Εξ’ ορισμού η ενεργοποίηση φίλτρων ακατάλληλου περιεχόμενου στην Μ.Βρετανία

Η κυβέρνηση στην Μ.Βρετανία πιέζει τους πάροχους υπηρεσιών Internet (ISPs) να ενεργοποιήσουν τα φίλτρα ελέγχου περιεχομένου ακατάλληλου για ανήλικους εξ’ ορισμού καιρό τώρα, και μόλις πρόσφατα η BT ικανοποίησε και αυτή την δέσμευση της, μαζί με άλλους πάροχους, όπως η TalkTalk και Sky. Ένα νέο εργαλείο, με την ονομασία “BT Parental Controls”, μπλοκάρει ακατάλληλο για ανήλικους περιεχόμενο σε επίπεδο router.

Η υπηρεσία προσφέρεται από καιρό τώρα, αλλά δεν ήταν ενεργοποιημένη εξ’ ορισμού. Μόλις οι νέοι συνδρομητές “στήσουν” την σύνδεση, θα έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τα φίλτρα ή να χρησιμοποιήσουν κάποιες από τις προεπιλογές που θα υπάρχουν εφόσον το επιθυμούν. Οι παλαιότεροι συνδρομητές της εταιρείας θα ειδοποιηθούν σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις κάποια στιγμή στις αρχές της νέας χρονιάς, και θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία επίπεδα προστασίας.

Οπότε, στην Μ.Βρετανία το ακατάλληλο περιεχόμενο για ανήλικους, θα φιλτράρεται εξ’ ορισμού από τους πάροχους Internet. Είναι πολύ πιθανό, και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε παρόμοια μέτρα μελλοντικά.

BT φίλτρα ακατάλληλο περιεχόμενο, Εξ’ ορισμού η ενεργοποίηση φίλτρων ακατάλληλου περιεχόμενου στην Μ.Βρετανία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Και τώρα τα αγγλάκια τα αλάνια οι μαθητές του γυμνασίου δεν θα βρίσκουν τσόντες πουθενά παρά στην “μαύρη” (αγορά)..

Και ο μπαμπάς που θέλει να δει και κάτι άλλο σε γυμνό (εκτός από την μαμά), θα πρέπει να κάνει αίτηση με υπογραφή και σφραγίδα και δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με ΦΕΚ και αριθμό πρωτοκόλλου το όνομά του ότι εγκρίθηκε η αίτηση του. Άντε και μπούρκα από του χρόνου τα κορίτσια.. και σε λίγο όπως το Κατάρ, όλοι σε content scanner. Άμα μπει τέτοιο λογισμικό (φιλτραρίσματος) εύκολα κάνει και άλλα στο μέλλον από κόψιμο torrents μέχρι πρόσβαση σε αντιπολιτευόμενα sites ή του “εχθρού” (όποιος είναι τότε και κατά περίπτωση).

Δεν πάμε καλά…

Darth

@keysmith μα αυτός είναι και αρχικός σκοπός…….. όχι να κόψουν την τσόντα αλλά να ελέγχουν πλήρως το τι βλέπει και έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης (σιγά μην τους ένοιαξε η τσόντα)

manolis

Έτσι και αλλιώς όλες οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε περνάνε μέσω του Isp, και μπορεί να τις δει κάποιος που έχει την απαραίτητη εξουσιοδότηση.Η πορνογραφιά εθίζει τον χρήστη αν τον επόμενο μήνα θελήσει για τον χ,ψ λόγο να μην δει δεν θα μπορεί γιατί είναι εθισμός.Τα παιδιά ως που να γίνουν ενήλικες και έχουν την ωριμότητα να αποφασίσουν αν πρέπει να δουν και αν δουν να καταλάβαινουν την διαφορά ανάμεσα στο sex και στον ηθοποιοία πρέπει να προστατευτούν για να μην εθιστούν και διαστραφεί η αποψή τους για αυτήν την υπέροχη εμπειρία.Αποψή μου πάντα δεν εκφράζω κανέναν άλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

Google: Γιορτάζει τα 15 χρόνια Street View με μια νέα κάμερα

Το Street View γίνεται σήμερα 15 χρονών και, για να το γιορτάσει, η Google μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε προηγούμενες εικόνες του μέσω κινητού.

Internet Netflix

Netflix: Νέα λειτουργία «Mystery Box» για τα παιδιά

Η δυνατότητα, η οποία μοιάζει με το κουμπί τυχαίας αναπαραγωγής με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές.

Internet

Διέρρευσε το ακυκλοφόρητο trailer του Mission Impossible 7

Το ακυκλοφόρητο trailer του Mission Impossible 7 διέρρευσε στο Reddit και η Paramount βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

Internet Disney

Disney+ Ad-Supported: Σχεδιάζει να περιορίσει τις διαφημίσεις στα 4 λεπτά την ώρα

H Disney+ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια πιο φθηνή υπηρεσία streaming που θα έχει διαφημίσεις αργότερα μέσα στη χρονιά.