6 steps to Google AdWords heaven

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πρώτη εκτεταμένη οικονομική ύφεση της σύγχρονης εποχής, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην ένταξη των καταναλωτών στον ψηφιακό κόσμο, δήλωσε ο Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής της Google Ελλάδος σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Εξέλιξη της Διαδικτυακής Διαφήμισης.

To 2010 είναι η χρονιά που η μέτρηση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών marketing μετατρέπεται από επιλογή σε αναγκαιότητα και θα επιτρέψει στις Ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης και να αυξήσουν τα έσοδά τους στη διάρκεια της παρούσας ύφεσης.
 
Στην Ελλάδα, οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο internet για την ψυχαγωγία, τις ανάγκες τους αλλά και για υλοποίηση αγορών.
 
3 εκατομμύρια Έλληνες είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο*
22% των Ελληνικών νοικοκυριών έχουν ευρυζωνική σύνδεση*
Ο μισός Ελληνικός πληθυσμός (51%) χρησιμοποιεί υπολογιστή τακτικά*
Οι Έλληνες καταναλωτές μένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο 7 ώρες την εβδομάδα*
Οι online αγορές παρουσιάζουν αυξητική τάση της τάξης του 26,1% σε ετήσια βάση (2005-2009)**

Εξετάζοντας τις αναζητήσεις που πραγματοποιούν στο Internet οι Έλληνες χρήστες τους τελευταίους 6 μήνες μέσω του δωρεάν εργαλείου Google Insights for Search, διαπιστώνουμε ότι μεγάλη ανοδική τάση σημείωσαν οι λέξεις κλειδί που αφορούν: προσφορές και εκπτώσεις, τραπεζικές συναλλαγές και καταθέσεις καθώς και τιμές καυσίμων και βενζίνης. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν επίσης αναζητήσεις αναφορικά με ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και προσφορές για  καταναλωτικά αγαθά όπως τηλεοράσεις και είδη ρουχισμού. Επίσης, κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων ο όρος αναζήτησης «εκπτώσεις 2010» σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση.

, 6 steps to Google AdWords heaven
 
Ο κ. Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής της Google Ελλάδος, ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του: «Παρόλο που η οικονομική κρίση είναι πλέον πραγματικότητα, εκτιμούμε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για τις Ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν μέσω του διαδικτύου. Σύγχρονα εργαλεία όπως το online search επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να στοχεύσουν στο κοινό στο οποίο απευθύνονται και έτσι καθιστούν το marketing μια μετρήσιμη και αποδοτική επένδυση και όχι μια απλή δαπάνη».
 
Ο Νίκος Γούλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Pamediakopes.gr δήλωσε: «Το Google Adwords ήταν ένας πραγματικά οικονομικός τρόπος να προσεγγίσουμε τους πελάτες μας με αμεσότητα. Ως επιχείρηση επιτυγχάνουμε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης κάθε χρόνο από την έναρξη λειτουργίας μας και η επένδυση σε ευέλικτες λύσεις online marketing μας έδωσε ένα σαφές και μετρήσιμο αποτέλεσμα για να υποστηρίξει μια ανοδική πορεία, ακόμη και σε τόσο δύσκολους καιρούς» 

Οι 5 σημαντικότερες συμβουλές της Google για επιχειρήσεις που θέλουν να επιτύχουν ανάπτυξη σε μία εποχή οικονομικής κρίσης είναι οι ακόλουθες: 
1. Υλοποίηση επενδύσεων σε τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης ακόμα και κατά τη διάρκεια της ύφεσης – το ίδιο θα κάνει και ο ανταγωνισμός
2. Έμφαση στο marketing των προϊόντων και υπηρεσιών με τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους
3. Επένδυση σε κανάλια πωλήσεων χαμηλού κόστους
4. Στόχευση προϊόντων και υπηρεσιών στο σωστό κοινό την σωστή στιγμή
5. Διαρκής μέτρηση της αποτελεσματικότητας και δυνατότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς 

Ο Ben Novick, εξειδικευμένο στέλεχος της Google στο Google Adwords δήλωσε: «Ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού, μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας στη μηχανή αναζήτησης Google και το διαφημιστικό μας δίκτυο. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έρθετε σε επαφή με εν δυνάμει πελάτες τη μαγική στιγμή που αυτοί αναζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και πληρώντας μόνο όταν αυτοί κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας».

* ΕΕTT 2009
** Παρατηρητήριο για την ΚτΠ 2008

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ersi

Πολύ ωραίο και χρήσιμο άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chrome Google PC

Google Chrome: Πως να κάνετε κοινή χρήση σελίδων μεταξύ κινητού και υπολογιστή

Το Google Chrome είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε Android και επιτραπέζιους υπολογιστές και έχει πολλές συμβουλές και κόλπα.

Gear Android Google Wear OS

Η Google ανακοινώνει νέες λειτουργίες Android και Wear OS

H τελευταία ενημέρωση λειτουργιών της Google για Android και Wear OS φέρνει πολλές νέες δυνατότητες για τηλέφωνα Android και έξυπνα ρολόγια Wear OS.

Internet Android Google

Google: Αλλαγές ήχων στην εφαρμογή Messages για Android

Η Google προχωρά σε αλλαγές στην εφαρμογή Messages για Android, καθώς υπάρχουν νέα κουδούνια για τα απεσταλμένα και τα ληφθέντα μηνύματα.

Games Gaming Google Google Stadia

Google: Παραδέχθηκε την αποτυχία της Stadia – Ξεκινά η επιστροφή χρημάτων

Το εγχείρημα της Google με τη δημιουργία της Stadia αποδείχθηκε 100% αποτυχημένο, με την εταιρεία να προχωρά στην επιστροφή χρημάτων.