Google, Apple και Facebook τα βάζουν με τον μεταναστευτικό νόμο Trump

Σχεδόν 100 εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων της Google, Apple και Facebook, ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά του Προέδρου Trump, υποστηρίζοντας μια αίτηση που κατατέθηκε στο δικαστήριο κατά του νέου μεταναστευτικού νόμου. Σύμφωνα με την αίτηση των 53 σελίδων που κατέθεσαν οι εταιρείες τεχνολογίας, η οικονομία και Αμερικανοί εργάτες θα υποστούν ζημιά ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης, και υπενθυμίζει ότι οι ΗΠΑ ήταν ιστορικά έθνος μεταναστών.

“Αυτή η αστάθεια και αβεβαιότητα, θα καταστήσουν πολύ πιο δύσκολη και δαπανηρή, για τις εταιρείες των ΗΠΑ, την πρόσληψη μερικών από των καλύτερων ταλέντων του κόσμου”, αναφέρει η αίτηση. “Άτομα με ταλέντο δεν θα θέλουν να μεταναστεύσουν στην χώρα εφόσον μπορούν να αποκοπούν από συζύγους, παππούδες, συγγενείς και φίλους χωρίς προειδοποίηση. Δεν θα παίρνουν το κοινωνικό και οικονομικό ρίσκο, ούτε θα διαλέγουν να βάλουν την οικογένειά τους σε σημαντική αβεβαιότητα για να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.”

Η αίτηση υποστηρίζει επίσης ότι η διαταγή της απαγόρευσης για μετανάστευση είναι παράνομη, αφού κάνει διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια, “Η διαταγή παραβιάζει τους νόμους για τη μετανάστευση και το Σύνταγμα. Το 1965, το Κογκρέσο απαγόρευσε τις διακρίσεις με βάση την εθνική καταγωγή, ακριβώς έτσι ώστε το Έθνος δεν θα μπορούσε να κλείσει τις πόρτες της σε μετανάστες με βάση από το πού προέρχονται.”

Google Apple Facebook Donald trump travel ban immigrants, Google, Apple και Facebook τα βάζουν με τον μεταναστευτικό νόμο Trump

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αργύρης

Κάντους κουδούνια μεγάλε Τράμπ!!

Σταύρος Χρι

Ο ανθρωπος δυστυχώς για τον λαό της Αμερικής είναι το λιγότερο γελοίος !

Rizo

Καλά κάνει. Εδω σας χαλάει που η coca cola η chipita και ενα σωρό αλλες εταιρίες φεύγουν και πάνε βουλγαρία έτσι?? Εκεί που πάει ο τραμπ και λέει στην apple να ανοίξει εργοστάσιο στην αμερική, αυτη πάει και ανοίγει στην ινδία. Βαλτοί είναι ολοι. Τι τους νοιάζει το μεταναστευτικό αυτούς?? Αλλα βέβαια φτηνά χέρια και εκει και οι Αμερικανοι ανεργοι.. Οίστε τουλάχιστον κοντόφθαλμοι όσοι δεν βλέπετε τι γίνεται. Και στην χώρα μας!
Δώρο ενα βίντεο που τα έλεγε όλα.

https://www.youtube.com/watch?v=5B0viuGwNwU

ChristosT

Μιά χαρά τους κάνει αυτούς τους κολλοσούς που πλουτίσανε πάνω στις ιδέες, στον ιδρώτα και τον μόχθο άλλων ανθρώπων. Oτιδήποτε είναι αντίθετο με τα συμφέροντα αυτών με βρίσκει σύμφωνο. Όπως είπε και ο Αργύρης…

Κάντους κουδούνια μεγάλε Τράμπ!!!

Έτσι τους χρειάζεται και ακόμη χειρότερα.

Techskepticon

+1 κι εγώ…

Η Αμερική αποκτά πολιτική συνείδηση ξαφνικά θα μάθουνε τι σημαίνει ακροδεξιός, φασίστας, κομμουνιστής, αριστερός κοκ. Αργήσανε αλλά μάλλον το σανό στέρεψε. Για να παραθέσω της Μαντόνα τη δήλωση περί επανάσταση της αγάπης… δε θέλει αγάπη κουκλίτσα μου, αγώνα θέλει. Ο κομμουνιστής λέει πως ο καπιταλιστής θα σου πουλήσει το σχοινί που θα τον κρεμάσεις.

Η Google και το Facebook χτίσανε ventures σαν το https://www.gv.com/ και επενδύουν παντού ακόμα και σε ανταγωνιστές μόνο και μόνο για να πλουτίσουν περισσότερο οι μέτοχοι. Τα ίδια κεφάλαια τα οποία είναι υπερκέρδη, υπεραξίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο (δεδομένα, datamining, ad revenues) με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού έχουν ονομαστεί κεφάλαια για καινοτομία.

Και το χειρότερο από όλα: Δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια για την προστασία του ατόμου παιδιών ή ηλικιωμένων ή internet unaware χρηστών. (Ποιος διαβάζει ποτέ τα ψιλά γράμματα; σε ότι κάνει κλικ; πόσο καλά εξηγούν τι προσφέρουν και πόσο το προσφέρουν. Ποιος είναι το προϊόν, ποιος ο καταναλωτής και ποιος ο πάροχος;

Ο μόνος που θα του έλεγα πάρε τα λεφτά μου και τρέχα είναι ο Elon Musk, έχει τεχνολογική συνείδηση και δεν κάνει σα να φτιάχνει πολύχρωμα καστράκια από lego

Ioannis

στηρίζουμε trump γιατι εχει οραμα και ασε τον καθε ασχετο να τον κραζει. Μακαρι να ειχαμε εναν trump και στην ελλαδα παρα αυτα τα ρεταλια που μας κυβερνανε

NikosAr

Οι κολοσσοί σκέφτονται μόνο τους μετανάστες ; Τραγικό ενώ πλουτίζουν από αυτούς !!

bezilys

Καλά τους κάνει ο Trump!!

Αλέξανδρος

@Rizo +1000

Δεν γίνεται μόνο να εισάγουμε ( ………. από όλον των ειδών* ). Πρέπει να δουλέψουμε και να εξάγουμε και φυσικά να είμαστε σε ένα βαθμό αυτάρκης σαν χώρα με ότι παράγουμε.
Εδώ γίνεται το θέατρο του παραλόγου. Για παράδειγμα δικό μας λάδι το παίρνουν οι Ιταλοί και μας το πουλάνε ( σε συσκευασία made in Italy ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΙΑΡΙΚΟ ) για δήθεν Ιταλικό. Και πόσα άλλα τέτοια σε γεωργία και κτηνοτροφία.
Πρέπει επιτέλους να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. Και το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σκεύη ( ηλεκτρονικά, αμάξια κ.α τεχνολογικά σκεύη και μη ) αλλά η γραφειοκρατία και η ΑΙΣΧΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΙΣ.

Τώρα για τον Trump, ok, καλά τους ξηγέτε αλλά έπρεπε να πάει με κάποιο ρυθμό όλο αυτό. Δηλαδή, δεν μπορεί να αποκόβει ολόκληρες οικογένειες στα καλά καθούμενα μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι και ότι άλλο.
Έπρεπε να το πάει “σταδιακά” και να τους δώσει το δικαίωμα τι θα κάνουν ( και φυσικά αποζημιώσεις γιατί οι άνθρωποι έχουν κάνει και κάποιες επενδύσεις εκεί ) στο κοντινό μέλλον.
Δεν είναι όλοι τρομοκράτες. Και οι Αμερικανοί δεν έχουν την φωλιά τους καθαροί.
Αν θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.