Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο

Συζητήστε με τα παιδιά σας. Είναι σημαντικό να μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά μαζί τους για το ακατάλληλο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, όπως είναι για παράδειγμα τα πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορεί να είναι συνημμένο σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ενθαρρύνετε τους να συζητούν μαζί σας όταν βλέπουν ακατάλληλα κείμενα ή γραφικά.

Γνωρίστε καλύτερα τις συνήθειες των παιδιών σας στο Διαδίκτυο. Παρακολουθείστε τις ασχολίες των παιδιών όταν είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, την άμεση επικοινωνία που πραγματοποιούν μέσω μηνυμάτων και τα Δικτυακά παιχνίδια που προτιμούν.

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας ώστε να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικές πληροφορίες όταν είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Επικίνδυνοι διαφημιστές εστιάζουν στα παιδιά για να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες, όπως είναι το όνομα, το επίθετο, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο ή ακόμη και τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Σερφάρετε στο Διαδίκτυο μαζί με τα παιδιά σας. Εγκαταστήστε λειτουργίες parental control, για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά σας από δικτυακούς απατεώνες. Κερδίστε την εμπιστοσύνη των παιδιών σας. Η υπερπροστασία στα παιδιά μπορεί να μεταφραστεί ως μη εμπιστοσύνη.

Επιβεβαιώστε ότι γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους παρακολουθείτε τι κάνουν στο Διαδίκτυο, ώστε να έχουν την άνεση να σας μιλήσουν ανοιχτά για θέματα που αφορούν την καλύτερη χρήση του Διαδικτύου. Ακόμη και αν περιορίσετε την πρόσβαση των παιδιών σας στο Internet από το σπίτι, μπορούν να βρουν πρόσβαση από άλλα μέρη που δεν θα μπορείτε να ελέγξετε.

Μιλήστε στους γονείς των παιδιών που είναι φίλοι μα τα δικά σας και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος πρόσβασης στο Διαδίκτυο για τα παιδιά σας. Προστατέψτε τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών σας και δημιουργείστε γενικά ονόματα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν χρησιμοποιούν ψευδώνυμα που να αποκαλύπτουν προσωπικά στοιχεία τους, όπως το όνομα, το επίθετο ή την ηλικία τους.

Εμποδίστε τα μηνύματα τύπου spam. Εγκαταστήστε λογισμικό spam-filtering για να προστατέψετε τα παιδιά σας από ενοχλητικά μηνύματα τύπου spam, που εισέρχονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει ποτέ να στέλνουν φωτογραφίες δικές τους ή συγγενών τους σε άτομα που γνωρίζουν μέσω Διαδικτύου. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας, ώστε να μην μιλάνε με αγνώστους στο Διαδίκτυο. Αν κάποιος άγνωστος τους κάνει μια ενοχλητική ερώτηση, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως την επικοινωνία μαζί του και να σας ενημερώσουν για το γεγονός.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Internet Bitcoin China

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Apple, Elon Musk, Jeff Bezos, DJI, Electronic Arts [S01E39 – 17/06/2021]

Σε αυτή την εκομπή συζητάμε για το πόσο θα κοστίσει το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin, τη NASA, την Apple, τα αντίμετρα για σμήνη drones που ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός, τον Elon Musk κ.α.

Internet USA

Προβλήματα με ιστοσελίδες αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εμφανίζουν προβλήματα με την λειτουργία των ιστοσελίδων τους τις τελευταίες ώρες.