13033 SMS για μεμονωμένες μετακινήσεις πολιτών την εποχή του κορονοϊού

13033 SMS για μεμονωμένες μετακινήσεις πολιτών την εποχή του κορονοϊού

Στέλνοντας δωρεάν SMS στο 13033 μπορείτε να μετακινηθείτε για τις βασικές σας ανάγκες κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας την εποχή του κορονοϊού από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 6:00 το πρωί έως τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 ώρα 6:00.

Οι βασικές ανάγκες σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ορίζονται ως εξής:

Λόγοι μεμονωμένων μετακινήσεων
 • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
 • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ενδιαφέρει επίσης: Περισσότερα από 1 εκ. SMS στο 13033 στάλθηκαν το πρώτο 24ωρο

Διαδικασία Αποστολή SMS 13033

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 (χωρίς χρέωση). Το SMS θα πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επώνυμο κενό διεύθυνση κατοικίας

Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
 5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ενδιαφέρει επίσης: Συνεργασία Σκλαβενίτης και e-food για παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης αυθημερόν

Παράδειγμα SMS για να πάω super market

Αποστολή SMS στο 13033 γράφοντας: 2 Νίκος Γεωργίου Παπανικολή 7

Θα λάβετε απάντηση

Θα λάβετε απάντηση: Μετακίνηση 2 Νίκος Γεωργίου Παπανικολή 7

Σημαντικό: Κατά την διάρκεια της μετακίνησής σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας εκτός από το κινητό σας τηλέφωνο με την απάντηση στο SMS που έχετε στείλει, την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Η αποστολή SMS είναι μια από τις τρεις επιλογές που έχουμε για μεμονωμένες μετακινήσεις και η πιο εύκολή κατά την γνώμη μας, οι άλλες δύο επιλογές είναι να έχετε μαζί σας εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης (τουλάχιστον τις πρώτες μέρες του μέτρου). Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο forma.gov.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Αποστέλλω sms και δεν έρχεται απάντηση!!

Δοκίμασα τώρα και το σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνία που χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχει τρόπος να σας βοηθήσω εγώ από εδώ. Λυπάμαι.

Κωστής

Μια από τα ίδια και σε μένα..

Κώστας Βλαχάκης

Διαδικασία Αποστολή SMS 13033
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 (χωρίς χρέωση). Το SMS θα πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επώνυμο κενό διεύθυνση κατοικίας

Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Νικολ

Συγνωμη να ρωτησω κατι,αν σας ερχεται καοια ιδεα γιατι δεν ξερω που μπορω να απευθυνθω….μενω Αθηνα αλλα ξεεινα μετα την απαγορευση στο πατρικο μου στην επαρχια.Ειμαι εγκυος κ ο γιατρος μου ειναι στην Αθηνα.Με καλυπτει ο λογος ετακινησης για παροχη βοηθειας η θα με γυρισουν πισω στα διοδια;

Krystallenia

Δεν νομίζω να σας γυρίσουν αλλά θα σας δώσουν πρόστιμο εφόσον το σπίτι στο χωριό σας δεν είναι δηλωμένο σαν κυρία κατοικια. Ξέρω περίπτωση που γύρισε από το εξοχικό του, στην Θεσσαλονίκη και του κόψαν πρόστιμο. Καλό όμως θα ήταν να πάρετε συμβουλή από κάποιον αστυνομικό.

Άννα κρητικου

Γειά σας εγω έκανα το λάθος (όπως έστειλα το μνμ στο εικονίδιο που έβγαλε ότι μπορεί να χρεωθεί πάτησα στο κουτάκι κ μετά αποστολή, μετά μου έβγαλε κάτι – δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε- κ μου είχε επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται κ πάτησα δεν επιτρέπεται) από κείνη την ώρα δεν μπορώ να στείλω μνμ. Πήρα κ την αιτερια που έχω τον αριθμό κ μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι ούτε το έχω μπλοκάρει εγώ σαν 5ψηφιο.
Καποια βοήθεια?

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνία που χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχει τρόπος να σας βοηθήσω εγώ από εδώ. Λυπάμαι.

Μαριάννα Ρ.

απο τις γενικες ρυθμισεις του κινητου σας, και συγκεκριμενα εντος των ρυθμισεων της εφαρμογης μηνυματων, θα πρεπει να υπαρχει καποια επιλογη επεναφορας στις αρχικες ρυθμισεις, λογικα! Εαν κανετε επαναφορα σε αυτες τοτε θα πρεπει να διαγραφει η προτιμηση που πατησατε καταλαθος.

Χελπ

Ρυθμίσεις>Εφαρμογές>ειδικές άδειες από το μενού>και στην επιλογή premium ορίζουμε ask.
Έτοιμος.

DDreamer

Αυτό είναι!λειτουργεί αν επιλέξεις τα συγκεκριμένα βήματα!

Έλλη

δυστυχώς σ εμένα φτάνω μέχρι ρυθμίσεις-εφαρμογες-αδειες …μετά δεν βρίσκω Premium kai ask που λέτε

Έλλη

Και γω έτσι την πάτησα νομίζοντας πως θα χρεωνόμουν

Ελευθερια

Για εργασια ποιος ειναι ο αριθμος που γραφουμε στο μηνυμα ;

Κώστας Βλαχάκης

Για εργασία δεν ειναι το SMS, ειναι η φόρμα-βεβαίωση τύπου Α και αυτή συμπληρώνεται μια φορά. Αναλυτικά η φόρμα-βεβαίωση και οι οδηγίες στο https://forma.gov.gr

Κωστής

Τελικά έκανα παύση το AdGuard που είχα στο κινητό και έστειλα μήνυμα και ήρθε άμεσα η απάντηση.

Κώστας Βλαχάκης

Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημερωση!

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.

Για μετάβαση σε Ιατρικό Κέντρο για εξετάσεις η απόσταση κατοικίας μου απεχει 65 km.ποια έντυπα συμπληρώνω?

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://form.gov.gr είναι η επίσημη ιστοσελίδα από όπου μπορείτε να αντλήσετε όλες τις πληροφορίες.

Ευγενια

Γεια σας
Εγώ προσπάθησα να στείλω το μήνυμα κ μου έδειξε, πως δεν γινότανε αποστολή του μηνύματος. Δεν έχω μονάδες στο κινητό, αλλά είπαν ότι είναι χωρίς χρέωση.

Γιάννης

Καλησπέρα σας. Από όσο γνωρίζω, για να στείλουμε κάποιο μήνυμα θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμο υπόλοιπο στον λογαριασμό μας. Ας το επιβεβαιώσει και ο Κωστής όμως.

Μάριος

Προσπάθησα να στείλω δεκάδες μυνήματα στο 13033 και μου γράφει ότι ” δεν έχει παραδοθεί ” !!! Τι κάνω ????

christoforidis zafiris

Μόνιμη κατοικία στο Παλαιό Φάληρο και θέλω να πάω Παρασκευή η Σάββατο στην Ανάβυσσο όπου έχω το εξοχικό μου, να δω πως είναι, εάν υπάρχει καμιά διαρροή νερού η έχει γίνει κλοπή . Μπορώ να πάω η θα το αφήσω στο έλεος του Θεού.Εάν το διαβάσει κάποιος υπεύθυνος μπορεί να μου δώσει μία απάντηση??? Ευχαριστώ.

Krystallenia

Όχι δεν μπορείτε… Οι λόγοι για τους οποίους μπορούμε να μετακινούμαστε είναι για εργασία και οι υπόλοιποι 6 λόγοι που προαναφέρθηκαν και θα τους βρείτε και στα έγγραφα.

Γεωργία

Εγώ έγραψα κανονικά ότι χρειαζόταν για την μετακίνηση μου και έγραφε ‘’ Δεν έχει παραδοθεί ‘’ . Το δοκίμασα αρκετές φορές, το δοκίμασα και από άλλο κινητό τηλέφωνο και πάλι τίποτα . Δεν μπορώ να σκεφτώ τι κάνω λάθος ή τι συμβαίνει.

Stef

Αν κάποιος θέλει να βγεί για supermarket να παέι στο φαρμακειο και στην τράπεζα , στέλνει ταυτόχρονα 3 διαφορετικά sms ? Πως γίνεται ?

John S

Ναι, τρία διαφορετικά sms, αλλά νομίζω όχι ταυτόχρονα. Στέλνεις το πρώτο, και αφού τελειώσεις την πρώτη δουλειά μετά στέλνεις το 2ο και, αφού τελειώσεις κι από εκεί στέλνεις το τρίτο κοκ. Από ότι είπανε, καλό θα είναι η μετάβαση στο κάθε σημείο να είναι χρονικά όσο πιο κοντά γίνεται με την ώρα αποστολής του sms. Εδώ τώρα δεν ξέρω, σε περίπτωση που γράψουμε χειρόγραφη βεβαίωση, αν σε αυτή την περίπτωση μπορούμε στην ίδια βεβαίωση να γράψουμε και τους τρεις λόγους μετακίνησης.

Τεντης Λαζαρος

ακολουθω τις οδηγιες αποστολης μην…και μου ερχεται μην.οτι η αποστολη απετυχε

Επικοινωνήστε με ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ή καλέστε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας κινητής τηλεφωνία που χρησιμοποιείτε.

Σπυρίδων

Όσοι δεν λαμβάνουν απάντηση ή δεν μπορούν καν να στείλουν μήνυμα έχουν μάλλον φραγή πενταψήφιων αριθμών!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Εχουν χρεωσει κανονικα το μηνυμα που εστειλα χτες και για να επικοινωνησεις μαζι τους ωστε να ζητησεις εξηγησεις θα πρεπει να ξαναχρεωθεις. Εγω εκανα ανανεωση της καρτας μου βαζοντας 10 ευρω και το υπολοιπο μου εδειξε 9 με αποτελεσμα να μην μπορω να ενεργοποιησω κανενα πακετο και αναγκαστηκα να ξαναβαλω αλλα 10 ευρω και επειδη και σημερα ειχα ραντεβου με γιατρο και εστειλα ξανα μηνυμα το υπολοιπο μου αντι να ειναι 20 εδειχνε 17.94…..

Θόδωρας

Έχουνε φόρο κινητής τηλεφωνίας οι κάρτες στα 10e τα καθαρά είναι 8.92e και στα 20e είναι 17.85e.

Κατερίνα

Εγώ έστειλα μήνυμα και μου το χρεώσαν…

ΧΑΡΗΣ

ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ 13033 ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΙΜΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ(8′ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ).ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

μαρια κοντογιαννατου

στην μετακινηση για βοηθεια ανθρωπου σε αναγκη ποση ωρα πρεπει να ειμαστε εκτος σπιτιου????

Καλησπέρα, παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://forma.gov.gr για να λύσετε τις απορίες σας.

Κατερινα

Για να πάω στη Εφορία να βγάλω κλειδάριθμο Taxisnet που χρειάζομαι τι κάνω , τι μηνημα στέλνω

Αρης

Το έστειλα το μνμ και με χρέωσαν πως γίνεται αυτό;

Ελπίδα

Ποιο κωδικό πρέπει να χρησιμοποιήσω για να πάω τον πατέρα μου πετάει για εξωτερικό στο αεροδρόμιο??

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα λύσετε όλες τις απορίες σας στο forma.gov.gr

Κων/νος Αργυροπουλος

Διαρκεια,αποσταση μετακινησης και ποσα sms την ημερα

ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Θέλω να πάω ενα δεμα στα ΕΛΤΑ. Τι γραφω στο sms. Δεν ξέρει κανείς. ΟΥΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΡΕ

Σαββας

Μήπως ξέρει κανείς αν φτάνοντας στην Ελλάδα από το εξωτερικό πρέπει να στείλω κάποιο μήνυμα προκειμένου να μεταβώ από το αεροδρόμιο Ελ Βενιζελος στο σπίτι μου; Θα υπάρχουν ταξι; Επιτρέπεται αυτή η μετακίνηση και αν ναι υπο ποίο κωδικό; Ευχαριστω

Μαρία Παλάσκα

Για να παραλάβω τα παιδιά μου από το αεροδρόμιο τί κωδικό θα βάλω;

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, επισκεφτείτε το https://forma.gov.gr/ για να λύσετε όλες τις απορίες σας.

Μαρία Παλάσκα

Την επισκέφθηκα πριν σας στείλω μνμ και πάλι δεν βρήκα τίποτα!

Κώστας Βλαχάκης

Το καταλαβάινω, όμως εμείς δεν είμαστε κάποια επίσημη αρχή για να σας καθοδηγήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet China Crypto Bitcoin

H Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θεωρεί παράνομες τις crypto συναλλαγές

Σύμφωνα με αυτή, όλες οι συναλλαγές με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να θεωρούνται παράνομες.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Buy&Try, Sir Clive Sinclair, Surface Event, Windows 11 [S02E02 – 23/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για τον αισθητήρα 200 Megapixel της Samsung, την απώλεια του κατασκευαστή της σειράς υπολογιστών Spectrum ZX, τα νέα μοντέλα της Microsoft από πρόσφατο το Surface Event και άλλα.

Internet Facebook

Facebook: Επιχειρεί αλλαγή εικόνας μέσω… news feed

To ισχυρότερο εργαλείο του, το News Feed, χρησιμοποιεί το Facebook προκειμένου να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη των χρηστών του.

Internet Bitcoin

Bitcoin: Μεγάλη πτώση σε ένα 24ωρο λόγω Κίνας

Οι φόβοι εμφάνισης μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κίνα συμπαρασύρουν την αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.