώνα. Αυτό, είτε γιατί δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, είτε γιατί αυτό που περιμέναμε είναι άλλο και ίσως παραπλανηθήκαμε από την διαφήμιση.

Στην Αγγλία νόμος που εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου 2015, επιτρέπει στην αγορά από το ίντερνετ, ακόμα και υπηρεσιών, επιστροφή χρημάτων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παλιότερα, η περίοδος επιστροφής προϊόντος και συνεπώς χρημάτων ήταν η μία ημέρα ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις την ίδια ημέρα. Αρκετοί αγοράζουν παιχνίδια για πλατφόρμες όπως το steam, το origin κ.α. και ίσως να μην προλάβουν να ασχοληθούν την πρώτη βδομάδα, επομένως ο νόμος τους επιτρέπει με την ησυχία τους και όσο χρόνο τους χρειάζεται, να δοκιμάσουν και να βγάλουν το πόρισμα αν το προϊόν τους ικανοποιεί.

Νόμος στην Αγγλία επιτρέπει την επιστροφή χρημάτων από διαδικτυακές αγορές, Νόμος στην Αγγλία επιτρέπει την επιστροφή χρημάτων από διαδικτυακές αγορές

Το αίτημα γίνεται άμεσα και η επιστροφή χρημάτων γίνεται αυστηρά μέσα σε 14 ημέρες, αφού γνωστοποιηθεί στην πωλήτρια εταιρεία. Σε άλλη περίπτωση, εκείνη των υπηρεσιών, αν κάποιος αναλάβει έναντι αμοιβής να κάνει κάποια εργασία και δεν το κάνει στον βαθμό που του ζητήθηκε, είτε επιστρέφει τα χρήματα ίσως και ένα μέρος αυτών, ή υποχρεώνεται να φέρει σε πέρας αυτό που του ζητήθηκε.

Επιπλέον, αν η αγορά πραγματοποιήθηκε μετά από ψευδή διαφήμιση και παραπλάνηση γίνεται αναγνώριση κανονικά του αιτήματος επιστροφής χρημάτων. Υπάρχει η πιθανότητα να ζητήσατε κάτι συγκεκριμένο και να λάβατε κάτι άλλο, ο νόμος σας καλύπτει σε όλες τις περιπτώσεις, αφού κάνετε το αίτημά σας μέσα στις πρώτες 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis

Η Έλλαδα κοιμάτε στον ύπνο του του δικαίου

pass

Η καταναλωτική παιδεία είναι κάτι που καλλιεργείται,
καιρός είναι να ξυπνάμε ως Έλληνες και να αρχίσουμε να
διεκδικούμε τα δικαιώματα μας όπως κάνουν όλοι στον
δυτικό κόσμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.