Αυστραλία: Εντοπίστηκαν 4726 άτομα που κατέβασαν το Dallas Buyers Club

Για πρώτη φορά δικαστήριο της Αυστραλίας έδωσε εντολή σε παρόχoυς υπηρεσιών διαδικτύου να δώσουν τα στοιχεία χιλιάδων χρηστών τους που εντοπίστηκαν να κατεβάζουν παράνομα την οσκαρική ταινία “Dallas Buyers Club” με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey.

Σε μια απόφαση ορόσημο, οι ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων επί της ταινίας κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη για την πρόσβαση στα στοιχεία των 4.726 ανθρώπων που μοιράστηκαν την ταινία. Με στόχο να αποτρέψει την μελλοντική online πειρατεία, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έδωσε εντολή στους internet providers να παράσχουν τα στοιχεία που σχετίζονται με τις IP Αυστραλών πολιτών οι οποίοι σχετίζονται με το παράνομο download της ταινίας μέσω του BitTorrent.

Μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν την εντολή είναι και η iiNet, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους της Αυστραλίας. Η Αυστραλία θεωρείται ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παράνομου downloading ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, στον κόσμο.

Ο συνήγορος της πλευράς που έχει τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας “Dallas Buyers Club” δήλωσε ότι η απόφαση είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της online πειρατείας.

Μέσα στις επόμενες 28 μέρες μένει να δούμε αν οι internet providers θα δώσουν όντως τα στοιχεία των πελατών τους ή αν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

dallas buyers club παράνομο κατέβασμα, Αυστραλία: Εντοπίστηκαν 4726 άτομα που κατέβασαν το Dallas Buyers Club

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jiji

Αν η online πειρατεία ήταν επιζήμια θα την είχαν σταματήσει με κάθε τίμημα. Από την άλλη η online πειρατεία δεν ασχολείται με όλα αυτά, αυτή κατεβάζει τσάμπα και θα κατεβάζει μέχρις εσχάτων. Και καλά κάνει.
Θα ήθελα να ήξερα αν μας βλέπουν εξωγήινοι και ενημερώνονται για τις ανθρώπινες εξελίξεις τι να λένε για μας;

ΒΑΣΙΛΗΣ

Αλλα νταλα της Παρασκευής το γαλα φιλε jiji…

George

Η ειρωνεία είναι οτι αυτοί συνήθως ξοδεύουν για cinema και αγορές ταινιών.

Lefteris

Και ότι τι; θα πάει να τους ζητήσει τα λεφτά; πληρωστε γιατί την είδατε; είναι πραγματικά για γέλια…

Mike

Δε μου έιχε κεντρισει το ενδιαφέρον μέχρι που διαβασα αυτό το αρθρο!!! Τη βάζω να κατέβει για να γίνουμε 4727!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.