Εξ’ ορισμού η ενεργοποίηση φίλτρων ακατάλληλου περιεχόμενου στην Μ.Βρετανία

Η κυβέρνηση στην Μ.Βρετανία πιέζει τους πάροχους υπηρεσιών Internet (ISPs) να ενεργοποιήσουν τα φίλτρα ελέγχου περιεχομένου ακατάλληλου για ανήλικους εξ’ ορισμού καιρό τώρα, και μόλις πρόσφατα η BT ικανοποίησε και αυτή την δέσμευση της, μαζί με άλλους πάροχους, όπως η TalkTalk και Sky. Ένα νέο εργαλείο, με την ονομασία “BT Parental Controls”, μπλοκάρει ακατάλληλο για ανήλικους περιεχόμενο σε επίπεδο router.

Η υπηρεσία προσφέρεται από καιρό τώρα, αλλά δεν ήταν ενεργοποιημένη εξ’ ορισμού. Μόλις οι νέοι συνδρομητές “στήσουν” την σύνδεση, θα έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τα φίλτρα ή να χρησιμοποιήσουν κάποιες από τις προεπιλογές που θα υπάρχουν εφόσον το επιθυμούν. Οι παλαιότεροι συνδρομητές της εταιρείας θα ειδοποιηθούν σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις κάποια στιγμή στις αρχές της νέας χρονιάς, και θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία επίπεδα προστασίας.

Οπότε, στην Μ.Βρετανία το ακατάλληλο περιεχόμενο για ανήλικους, θα φιλτράρεται εξ’ ορισμού από τους πάροχους Internet. Είναι πολύ πιθανό, και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε παρόμοια μέτρα μελλοντικά.

BT φίλτρα ακατάλληλο περιεχόμενο, Εξ’ ορισμού η ενεργοποίηση φίλτρων ακατάλληλου περιεχόμενου στην Μ.Βρετανία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Και τώρα τα αγγλάκια τα αλάνια οι μαθητές του γυμνασίου δεν θα βρίσκουν τσόντες πουθενά παρά στην “μαύρη” (αγορά)..

Και ο μπαμπάς που θέλει να δει και κάτι άλλο σε γυμνό (εκτός από την μαμά), θα πρέπει να κάνει αίτηση με υπογραφή και σφραγίδα και δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με ΦΕΚ και αριθμό πρωτοκόλλου το όνομά του ότι εγκρίθηκε η αίτηση του. Άντε και μπούρκα από του χρόνου τα κορίτσια.. και σε λίγο όπως το Κατάρ, όλοι σε content scanner. Άμα μπει τέτοιο λογισμικό (φιλτραρίσματος) εύκολα κάνει και άλλα στο μέλλον από κόψιμο torrents μέχρι πρόσβαση σε αντιπολιτευόμενα sites ή του “εχθρού” (όποιος είναι τότε και κατά περίπτωση).

Δεν πάμε καλά…

Darth

@keysmith μα αυτός είναι και αρχικός σκοπός…….. όχι να κόψουν την τσόντα αλλά να ελέγχουν πλήρως το τι βλέπει και έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης (σιγά μην τους ένοιαξε η τσόντα)

manolis

Έτσι και αλλιώς όλες οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε περνάνε μέσω του Isp, και μπορεί να τις δει κάποιος που έχει την απαραίτητη εξουσιοδότηση.Η πορνογραφιά εθίζει τον χρήστη αν τον επόμενο μήνα θελήσει για τον χ,ψ λόγο να μην δει δεν θα μπορεί γιατί είναι εθισμός.Τα παιδιά ως που να γίνουν ενήλικες και έχουν την ωριμότητα να αποφασίσουν αν πρέπει να δουν και αν δουν να καταλάβαινουν την διαφορά ανάμεσα στο sex και στον ηθοποιοία πρέπει να προστατευτούν για να μην εθιστούν και διαστραφεί η αποψή τους για αυτήν την υπέροχη εμπειρία.Αποψή μου πάντα δεν εκφράζω κανέναν άλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Metaverse Sony

Sony: “Εισβάλει” στο metaverse με ένα σύστημα παρακολούθησης κίνησης

Η Sony δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το metaverse και η παρουσία της εκεί είναι εντυπωσιακή, χάρη στο Mocopi.

Internet Social Media Twitter

Ηχηρό αντίο από το Twitter – Αποχωρεί και ο Jim Carrey

Η φράση “O τελευταίος να κλείσει την πόρτα” θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα στο Twitter, καθώς μετά τις τεράστιες εταιρίες που αποχώρησαν, τον ίδιο δρόμο πήρε και ο κωμικός Jim Carrey.

Internet Apple Apple Music

Apple Music Replay: Παρουσίασε τη νέα λειτουργία “Highlight Reel”

Η Apple παρουσίασε σήμερα μια ενημερωμένη εμπειρία για το Apple Music Replay του 2022, την λειτουργία “Highlight Reel”.

Internet Apple Elon Musk featured

Elon Musk: Η Apple έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το App Store

Ο Elon Musk έχει βάλει στο στόχαστρό του τις πολιτικές της Apple για το App Store, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το κατάστημά της.