22.000 άτομα “συμφώνησαν” να καθαρίζουν τουαλέτες για free WiFi

free wifi toilets cleaning, 22.000 άτομα “συμφώνησαν” να καθαρίζουν τουαλέτες για free WiFi

Πόσοι από εμάς μπαίνουμε στον κόπο να διαβάσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν πατήσουμε “agree” σε οτιδήποτε; Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως στη Μ. Βρετανία τουλάχιστον δεν είναι πολλοί.

22.000 άνθρωποι δεσμεύτηκαν νομικά σε 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν καθαρισμό τουαλέτας σε διάφορα φεστιβάλ, το να ξεκολλήσουν τσίχλες από τα πεζοδρόμια, να βοηθήσουν με τα χέρια τους στις αποφράξεις αποχετεύσεων και άλλα πολλά. Αυτό επειδή δεν διάβασαν τους όρους για την χρήση του δωρεάν WiFi.

H εταιρεία Purple, έβαλε επίτηδες τους συγκεκριμένους τρελούς όρους για μια περίοδο δυο εβδομάδων για να δείξει πως οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται να δουν σε τι πατούν το “agree”, όταν πρόκειται να συνδεθούν σε free wifi.

Για όποιον διάβαζε τους όρους, η εταιρεία προσέφερε ένα βραβείο και ήταν μόνο ένας που διάβασε τα “ψιλά γράμματα”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία κάνει ένα τέτοιου είδους “αστείο” (ελπίζουμε δηλαδή να πρόκειται για αστείο). Το 2014 F-Secure είχε κάνει ένα ανάλογο πείραμα στο Λονδίνο, όπου όσοι συνδέονταν στο δωρεάν ίντερνετ “συμφωνούσαν” να δώσουν ως αντάλλαγμα το πρωτότοκο παιδί τους. Βεβαίως η πώληση παιδιών δεν είναι κάτι που επιτρέπεται από τον νόμο, αλλά μένει να δούμε αν οι 22.000 άνθρωποι θα κληθούν πράγματι να πραγματοποιήσουν τις 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Γιατί ποιος διαβάζει τους όρους?
Στην Ελλάδα 300 άτομα δεν υπέγραψαν 3 φορές μνημόνια χωρίς να διαβάσουν ούτε μια σελίδα?
Κι άλλο παράδειγμα να δώσουμε?

Asos206

Χαχα… έγραψες!

Charlie

@Tasos Spanos

Όπως το είπες και να προσθέσω ότι συνεχίζουν να το κάνουν.

lneam

@Tasos Spanos
Ως αστειο θα συμφωνησω μαζι σου.
Στη πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι. Καποιοι συμβουλοι το εχουν διαβασει και οι πολιτικοι απλα το υπεγραψαν χωρις πολλα-πολλα, ωστε η χωρα να βρεθει σε “ελεγχομενη χρεοκοπια” αντι της “πτωχευσης”. Οτι η Ελλαδα βρισκεται απο το 2010 σε “ελεγχομενη χρεοκοπια”, το ελεγαν τα πρωτα χρονια απο τα καναλιαν π.χ. ειδησεις ΑΝΤ1.

bezilys

Χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi. 

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.