Τετάρτη
14/11/2007

5η ΗΜΕΡΑ, το παιχνίδι που… δεν είναι παιχνίδι!

5th DAYΠαιχνίδι ή Ταινία? Φαντασία ή πραγματικότητα? Η απόλυτη εναρμόνιση των δύο, αλλά και η απόλυτη εμπειρία του διαδικτύου. Μια νέα μορφή διασκέδασης πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Πέμπτη Ημέρα είναι ένα παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας και μυστηρίου στο διαδίκτυο, ένα παιχνίδι διαδραστικό που ξεφεύγει από τα όριά του και απλώνεται στην καθημερινότητα. Η αλήθεια μπερδεύεται με το ψέμα και το μυστήριο με την εμπειρία.

Η Ελληνική αυτή παραγωγή, από την Typical Mutations, ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2007 αν και η πρώτη Teaser καμπάνια έγινε το Μάιο της ίδιας χρονιάς. Έως τώρα έχει αποκτήσει χιλιάδες φανατικούς παίκτες, σε πάνω από 50 χώρες, που προκαλούν τον εαυτό τους και ανυπομονούν να μάθουν αλλά και να καθορίσουν την εξέλιξη της ιστορίας.

Η ιστορία ξεκινάει στο περσινό Gazpacho festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, που έγινε στην Κρήτη. Οι Gravity Oven, το πιο διάσημο συγκρότημα στον κόσμο, ήταν τα αστέρια του φεστιβάλ. Και ξαφνικά ο τραγουδιστής τους, Γιάννης Νείλος, εξαφανίζεται..

Τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο και τι συμβάινει στο συγκρότημα πίσω από τα φώτα είναι αυτό που καλούνται οι πάικτες να βρουν.

Η συμμετοχή των παικτών είναι μέσα από γρίφους και μυστήρια τα οποία καλούνται να λύσουν και έτσι να προχωρήσουν την εξέλιξη της ιστορίας. Κάθε εβδομάδα έρχεται και ένα καινούργιο επεισόδιο, που οι παίκτες περιμένουν με ανυπομονησία, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και τα παλαιότερα για όσους δεν ξεκίνησαν από την αρχή.

(www.5th.gr)

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η costas λέει:

    Η 5η Hμέρα, το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας και μυστηρίου που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Typical Mutations και χορηγήθηκε από την Sony Ericsson, βραβεύθηκε από τα Ελληνικά Βραβεία Γραφίστικης και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), τον καθιερωμένο θεσμό της επιβράβευσης της Ελληνικής δημιουργικότητας.

    Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου, η 5η Hμέρα απέσπασε το βραβείο «Γενικής Ψηφιακής Εφαρμογής», κατηγορίας που υπάγεται στις «Ψηφιακές Εφαρμογές» και ξεχώρισε ανάμεσα από σημαντικές συμμετοχές στην ίδια κατηγορία.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.