devolo Magic συγχωνεύει Mesh-WiFi και Powerline για ταχύτητες έως και 2.400 Mbps [IFA 2018]

devolo Magic συγχωνεύει Mesh-WiFi και Powerline για ταχύτητες έως και 2.400 Mbps [IFA 2018], devolo Magic συγχωνεύει Mesh-WiFi και Powerline για ταχύτητες έως και 2.400 Mbps [IFA 2018]

Η νέα σειρά προϊόντων προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερη σταθερότητα, μεγαλύτερη εμβέλεια και ακτίνα δράσης. Το devolo Magic αποτελεί το νέο πρότυπο στον τομέα της οικιακής δικτύωσης. Η devolo συνδυάζει για πρώτη φορά το πιο ισχυρό WiFi με την τεχνολογία powerline.

Από το συνδυασμό αυτό προκύπτει το devolo Magic που προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στο Mesh-WiFi, ενώ η νέα γενιά chips για τα powerline που βασίζεται στην αρχιτεκτονική G.hn επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 2.400 Mbps.

Αντί για τα 1.200 Mbps σήμερα, οι νέοι high-end προσαρμογείς παρέχουν ταχύτητες δεδομένων έως και 2.400 Mbps. Αυτό τα καθιστά από τα γρηγορότερα προϊόντα Powerline στην αγορά, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης για όλες τις σύγχρονες εφαρμογές πολυμέσων.

Δεν σταματά όμως εδώ, παρέχει και επαρκείς πόρους για την ψυχαγωγία του αύριο, αφού τα προϊόντα καθιστούν πλέον δυνατή τη μετάδοση πολλαπλών βίντεο παράλληλα ποιότητας 4Κ ή ακόμα και 8Κ σε όλο το σπίτι χωρίς απώλειες στην ποιότητα. Οι εφαρμογές virtual reality που ουσιαστικά “τρέφονται” με data, αλλά και τα online παιχνίδια υψηλής ταχύτητας είναι μια πραγματικότητα, όπως είναι και η σταθερή πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που βασίζονται σε cloud, για όσους εργάζονται στο σπίτι.

Η devolo χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη δεύτερη γενιά chips G.hn. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία υπογραμμίζει την ηγετική της θέση στην εν λόγω τεχνολογία. Τα Powerline chips G.hn παρέχουν μια μέγιστη αύξηση στις επιδόσεις και σημαντική βελτίωση σε σταθερότητα και εμβέλεια. Οι νέοι προσαρμογείς devolo Magic μπορούν να διαχειριστούν γραμμές ρεύματος μήκους έως και 500 μέτρων, επιτρέποντας εύκολα τη μετατροπή οποιασδήποτε πρίζας σε σημείο πρόσβασης Internet υψηλής ταχύτητας.

Όλοι οι ασύρματοι προσαρμογείς της σειράς Magic προσφέρουν υψηλού επιπέδου Mesh-WiFi και είναι εξοπλισμένοι με εντελώς νέες και βελτιωμένες λειτουργίες WiFi. Η λειτουργία “Fast Roaming” εξασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένα στο ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι άνθρωποι μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο με τις φορητές συσκευές τους.

Το “ConfigSync” επιτρέπει την εύκολη μεταφορά των δεδομένων WiFi configuration του routerσε όλα τα WiFi access points (single SSID). Επιπλέον, η νέα λειτουργία “Airtime Fairness” εξυπηρετεί και WiFi clients υψηλότερης ταχύτητας με προτεραιότητα. Με τη νέα τεχνολογία παλαιότερες συσκευές WiFi οι οποίες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μια λήψη δεν στέκονται εμπόδιο στις σύγχρονες.

Το ενσωματωμένο σύστημα “Band Steering” διασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients έχουν εκχωρηθεί αυτόματα στο καλύτερο ασύρματο κανάλι και τη βέλτιστη συχνότητα. Το devolo Magic καθιστά αυτόματα διαθέσιμες για τους χρήστες του, όλες τις λειτουργίες του Mesh-WiFi.

Το high-end μοντέλο devolo Magic 2 WiFi, είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες LAN Gigabit και γρήγορο WiFi ac με λειτουργικότητα Mesh. Το devolo Magic 2 LAN προσφέρει μια θύρα Gigabit για τη χρήση smartTVs, streaming boxesή gaming κονσόλες, δικτυωμένες με καλώδιο Ethernet. Τα δύο μοντέλα devolo Magic 2 τρέχουν με μέγιστη ταχύτητα έως και 2.400 Mbps πάνω στο Powerline.

Το entry-levelμοντέλο της νέας σειράς προϊόντων είναι το devolo Magic 1, με bandwidth έως 1.200 Mbps σε Powerline. Όπως και ο “μεγάλος αδελφός” του, το devolo Magic 1 WiFi είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες Ethernet LAN καθώς και γρήγορο WiFi ac με λειτουργικότητα Mesh. Το devolo Magic 1 LAN προσφέρει μία γρήγορη θύρα Gigabit για γρήγορες συνδέσεις στο Internet.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet devolo featured

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το WiFi

Τι συμβαίνει όμως όταν η λήψη δεδομένων δικτύου είναι κακή, τι αντιπροσωπεύουν τα διάφορα πρότυπα WiFi και τι είναι το mesh WiFi;

Reviews Hands-on devolo

devolo Repeater WiFi 6 5400 & 3000: Ισχυρό WiFi παντού!

Με τα devolo WiFi 6 Repeater 3000 και 5400, ο Γερμανός κατασκευαστής αποδεικνύει το πόσο εύκολο είναι να επεκτείνετε το WiFi του router σας μέσα στο διαμέρισμά σας.

Gear devolo

WiFi επόμενης γενιάς με τα νέα Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit

Τα νέα Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit εξασφαλίζουν γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι, αναβαθμίζοντας το με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του WiFi 6.

Reviews devolo Hands-on

devolo Magic 2 WiFi 6 hands-on: Η απόλυτη αναβάθμιση

Το νέο devolo Magic 2 WiFi 6 είναι το πρώτο powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6 και έρχεται να αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί να στηθεί ένα γρήγορο και ασφαλές οικιακό δίκτυο.