Το Άγιο Όρος καταδίκασε την Κάρτα του Πολίτη, Η δική σας άποψη;

Κάρτα του Πολίτη. Ένταξη σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο ελέγχει και επεξεργάζετε τα στοιχεία της προσωπικής μας ζωής (οικονομική δραστηριότητα, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς) καταργώντας τις προσωπικές μας ελευθερίες; ή ένα βήμα μπροστά για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και των συναλλαγών μας με το Δημόσιο μέσα από το διαδίκτυο και τη χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής;

Ποια είναι η δική σας άποψη; Παρακαλώ κρατήστε τη συζήτηση σε κόσμιο επίπεδο.

, Το Άγιο Όρος καταδίκασε την Κάρτα του Πολίτη, Η δική σας άποψη;
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

76 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xDante

βλακείες είναι αυτά με την κάρτα του πολίτη ….. θα είναι σαν πιστωτική κάρτα με κωδικούς στο τέλος σαν αυτούς των διαβατηρίων
και φωτογραφία βιομετρικών στοιχείων για μεγαλύτερη ασφάλεια ούτε τσιπάκια ούτε barcodes ούτε απομακρυσμένος έλεγχος ούτε τπτ ..
μερικοί απο εσάς σπαταλάτε πολλά ευρώ σε smartphones που εξελίσονται καθημερινά … Γιατί λοιπόν να είστε πουριτανοί με την εξέλιξη των ταυτοτήτων σας ? Δεν είναι λίγο αντικρουόμενες συμπεριφορές ?

Μάριος

Νομίζω ότι οποιοσδήποτε αντικειμενικός και στοιχειοδώς νοήμων πολίτης θα έπρεπε να ανησυχεί με αυτόν τον νόμο. Τα προσωπικά μας δεδομένα μέχρι και τελευταίας λεπτομέριας θα καταγράφονται και θα είναι διαθέσιμα από στον πρώτο τυχόντα διεφθαρμένο (ή μη) δημόσιο υπάλληλο. Για να μην μιλήσουμε για τις τεράστιες πιθανότητες διαροής, (ηθελημένης ή μη) των πολύτιμων αυτών δεδομένων από το παντελώς ανίκανο δημόσιο σε ύποπτους τρίτους.

Βλέπουμε τι γίνεται ήδη με σελίδες τύπου facebook και τις αντιδράσεις που ξεσηκώνουν με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα λιγότερο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Δεν θέλω καν να φανταστώ τι έχει να γίνει με την “καρτα του πολίτη”. Η ” επιστημονική φαντασία” των βιβλίων του Orwell μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ……

ignus

περα απο ολα τα αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να μας νοιαζει

το αγιο ορος ειναι ξενο κρατος και μπορει να λεει οτι θελει

Μάριος

Προσωπικά το βλέπω απλά σαν ακόμα μια άποψη κάποιων προβληματισμένων ανθρώπων.

Vagos

Θεωρώ ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας με καλό σκοπό είναι η έννοια και της δημιουργίας της..Ενέργειες όπως αυτή βλάπτουν ελευθερίες και μας φτάνουν ένα βήμα πριν την πλήρη παρακολούθηση μας από την κυβέρνηση ή οτιδήποτε κρίβεται πίσω από αυτήν. Ας αξιοποιήσουν πρώτα τα επιτευγματα της τεχνολογίας έτσι ώστε να διευκολύνουν τις ζωές κάποιων που πραγματικά το έχουν ανάγκη(βλ. τριτοκοσμικές χώρες) και ας αφήσουν το “πλήρες φακέλωμα”.

michalisv

και οι πιστωτικες κρατανε δεδομενα που αγοραζεις,τι αγοραζεις,ποτε το αγορασες κτλ
αλλα ολοι οι Ελληνες εχουν 2-3 :p

MikeF

Παλιότερα, που δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα ο κόσμος έκανε ώρες ή ημέρες να φτάσει στον προορισμό του, επειδή όμως το ήξεραν ήταν ψυχικά προετοιμασμένοι και δεν αγχωνόντουσαν. Σήμερα, που οι χρόνοι και οι αποστάσεις έχουν περιοριστεί εντυπωσιακά όλοι τρέχουμε και δεν φτάνουμε και ο χρόνος μας δεν είναι ποτέ αρκετός! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με αυτές τις κάρτες, περισσότερος έλεγχος, περισσότερος έλεγχος, περισσότερος έλεγχος για να μην μπορεί να ξεφύγει κανείς από τίποτα. Υπόθεση εργασίας: Εάν αυτός ο έλεγχος (ειδικά των μέσων διαβίωσης) υπήρχε όταν κυριαρχούσε ο Χίτλερ στην Ευρώπη, ποιες δυνατότητες αντίδρασης θα υπήρχαν και αντίστασης θα υπήρχαν;

Σωτηρης

Εγώ ξέρω το εξής. Πριν 2000 χρόνια όταν δεν υπήρχαν όχι μόνο κάρτες αλλά ούτε χαρτιά, το τελευταίο βιβλίο του ευαγγελίου έγραφε ότι θα έρθει εποχή που οι άνθρωποι θα φέρουν στο μέτωπο ή το δεξί χέρι το όνομα του Αντιχριστου (Αποκαλυψη Ιωάννη). Παραμύθι για κάποιους, προφητεία για κάποιους άλλους. Λοιπόν 2000 χρόνια μετά “εφευρεθηκε” μια προσωπική κάρτα του πολίτη με bar code επάνω το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν έχει στην αρχη, τη μέση και το τέλος του κωδικού ΕΝΤΕΛΏΣ ΤΥΧΑΊΑ τον αριθμό 6. Σε λίγο καιρό θα εμφανιστούν περιστατικα απωλειών ή κλοπών τέτοιων καρτών που θα διευκολύνουν τους απατεώνες χρησιμοποιώντας τα προσωπικα στοιχεία του θύματος να κάνουν τις “αγαθοεργιες” τους (συναλλαγές με το κράτος, τράπεζες κλπ). Τότε λοιπόν θα αξιοποιηθεί πρόσφατη έρευνα Αμερικανικού πανεπιστημίου που είπε ότι ο ασφαλεστερος τρόπος μεταφοράς από τους πολίτες του chip με τα προσωπικα τους στοιχεία είναι με εμφύτευση στο μετωπο ή το άκρο δεξί χέρι. Εγώ δε λέω ότι τα πράγματα θα γίνουν ακριβώς έτσι. Αλλά είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν ακριβώς έτσι. Και δε θέλω να καταπιώ αμασητα τα πάντα αλλά να διατηρώ αμφιβολίες για τα πάντα.

peter

Και πριν 2000 χρονια σε σφαζανε γιατι δεν εκανες 5 ταματα τη μερα.
Αν αγχωνεστε για τα προσωπικα δεδομενα σας, το κρατος ηδη τα εχει.
Αν αγχωνεστε για το αν ξερουν που ειστε κοψτε τις πιστωτικες σας και πεταξτε το smartphone σας(με ενταλμα μπορει να ζητησει το κρατος οποιαδηποτε πληροφορια απο το διαχειριστη των δεδομενων (google,apple)).
Αν αγχωνεστε για την αποκαλυψη σας παρακαλω αφηστε τη μεσαιωνικη σας σκεψη και αφηστε τους υπολοιπους να πανε μπροστα χωρις τη παρεμβολη σας

Alexandros

Καλά, το Άγιο Όρος ήθελε επίσης να αναγράφεται και το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο είναι “ηθική” η κάρτα του πολίτη αλλά καλά θα κάνει η εκκλησία να ασχολείται με τα σκάνδαλα της και καταλάβει επιτέλους πως πολιτική και θρησκεία είναι δύο έντελώς διαφορετικά πράγματα.

unknown

Η θρησκεία είναι πολιτική…

_Iraklis_

Εγω που δεν ειμαι outlaw και γκανγκστερ ΘΕΛΩ ναι ΘΕΛΩ να παρακολουθουμαι. Γιατι δεν εχω τι κρύψω.
Θελω ομως οπως θα καταγράφει εμενα η καμερα να καταγράφει και το καθικι που μου μαζεψε φτερό-καθρεφτη χθες το βράδυ, τον μεθυσμένο που παρεσυρε τον πεζο και εξαφανίστηκε, αυτόν που ληστεψε το περιπτερο της γειτονιάς, θελω να καταγραφεται η συνομιλια στο κινητο του εμπορακου που πουλάει χασις στα παιδακια κτλ.

Και οποιος μιλήσει για skynet, matrix κτλ διαβάστε Efremov καλύτερα.

Μάριος

Ακριβώς όπως το λέει το Alexandros. Και να μην ξεχνάμε ότι η κοινωνία μας μόνο κοινωνία “αγίων” δεν είναι. Όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται με καλούς και αγαθούς σκοπούς χωρίς καμία υστεροβουλία είναι τουλάχιστον αφελής.

Jannis

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η πίστη μας με την ταυτοποίηση που θέλει κάνει το κράτος… Και φυσικά για το κράτος είμαστε αριθμοί… αφού και αυτό αριθμούς εξυπηρετεί… Δηλαδή το να κόβονται 1000δες δέντρα παραπάνω και να βρίζονται πολίτες σε υπηρεσίες λόγω γραφιοκρατίας είναι πιο χριστιανικό;;;; Όσο δεν υπάρχει κεντρικός έλεγχος συναλλαγών….δεν ανησυχώ…. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως όλα οδηγούν στην αποκάλυψη…απλά είναι ακόμα νωρίς………

Mitsman

Κάθε φορά που ανοίγει η συζήτηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, παίζεται το χαρτί-μπαλαντέρ της παρακολούθησης και της ελευθερίας. Δηλαδή πως νομίζετε ότι είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή; Όλα τα στοιχεία μας, προσωπικά, οικονομικά, κτλ, είναι έτσι κι αλλιώς μηχανογραφημένα. Αν κάποιος θέλει να τα κλέψει, τι θα τον σταματήσει; Η απίστευτη και ανεπανάληπτη ασφάλεια των servers του δημοσίου; Το μόνο που θα γίνει με την κάρτα, είναι να παρακαμφθεί ένα μεγάλο κομμάτι της γραφειοκρατίας. Όσο για την ελευθερία έκφρασης της πίστης, δεν θα έπρεπε να παραπονιούνται οι χριστιανοί, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Κανείς δεν θα σε ρίξει στα λιοντάρια αν πεις ότι είσαι χριστιανός, όμως μάντεψε πόσοι θα σε κοιτάνε με μισό μάτι αν δηλώσεις μουσουλμάνος, ή θα γελάνε μαζί σου αν πεις ότι είσαι βουδιστής. Τέλος, για τα αντιχριστιανικά σύμβολα, σας παραπέμπω στην ταινία «ο αριθμός 23», όπως και στα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το τέλος του κόσμου. Κάποιος που είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει κάτι, θα βρει τρόπους για να το βλέπει παντού. Αν είχαμε επιλέξει να σκύβουμε ακόμα με τρόμο το κεφάλι σε ότι λέει η εκκλησία, οι υδρόγειοι θα είχαν τώρα ορθογώνιο σχήμα, και πλαίσιο αντί για άξονα!

MikeF

Στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος αναφέρει: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.” Ερωτώ: Πως θα μπορέσει κάποιος να αντισταθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά, εάν ελέγχονται τα πάντα (τροφή, νερό, οπλισμός κτλ); Πως θα τα αγοράσει αυτός που αντιστέκεται, αφού χρήματα δεν θα υπάρχουν, οπότε ανά πάσα στιγμή εφόσον πάρει κάτι θα ξέρουν οι δικτάτορες το ποιος και το τι;

Και κάτι ακόμη: Μια κοινωνία εάν θέλει να θεωρείται σωστή, τότε θα πρέπει πρώτα να προλαμβάνει και μετά να καταστέλλει. Τι εννοώ; Πριν φτάσει στο σημείο να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, θα πρέπει να δημιουργήσει την παιδεία που χρειάζεται έτσι ώστε το κάθε τι σωστό ο λαός να το κάνει πράξει και το κάθε τι λάθος να το διορθώνει. Με μόνη την αστυνόμευση, λύσεις δεν μπορούν να δοθούν!!!

Μάριος

Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με τον mitsman. Καταρχάς η καταγραφή των προσωπικών μας δεδομένων σήμερα είναι εντελώς απλή και ρηχή. Επιπλέον τα περισσότερα από τα δεδομένα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορες υπηρεσίες κλπ, και δεν είναι πάντοτε σε ηλεκτρονική μορφή, με αποτέλεσμα η συλλογή τους να είναι πολύ δυσκολότερη εως και αδύνατη (σε περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να το κάνει μαζικά) Με την ηλεκτρονική ταυτότητα θα είναι όλα μαζεμένα και διαθέσιμα σε όποιον έχει προσβαση σε αυτή καθιστόντας την πολύ σημαντικότερη και πολύ επικινδυνότερη σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης. Και επίσης να μην ξεχνάμε ότι επειδή τα πράγματα γίνονται πάντοτε σταδιακά, μπορεί να είναι κάλιστα το πρώο βήμα για ένα μέλλον που ο καθένας μας θα φέρει το προσωπικό του τσιπάκι κλπ. Το όλο θέμα ξεφεύγει από το να είναι απλά ζήτημα θρησκευτικής ελευθερίας. Έιναι θέμα προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας. Δεν πιστεύω ότι ο Orwell ενδιαφερόταν μόνο για τις θρησκευτικές προεκτάσεις του θέματος όταν έγραφε τον μεγάλο αδερφό. Δεν πιστεύω ότι ο θόρυβος που γίνεται με το facebook, την Apple και την παρακολούθηση που κάνει μέσω των συσκευών της και δεκάδες άλλα τέτοια παραδείγματα που μαθαίνουμε καθημερινά να έχουν σχέση με την θρησκεία. Μην βιάζεστε να δείξετε πόσο “απελευθερομένοι” και… Συνέχεια »

peter

Ειλικρινα δεν θελω να σε κατακρινω, αλλα απο οτι εχω καταλαβει ο φοβος σου ειναι πως σε περιπτωση που καποιος εχει ιμπεριαλιστικους σκοπους θα εχει στοιχεια για τους παντες. Δε πιστευω πως ειναι εκγυρος ο φοβος σου, διοτι κατι αντιστοιχο θα μπορουσε να γινει και με συμβατικα μεσα(αρχεια).
Οσο για την αντισταση σε τετοιο σεναριο(ολικου ελεγχου προσβασης σε τροφη και νερο) η αντισταση θα βρισκεται στον Ελληνα(η σε οποιον αλλο λαο) που θα βρεθει σε αυτη τη κατασταση. Δεν μπορουν να ελεγξουν το πνευμα, ουτε τη σκεψη και εκει βρισκεται η πραγματικη ελευθερια

MikeF

peter
Σκέψου πόσο δύσκολα ήταν να διακινήσεις τρόφιμα (πόσο μάλλον οπλισμό) πριν 70 χρόνια. Εάν ήταν εύκολο, δεν θα είχαν πεθάνει τόσοι άνθρωποι από την πείνα. Με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, αυτό θα γίνει ακόμη δυσκολότερο. Θα μου πεις, για ποιον λόγο να το χρησιμοποιήσουν έτσι; Για ποιον λόγο το 10% των ανθρώπων ελέγχει το 80% του πλούτου και το υπόλοιπο 90% των ανθρώπων πρέπει να επιβιώσει με το 20%; Δεν είναι παράλογο; Ε για τον ίδιο παράλογο λόγο θα χρησιμοποιήσουν και τα ηλεκτρονικά μέσα ελέγχου ενάντια στον απλό κόσμο!!!

Σωτηρης

Ήθελα να ηξερα δεν παραξενεύει κανένα το γεγονός ότι πράγματα που ζούμε σήμερα είχαν γραφτεί πριν χιλιάδες χρόνια όταν ακόμα δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια ο σημερινός πολιτισμός; Επίσης δεν παραξενεύει κανέναν ότι η “πρόοδος” φέρνει περισσότερο έλεγχο; Η παρακολούθηση της εγκληματικότητας είναι το τυρί. Τη φάκα την έχει δει κανείς; Πού αποσκοπεί η παγκοσμιοποίηση, η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση για την οποία πολλάκις έχει μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την οποία φτιάξαμε και υπουργείο; Ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός όλων αυτών; Όποιος πιστεύει ότι όλα αυτα είναι αθώα και τυχαία, όνειρα γλυκά…

jimmy1992

Απο τη μία η κάρτα του πολίτη θα περιορήσει σημαντικά τη γραφειοκρατία και όλη αυτή τη χαρτούρα αλλά απο την άλλη θα παρακολουθεί την καταναλωτική μας συμπεριφορά κι έτσι ενδεχομένως να μας βομβαρδήσει με διαφημιστικό υλικό!

xDante

Ποια θρησκεία ρε παιδια με όλο τον σεβασμό προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός Αυτοί που κάνανε 4 οικουμενικές συνόδους για να καταλήξουν στο πως έμοιαζε ο χριστός ? Αυτοί που κάνανε ”Αγιο” τον Ιωάννη τον Χρισότομο τον ανθέλληνα που συνέβαλε στο να καεί η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου και κιβωτός γνώσης της ανθρωπότητας την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ? ποιοι ? Η θρησκεία του σκοταδισμού του μεσαίωνα ? της ιεράς εξέτασης ? της σφαγής των αλλόθρησκων ? της Καταστροφής χιλιάδων αρχαιοελληνικών μνημείων ? για ποιά προσωπική ελευθερία μιλούν όταν οι Πρόγονοί τους Βυζαντινοί σκότωναν Εκατομμύρια ανθρώπων διαφορετικής θρησκείας , κατήργησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ Για σκεφτείτε η ψαχτείτε ποιοί πάνε να μιλήσουν για προσωπικές ελευθερίες…. Μας ανησύχησε τώρα το τσιπάκι που θα βλέπει που είμαστε όταν όμως χρησιμοποιούμε το Latitude για να βρούμε κάποιον (έστω και για χαβαλέ ) δεν έχουμε πρόβλημα όταν ποστάρουμε στο fb την τοποθεσία μας κλπ κλπ … Η τεχνολογία προχωράει ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ …. Αν δεν θέλετε να είστε μέρος της Πετάξτε υπολογιστές smartphones κλπ κλπ και στα βουνά να ζήσετε με την φύση .. Το μεγαλύτερο μέρος της Εξέλιξης του ανθρώπινου είδους επαφίεται στην επιστήμη και τεχνολογία.. Και εγώ… Συνέχεια »

cghera

Πέραν του θρησκευτικού ζητήματος που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους, η κάρτα του πολίτη είναι ένα μέσο για την απόλυτη παρακολούθηση και την καταστρατήγηση της ελευθερίας των πολιτών. Το οτι καταγράφονται αυτή τη στιγμή κάποια δεδομένα μας δεν σημαίνει οτι υπάρχει και εύκολος τρόπος να διασταυρωθούν. Η κάρτα του πολίτη επί της ουσίας θα ενοποιήσει αυτή την καταγραφή και θα εξελιχθεί στον απόλυτο ρουφιάνο για της πράξεις μας. Όλες οι αλλαγές αν έχετε παρατηρήσει γίνονται στην αρχή προαιρετικά. Για παράδειγμα, η φορολογική δήλωση στην αρχή γινόταν προαιρετικά μέσω ίντερνετ. Όταν η χρήση της έφτασε σε ένα μεγάλο ποσοστό έγινε υποχρεωτική για όλους ασχέτως αν γνώριζαν από ίντερνετ. Δεν γνωρίζεις; Θα πας σε λογιστή π.χ. Αν υποθέσουμε οτι η καρτα του πολίτη υιοθετηθεί και είναι απαραίτητη σε όλες μας τις συναλλαγές αυτό σημαίνει οτι αυτές οι συναλλαγές (όχι εγχρήματες απαραίτητα) θα βρίσκονται κάπου αποθηκευμένες. Θα υπάρχει δηλαδή ένα πλήρες ιστορικό το οποίο σιγά σιγά θα αποκτά και νέες πληροφορίες. Στην αρχή κινήσεις αγορών και πωλήσεων στη συνέχεια ιατρικό ιστορικό, μετά φορολογικές συναλλαγές, μετά μετακίνηση (π.χ. όταν περνάς από διόδια) κλπ κλπ. Αυτό μπορεί τώρα να ακούγεται απίθανο αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα συμβει. Σε αυτό το ιστορικό ποιός θα έχει… Συνέχεια »

Σωτηρης

Φίλε Dante με κάθε σεβασμό στις απόψεις σου έχεις μπλέξει σε ένα post θρησκεία, πολιτική, ιερείς, ορθόδοξους και καθολικούς, συνόδους, αποφάσεις ιλλυριων αυτοκρατόρων σε ένα κράτος με ζωή 1000 ετών. Όσο για το αν το Βυζάντιο υπήρξε σκοταδιστικος μεσαίωνας σε παραπέμπω στα βιβλία της Γλύκατζη – Αρβελέρ (μάλλον τα μπερδεύεις με Βατικανό). Τέλος πάντων έχουμε βγει off topic. Οποιος βάζει ίδια ίδια μοίρα το latitude με το επίσημο κρατικό έγγραφο με το οποίο θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα αγοράζει και θα πουλάει, θα ταξιδεύει και θα μετακινείται ας την παραλάβει…

nasos

εχει δικιο το αγιο οροs.οι αθειστεs αs την παρουν.

Γιώργος Μ.

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Με όλο τον σεβασμό θα ήθελα να ακούσετε και την δική μου άποψη όσο αφορά στην περιβόητη αυτη κάρτα. Όπως και εσείς έτσι και εγώ δηλώνω fan τις τεχνολογίας και τις ευκολίας που αυτή προσφέρει μακάρι και το εύχομαι πάντα να χρησιμοποιείται για καλό σκοπό. Σε συζητήσεις που είχα με φίλους αναρωτιόμασταν το κατα πόσο πολύ έχει παρέμβει η τεχνολογία ακόμα και σε απλές καθημερινές κινήσεις μας όπως για παράδειγμα το ανέβασμα ενός κρύσταλου του παραθύρου αυτοκινήτου καθώς ούτε ιδιαίτερη δυσκολία χρειάζεται για να ανέβει με την μανιβέλα χειροκίνητα, και τώρα πια ηλεκτρικά προσφέρει απλά πολυτέλεια και βάρος στο αυτοκίνητο. Απλά σας το αναφέρω ώς παράδειγμα και μπορώ να σας πώ πώς κάνουμε και άλλες κινήσεις πολύ πιο δύσκολες απο αυτό. Το θέμα είναι πως όσο περνάει ο καιρός και με την νέα γενιά να έχει εξικιωθεί πλήρως με την νέα τεχνολογία έχουμε συνηθήσει και πράγματα που άν τα βλέπαμε μερικά χρόνια πίσω δεν θα τα αποδεχόμασταν. Σαν άνθρωποι είμαστε εθισμένη στην ύλη και στην ευκολία , όμως κατα πόσο αυτό το να έχουμε τα πάντα με την ελάχιστη κινητικότητα του ανθρωπίνου σώματος και όπως γνωρίζετε είμαστε και απο τους πιο παχύσαρκους λαούς στην Ευρώπη.… Συνέχεια »

nimAR

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ κεφ 13 στοιχ. 16- τέλος
“Το θηριο υποχρεωνει όλους, μικρους και μεγάλους, πλουσιους και φτωχους, ελευθερους και δούλους, να χαραξουν σημάδι πάνω στο δέξι τους χέρι ή στο μετωπο τους. Κανεις ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ, παρα μονο αυτος που εχει χαραγμενο το ονομα του θηριου ή τον αριθμο του ονοματος του. Εδώ χρειαζετε η σοφία, Όποιος εχει μυαλο ας λογαριασει τον αριθμο του θηρίου, που ειναι ο αριθμος του ανθρώπου. ο αριθμός του ειναι χξς (εξακόσια εξήντα έξι 666)”
Πηγή: Καινη Διαθίκη μετάφραση
θα παραμεινω το θρησκευτικο κομματι γιατι ειναι φαναιρο οτι μας παρακλουθουν. η Εκκλησια θεωρεί ότι στο παραπανω κομματι αναφαιρετε το νομοσχεδιο της καρτας του πολιτη επειδη (οπως κι εχω τονίσει) δεν θα μπορει να αγοραζει τιποτα, και παρακατω που αναφαιρι οτι ολοι θα εχουμε τον αριθμο μας. σε ενα μερος συμφωνω γιατι οντως η αποκαλυψη εχει αρχησει και αναδειπλωνετε αλλα ειμαστε ακομα στην αρχη. απο την αλλη καλο δεν θα ητανε να μπει λιγο ταξη σε αυτο το κρατος και να διαδυκτιοποιηθει.
βεβαια τα θετικα δεν ειναι ισαξια των αρνητικων αλλα ενταξι το ξερω ειναι λιγο μπερεμενη η γνωμη μου αλλα αυτη ειναι 🙂

Αλκίνοος

Εγώ ακόμα περιμένω το “Άγιο” Όρος να καταδικάσει το σκάνδαλο της Μ.Βατοπεδίου…

MikeF

Τόσα χρόνια υποτίθεται ότι βελτιώνουμε τον ανθρώπινο πολιτισμό και τον άνθρωπο και όμως όσο περνάει ο καιρός και η επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο διογκώνονται και τα προβλήματα των ανθρώπων. Πριν 25 χρόνια δεν είχαμε ούτε κάρτες του πολίτη, ούτε κάμερες, ούτε αμέτρητα ΜΑΤ και κοιμόμασταν τα καλοκαίρια στα χωριά με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα! Μπορεί να μου πει κάποιος για ποιον λόγο συνέβαινε αυτό;

Zekvyrin

Από την μία λένε πολλοί “όχι” σε αυτό.. απο την άλλη οι ίδιοι (το μεγαλύτερο ποσοστό) έχει facebook, το οποίο έχει πάρα πολλά από αυτά τα στοιχεία και τα καταχράζεται… Και όχι μόνο αυτό βέβαια.. Προσωπικά facebook δεν έχω, γι’αυτό το λόγο (δεν είμαι τόσο αρνητικός σε άλλα δίκτυα όμως.. αλλά ο Mark έχει ιστορικό με τα προσωπικά δεδομένα..).. Γενικότερα είμαι κατά αυτής της “κάρτας”, αν και το βρίσκω (έτσι όπως ακούγεται) σαν σενάριο θεωριών συνομοσίας (πραγματικά είναι σενάριο φαντασίας και δεν έχει υποθεί ποτέ απο επίσημα χείλη, απ’όσο γνωρίζω).. Είμαι κατά αυτής της συλλογής δεδομένων για 1 και μόνο λόγο: θεωρώ το ελληνικό δημόσιο παντελώς ανίκανο να τα προστατεύσει. Αλλιώς θα ήταν χρήσιμο για να μειωθεί λίγο το “μπάχαλο”, να είχε αρκετά “προσωπικά δεδομένα” (που ήδη έχει) συγκεντρωμένα.. Βέβαια, εκτός απο το κράτος, η πλειοψηφία των ανθρώπων στις “ανεπτυγμένες χώρες” (που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία) – including us – είναι παντελώς ανίκανοι να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα απο μόνοι τους… Ανεβάζουν μέχρι και το που και πως “αφοδεύσαν” σήμερα στο Internet, βάζουν τον ίδιο κωδικό παντού.. κάνουν register και δίνουν πολλά στοιχεία σε αμφιβόλου ποιότητας sites (με τον ίδιο κωδικό συνήθως).. Μην ξεχνάμε ότι και το πιο τέλειο… Συνέχεια »

Solon

Ωχ ρε Κώστα! Τι θέμα έβαλες πάλι! Πάλι της κακομοίρας θα γίνει! Λοιπόν έχουμε και λέμε: 1) Φίλε ignus το Άγιον Όρος δεν είναι ανεξάρτητο κράτος όπως το Βατικανό. Αν και υπήρξαν μεγάλες πιέσεις στο παρελθόν για να γίνει. Είναι αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους. 2) Φίλε xDante η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε πρώτα επί Ιουλίου Καίσαρος ύστερα επι Αυρηλίου και τέλος επι Διοκλητιανού. Όλοι αυτοί οι αυτοκράτορες ήταν ειδωλολάτρες και μάλιστα οι δυο τελευταίοι διώκτες των χριστιανών. Καλά θα είναι να ανοίξεις κανένα βιβλίο να διαβάσεις πριν αναπαράξεις τις ανοησίες των νεοπαγανιστών. Όσο για τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο άνοιξε λίγο να διαβάσεις κανένα έργο του πριν τον κατακρίνεις. Ήταν τέρας γνώσεων για την εποχή του και δεινός ρήτορας. 3) Για όσους λένε για την Αποκάλυψη, όντως ορισμένα γεγονότα της αποκαλύψεως εξελίσσονται σε περιβάλλον προηγμένης τεχνολογίας που ήταν αδύνατον να προβλεφθεί εκείνη την εποχή με φυσικό τρόπο. Επίσης οι τεράστιες οικολογικές καταστροφές που αναφέρει έχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες με αυτές που συμβαίνουν στις μέρες μας. Δεν έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία και δεν υπάρχει άλλο λογοτεχνικό έργο παγκοσμίως που να περιγράφει κάτι ανάλογο. Χαρακτηριστικό το σημείο που γράφει πως «Το ένα τρίτο των ζώων θα πεθάνει και θα εξαφανιστεί, το ίδιο… Συνέχεια »

Γιώργος Μ.

Παιδιά όπως και να έχει το πράγμα μιλάμε για την ελευθερία του ατόμου είτε πιστεύουμε είτε όχι. είτε το λέει το Αγιο όρος ειτε όχι.
Δεν ξέρετε πως το ίδιο το ΙΝΚΑ μας προτρέπει να αρνηθούμε την κάρτα; μπείτε στο site του ΙΝΚΑ να διαβάσετε το άρθρο.

Ηρακλής

Το επίπεδο των υπηρεσιών και συναλλαγών θα πάει σε άλλο επίπεδο πράγματι και όλοι θα διευκολυνθούμε απεριόριστα, για την ακρίβεια πριν από λίγο πλήρωσα το τηλέφωνο του σπιτιού μου μέσω e-banking υπηρεσίας από τις διακοπές μου. Επίσης, ως πληροφορικός και πολύ μεγάλος τεμπέλης, φυσικά και είμαι υπέρ της προόδου και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας και των ουρών, αλλά από την άλλη θα ήθελα να παραπέμψω όλους σε δύο μεγάλα έργα: το 1984 του Όργουελ και το Brave New World του Χάξλεϋ, ειδικά το δεύτερο, έτσι απλά για σκέψη και προβληματισμό. Το πρόβλημα δεν είναι η κάρτα του πολίτη, αλλά πως θα διαχειρίζονται όλα αυτά τα δεδομένα, από ποιους θα διαχειρίζονται και με ποιους τρόπους θα διασφαλίζονται. Big mess.

Nikos

Κααααλα. Το τι διαβαζω εδω δεν το πιστευω! Νομιζει καποιος οτι υπαρχει ιδιοτικη ζωη, και οτι μπορει να προστατευσει τα δεδομενα του!!! Ας μου πει ΕΝΑΣ ότι δεν έχει δώσει στοιχειά σε καμία απολύτως εταιρία, δεν έχει ούτε ΑΦΜ ούτε τίποτα. Γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα θα μας “δώσει”. Ακόμα και εγώ που δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος μόνο το ΑΦΜ σου θέλω και μπορεί να βρω που μένεις, αν έχεις οικονομική ευχέρεια, η αν χρωστάς σε όλο τον κόσμο, αλλά ξέρετε κάτι? ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Πρέπει να υπάρχει πολύ κόμπλεξ τελικά που όλοι νομίζουν ότι κάποιος θα ασχοληθεί μαζί τους επειδή μπορεί. Από την άλλη οι μονοί που πρέπει να φοβούνται είναι κάτι γιατροί στο Κολονάκι που δηλώνουν ότι βγάζουν 5000 ευρώ το χρόνο, και ότι πληρώνουν στον ενοικιαστή τους 200 ευρώ ενοίκιο! Από την άλλη η αγαπημένη μας Εκκλησία ΑΕ που έχει καμια 200δις περιουσία και δεν έχει προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια τώρα με την κρίση , και το μόνο που κάνει είναι να βουταει οικοπεδα, έχει και γνώμη! Μάλλον θα πέσει λίγο εκτός από αυτό το μετρό και δε θα μπορούν να κυκλοφορούν με 2 κιλά χρυσό πάνω τους πλέον. Προς το πάρουν αρκούνται να λένε… Συνέχεια »

kostas

Παγκοσμια ταξη πραγματων:μια κυβερνηση μια θρησκεια ενα νομισμα. Και για οσους θελουν να ξυπνησουν ας πληκτρολογισουν στο you tube:”αντεχεις τοση αληθεια;” και μετα γραφει ο καθε ενας την εξυπναδα του.

telas

χαχαχαχ η κάρτα του πολίτη μας πείραξε, εγώ πάντως θέλω να δω να καταργούνται όλες οι θρησκείες με καμία εξαίρεση που πάνε πίσω την ανθρωπότητα από αρχαιοτάτων χρόνων!

stathis

+φωνω με τον/την telas … βλεπω ποστς και αρχιζω να πιστευω οτι βρισκομαστε πολλα πολλα χρονια πισω . μονο τα σιχοροχαρτια μασ λυπουν για οποιον ξεστομισε οτι η καρτα του πολιτη δεν ειναι του αντιχριστου. xD

Jannis

@telas το γεγονός οτι οι ανθρωποι δεν μπορουν να πιστέψουν στον ένα και μοναδικό Θεό και δημιουργούν ακόμα και σε αυτό τον χώρο παρατάξεις είναι που μας πάει πίσω…

Βαγγέλης

Απλο φακελομα ειναι που μετα απο αυτο μπορεί να προωθηθεί αυτο:
engadget.com/2011/08/12/ees-packs-circuits-into-temporary-tattoos-makes-medical-diagnos/
Ο καθενας κανει οτι πιστευει…

tseligkas

Καλημέρα, 1ον) Κάθε φορά που βγαίνει μια ηλεκτρονικής μορφή συλλογή πληροφοριών για να διευκολυνθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες… έρχεται το 666! Η Εκκλησία χρόνια στεκόταν “επιφυλακτική” σε κάθε τι νέο, ακόμα κι αν αυτό ήταν η περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο… Έχει πάντα νόημα να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάθε τέτοια ενέργεια συλλογής πληροφοριών για να μην καταλήγουμε να έχουμε τα προσωπικά μας δεδομένα στο πιάτο του καθενός αλλά η Εκκλησία (δε μιλώ για τη θρησκεία) δεν έχει γνώση. Καλύτερα να μείνει στο “προσέξτε” παρά στο “έρχεται ο αντίχριστος!”. 2ον) Η ανάγκη υπάρχει, λύσεις για ασφαλείς διαδικασίες συλλογής των πληροφοριών υπάρχουν (πολιτικές, εποπτείες, κρυπτογράφηση κλπ) και η γραφειοκρατία κάποτε πρέπει να φύγει από πάνω μας επιτέλους! Αντί να επιδιώκουμε κατάργηση των συστημάτων αυτών, πρέπει να απαιτούμε την αυστηρή τους διαφύλαξη και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων προς αυτά στο απολύτως απαραίτητο (π.χ. έγκριση του ανωτάτου δικαστικού φορέα για την οποιαδήποτε τροποποίηση στη λειτουργία, δομή ή εποπτεία). 3ον) Η βασική αρχή της φοροκάρτας είναι η σύνδεση του δικού μας ΑΦΜ με τα ΑΦΜ των καταστημάτων, εταιριών, τρίτων προσώπων κλπ που θα εκδίδουν αποδείξεις για εμάς. Η εφορία θα συλλέγει το ποσό που καταναλώθηκε (για τις ανάλογες φοροαπαλλαγές προς εμάς) και ελέγχει την συνέπεια… Συνέχεια »

Βαγγέλης

palio.antibaro.gr/religion/paisios_shmeia.pdf
Εδώ φαινεται οτι ο πατερ Παισιος ειχε προβλεψει αυτο που κανουν τωρα καποιοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας που φοβούνται αντι να εμψυχώνουν…
Και οι μελλοντικες ταυτοτητες που θα αντικαταστησουν τις καρτες,ισως ειναι καπως ετσι:
http://www.engadget.com/2011/08/12/ees-packs-circuits-into-temporary-tattoos-makes-medical-diagnos/
θα ειναι και το σφραγισμα…
…πως εμεις που ασχολουμαστε με τα κινητα καιρό τωρα δεν ειχαμε καν διανοειθει το τι θα εφταναν να κανουν…και ανθρωποι οπως οι Απόστολος Παύλος,ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και ο Πατέρας Παίσιος ειδαν καθαρά τον τρόπο της σημερινής και αυριανης ταυτοποιησης πρην εκατονταδες χρονια…Οσο για αυτους που λενε οτι οποιος εχει ενα συγχρονο κινητο ειναι διπρόσωπος και αργα για αυτον,κανουν λαθος γιατι αυτος ξερει καλυτερα πια και μπορεί να προετιμαστει με τους πιο απλους τροπους σε αντιθεση με τις συγχρονες ακροτιτες που “””λυνουν προβληματα”””” .Ακομα και η ντροπη και ο διογμος της θρησκείας μας ειχε προβλεφθεί,ομως ειχαν πει και οτι οι Ελληνες μετα απο τα σημαδια και τους δυσκολους καιρους θα ξαναπιστεψουν στον Ενα και μοναδικο Θεο…Αγαπη και σεβασμός για ολους μας και τον Ιησού Χρηστο ειναι το μονο διεξοδο…

kostas

Η καρτα ειναι η αρχη. Μολις αρχισουν οι υποκλοπες δεδομενων και οι τρομοκρατικες επιθεσεις,θα μας πουν “βαλτε τωρα το τσιπ να τελειωνουμε”.Απο το μιευτηριο θα τη βαζουν στα νεογνα και οι μαναδες θα παρακαλανε για το τσιπ γιατι θα μειωσουν το κινδυνο απαγωγης .Τα θετικα μονο θα μας πασαρουν τα αρνητικα….τοσο πολυ αραγε μας αγαπανε;

giog

Αν υπαρχει εστω κι ενας μας που να εμπιστευεται αυτους που κυβερνανε και δε μιλαω μονο για τους νεοελληνες, βασικα αλλοι παιρνουν τις αποφασεις για ΟΛΟ τον κοσμο, ας το πει. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει βρωμια, αλλα συμφεροντα κτλ. Εδω δεν εχουν γινει αλλα κι αλλα και καλα επειδη υπαρχει “προστασια ανθρωπινων δικαιωματων”, πχ ας δειχνουν τις φωτογραφιες με τα προσωπα κι ας μαθαινουμε τα ονοματα βιαστων μικρων παιδιων, πληρωμενων δολοφονων κτλ να ξερουμε να προφυλασσομαστε οταν τους δουμε και παραλληλα να αποτρεπει κατι τετοιο ανθρωπους να το κανουν (ποιος θα ρισκαρε να υπαρχει η φατσα του ΠΑΝΤΟΥ, ουτε δουλεια μετα ξανα ποτε ουτε φιλοι ουτε τιποτα, στο περιθωριο οπως αξιζει) και μετα το συζηταμε να φακελωθουμε εμεις. Εχουμε καταντησει δικαιωματα να εχει ΜΟΝΟ οποιος σκοτωσε καποιον, το θυμα δεν ειχε δικαιωμα καν να μιλησει! Ζητω συγγνωμη αν βγηκα εκτος θεματος που θεωρω οτι βγηκα αλλα τρελαινομαι οταν σκεφτομαι σε τι κοινωνια ζουμε…

stathis

giog αν το παρουμε ετσι ζουμε σε μια κοινωνια με διεστραμενους και πολλες φορες ντρεπομαι και που ειμαι ανθρωπως με αυτα που βλεπω και διαβαζω καθημερινα. κακοποιησεις γυναικων παιδιων σκυλιων , αποκεφαλισμοι ζωων για πλακα βασανισμως μωρων και παιδοφιλια ομως δεν μπορω να καταλαβω αυτο τον σκοταδισμο στον οποιο ζουμε . και πριν πολλα χρονια η εκκλησια υποστηριζε οτι οποιος δεν υπερασπιζετε τις αποψης της ειναι μαγισσα και εμφισουσε σε ολους τον φοβο και την δησιδαιμονια ομοιος γινετε αυτο και σημερα καθως ειμαστε απο τα λιγα κρατη πιστευω που δεν υπαρχει αληθηνη ελευθερια στο θρησκευμα . η εκκλισια προσπαθει να παρει οσο μπορει την εξουσια διμηουργοντασ φοβο στους ανθρωπους . πιος λογικος ανθρωπος πιστευει οτι η καρτα του πολιτη ειναι του αντιχρηστου. αντι να κοιταμε αυτα λεω να προσπαθησουμε να διωρθοσουμε την κοινωνια στην οποια ζουμε .καθε μερα βασανιζονται ανθρωποι και ζωα(στεκομαι στα ζωα γιατι ειναι κατι που το βιωνω καθημερινα) υπαρχη ελιψει παιδειας και ενημερωσης . προχθες καψαν μια σκυλιτσα ζωντανη την ωρα που γενουσε αυριο θα κακοποιηθει ενα παιδι . αυτα πρεπει να διορθωσουμε και να αφησουμε της μεσαιωνικες αντιληψεις . αυτη εινανι η γνωμη μου . με την καρτα αυτη θα ληθουν χρονια προβληματα που μαλλον καπιοι… Συνέχεια »

Βαγγέλης

Το πιο παραξενο ειναι οτι στην Ελλαδα δεν ειδαμε νορμαλ πολιτικό συστημα απο τον Βενιζελο και τωρα καποιοι λενε μια “ταυτοτητουλα” θα μας σωσει.Για αναρχικους,συνειδητοποιημενους ανρωπους, Χριστιανους,γνωστες και οχι “λατρεις” της τεχνολογιας η ηλεκτρονικη ταυτοτητα ειναι ο απολυτος συμβιβασμος στο πιο σαπιο,αδικο,παρακμιακο,δηθεν και απολυταρχικό παγκοσμιο πολιτικό συστημα που υπηρξε ποτε.Γιαυτό χρειαζεται προληψη και γνωση και οχι πανικος.Οι προφητιες τα λενε ολα,ακομα και για τη παραποιηση του Χριστιανικου λογου και την υπερβολη καποιων εκπροσωπων τη Εκκλησίας.Απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει οτι τον κανει καλυτερο,ακομα και τα παιδακια που εχουν χασει την αθοωτητα τους και σκευτονται πια σαν ενηλικες εξαιτιας του σηστηματος και των γονεων τους…

Γιώργος

Συγνώμη ρε, παιδιά αλλά επειδή βρισκόμαστε και σε blog τεχνολογίας είναι κρίμα να λέγονται τόσες αρλούμπες μαζεμένες. Η κάρτα του πολίτη θα έχει συγκεντρωμένα τους πολλούς και διάφορους αριθμούς που ήδη είμαστε υποχρεωμένοι να κουβαλάμε στο κεφάλι μας ή σε σκονάκια δηλ ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αρ. ταυτότητας, εκλογικό αριθμό(;) κλπ Συν βέβαια πληροφορίες βιομετρικές και στοιχειώδεις πληροφορίες υγείας (ομάδα αίματος και αν είσαι δωρητής οργάνων).
Κάθεστε και λέτε ότι θα καταγράφει τη ζωή μας και αρλούμπες. Εκτός και αν βάλουν κάνα φλασάκι 250GB στην κάρτα του πολίτη τίποτα δεν θα καταγράφεται (τίποτα παραπάνω από τα ίχνη που ΗΔΗ αφήνουμε με τα κινητά μας, τις wifi συνδέσεις μας, τις πιστωτικές μας).
Αν υπάρχει κάτι να φοβάστε αυτό είναι τα social networks που πάτε και σερβίρετε στο πιάτο -και οικειοθελώς- ΟΛΕΣ τις προσωπικές πληροφορίες και με ντοκουμέντα (φώτο και video).

MikeF

Ο stathis ανέφερε ότι η Εκκλησία επένδυε και επενδύει στον φόβο, μα το ίδιο δεν κάνουν τώρα και αυτοί που θέλουν να προωθήσουν τις κάμερες, τις κάρτες, τα τσιπ και ότι άλλο έχει ακουστεί; Επενδύουν στον φόβο, στην ανασφάλεια, στον τρόμο! Θα συμφωνήσω με όσους ποιο πριν έγραψαν ότι έχουμε βάλει την τεχνολογία στην ζωή μας και μέσω αυτής εκθέτουμε τα στοιχεία μας σε όλο τον κόσμο, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να αποδεχτούμε την πλήρη εξάρτησή μας από την “καλοσύνη” ή την “αξιοπρέπεια” του κάθε πολιτικού ή δημόσιου λειτουργού! Αντί να πουν αυτοί που τονίζουν την έκθεσή μας στο facebook, “μην το κάνετε”, μας λένε, “ε αφού κάνετε αυτό, η κάρτα σας πείραξε; πάρτε και την κάρτα”. Σαν να λέμε “ε αφού καπνίζεις, δεν το γυρνάς στα σκληρά ναρκωτικά;”!!!

Βαγγέλης

Δεν ειναι ετσι ολοι οι ιερεις το ιδιο και ουτε ολη η εκκλησία.Το οτι ειμαστε σε blog τεχνολογιας δε βρυζουμε οταν λεμε τα αρνητικα της.Η καρτα των “ευκολιων” θα ειναι η αρχη και δεν ξερουμε ποσο θα κρατησει και θα εξελιχθεί…Μετα θα λενε για να μη σας υποκλεψουν τη καρτα οπως πολλου κοσμου που βγαίνει και το λεει στη τηλεόραση ενσωματοστε το πανω σας…

Γιωργος

Με ολο το σεβασμο στο fun club της Ελενης Λουκα ο Προφητης Ιωαννης ειπε οτι οταν μπουν τσιπακια μπλα μπλα μπλα μπλα φχψ θα γινει η δευτερα παρουσια. Δεν ειπε οτι αμα δε μπουν τσιπακια δε θα γινει…… Να προσεχουμε τη σχεση αιτιοτητας – αιτιατου γιατι πολλα βιβλια θα πουλησουν οι λιακοπουλοι και οι γεωργιαδηδες αμα λεμε μπαρουφες. Eπισης αντε να γινει και η δευτερα παρουσια (η οποια αυτη τη φορα θα καλυφθει και τηλεοπτικα, οποτε οι αλλοθρησκοι θα μετανοησουν’ ειδικα βλεποντας την σε επαναληψη στο πιο popular βιντεο του youtube). Τωρα στο θεμα μας… Ναι σε οποιαδηποτε λυση κανει τη ζωη μας πιο ευκολη και απο την αλλη βοηθαει την καταπολεμηση περιστατικων οπως η φοροδιαφυγη. ΟΧΙ βεβαια σε μεθοδους που θα οδηγουν ανθρωπουσ πολιτκεσ κτλ να εκμεταλλευονται τα προσωπικα δεδομενα του καθενος…..

sk

Δεν νομίζω ότι η κάρτα του πολίτη ή όπως αλλιώς θα λέγεται η νέα ταυτότητα έχει να κάνει με θρησκευτικά ζητήματα!Το Άγιο Όρος και η Εκκλησία γενικότερα , καλό θα ήταν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά ζητήματα που φαίνεται πως έχουν ξεχάσει… όπως η φροντίδα των φτωχών και πονεμένων ανθρώπων!!Άν η νέα ταυτότητα μειώσει την γραφειοκρατία που διέπη την σχέση του πολίτη με το κράτος τότε καλώς να έρθει. Αιτιάσεις του στυλ.. θα παρακολουθούνται τα προσωπικά μας δεδομένα και άλλα τέτοια.. δεν νομίζω ότι ισχύουν ως επιχειρήματα απο την στιγμή που οι περισσότεροι , αν όχι όλοι , μεταξύ των οποίων και οι ιερείς της Εκκλησίας λαμβάνουμε τον όποιο μισθό μας από κάποια τράπεζα!!Το θέμα είναι απλό , μή θρησκευτικό και ξεκάθαρα οργανωτικό για το κράτος.Απο το να έχουμε ένα κάρο αριθμούς για ένα σωρό εγγραφα που ζητά το κράτος , ας υπάρχει ένας αριθμός και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος!!

Βαγγελης

Γιωργο σε βλεπω γνωστη διαδορων θεματων, fun club και εκδοσεων…Τι νομιζεις ομως δεν ειπες για τις αλλαγες σε παιδια,οταν η διδασκαλια στους Ελληνες ξενων κρατων διακοπικε εντελώς η εκμαθηση της ελληνικης γλωσσας ενω κατακρεουργιθηκαν τα ηδη κακα βιβλια Λυκείου,Γυμνασιου και Δημοτικού;Σε πιο οικονομικο ληστρικο μετρο κατα των πιο χαμηλομισθων “Ευρωπεων” συμφωνεις οταν τζοχατσοπουλοι και πανκαλοι ενω αποφασιζουν και διαταζουν μας κλευουν με την ευλογια της “δικαιωσηνης”;Να υποθεσω οταν ο επομενος υποκεινουμενος πολιτικός που θα αποφασίσει το 50% των εισφορων μας να πηγαίνει στο ανεκαθεν “δικαιο” κρατος και με το μαγικο καρτελακι ολα σε ενα δε θα ξεπερνα ουτε μια μοναδα η απωλεια του φορου σου θα νιώθεις καλυτερα;Αυτο ειναι Ελλάδα οποιος ειναι βρωμικος να μεταδιδει τα λαθη,το φταιξιμο και τη βρωμιά του και στους αλλους;Αυτη ειναι η σωστη δικαιωσηνη;Οχι και το λεω χωρης ντρεπομε για τη θρησκεια μου,που δεν ειναι ιερεις αλλα τροπος ζωης…

Σωτηρης

Θα ήθελα να σχολιάσω με κάθε σεβασμό στις απόψεις του, το μήνυμα του φίλου Γιώργου, 2-3 μηνύματα παραπάνω. Καταρχήν να δηλώσω κι εγώ μέλος του fan club της Ελένης Λουκά και να παραδεχτώ ότι μέχρι πρόσφατα έλεγα μπαρούφες (όπως δικαιολογημένα μου χρέωσε ο φίλος Γιώργος). Ως τώρα με είχαν παρασύρει με τα γραφόμενα τους ο ευαγγελιστης Ιωάννης, ο απόστολος Παυλος, οι τρεις Ιεράρχες, ο πατρο-Κοσμας ο Αιτωλός και ο Γέροντας Παΐσιος οι οποίοι προφανώς δεν είχαν ιδέα αλλά ευτυχώς μου άνοιξε τα μάτια ο Γιώργος του techblog. Επίσης τον ευχαριστώ που σε 2 γραμμές μας εξήγησε το μήνυμα της Αποκάλυψης και τι ήθελε να πει ο Ιωάννης κάτι που Αγιοι Πατέρες και Οικουμενικές Συνοδοί δεν κατάφεραν λόγω του δυσνόητου και αλληγορικού της Αποκάλυψης. Παράλληλα θα ήθελα να κοινοποιήσω ότι μετά την ανάγνωση του μηνύματος του φίλου Γιώργου αντιλήφθηκα τη σχέση αιτιότητας(!)-αιτιατού και όχι αιτίου-αιτιατού όπως βλακωδώς μας έλεγαν οι φιλόλογοι στο σχολείο. Επιπρόσθετα θα ήθελα να καταθέσω ότι το λεπτό χιούμορ και το καλλιεργημένο πνεύμα του Γιώργου εκεί που εμπνευσμένα είπε ότι η Δευτέρα Παρουσία θα μεταδοθεί σε επανάληψη από το YouTube με έκανε να μειδιάσω και να διαβάζω αυτό το καταπληκτικό αστείο 3 φορές τη μέρα μετά το φαγητο,… Συνέχεια »

Γιωργος

Σωτηρη! Δε θα χρησιμοποιησω την εκφραση με ολο το σεβασμο γιατι προφανως και οι δυο καναμε ασκοπη χρηση της. Καταρχας δε θα εκρινα τα “γραφομενα” ολων αυτων που ανεφερες γιατι περα απο το θρησκευτικο περιεχομενο που οφειλουμε να το σεβομαστε εχουν επισης και φιλανθρωπικα μηνυματα οποτε καθιστανται αποδεκτα defacto. Δε θα προσπαθησω να σε μειωσω οπως εκανες εσυ γιατι θα ημον τουλαχιστον “κουτος” να κρινω καποιον που δεν τον ξερω και ακομα χειροτερα μπορει η μπαλα να παρει και ατομα που δεν εχουν σχεση. Το μονο που θελω να σαφες ειναι ο εξης διαχωρισμος: οι θρησκευομενοι που διαβαζουν τα κειμενα της παλαιας/νεας διαθηκης, ξεφυλλιζουν καθημερινα κειμενα με τις ζωες αγιων-μαρτυρων, πανε στην εκκλησια με την πρωτη ευκαιρια και γενικα νιωθουν την αναγκη να ειναι ενωμενοι με την θρησκεια τους. Απο την αλλη, ειναι το club Ελενη Λουκα, Λιακοπουλος, Γεωργιαδης και Σια (Μια) οι οποιοι προσπαθουν σε καθε ευκαιρια να παραφραζουν κειμενα ωστε να κινδυνολογουν και φυσικα στις μερες μας high risk=high profit. Το καλυτερο μαλιστα ειναι πως εκμεταλλευονται τους πρωτους οι οποιοι στις εποχες ασαφειας και αλλαγων που περναμε νιωθουν ασφαλεια αμα καποιος τους προειδοποιει οτι η καρτα του πολιτη ειναι οργανο του Σατανα-Βολντμορτ. Εγω παντως αμα φοβομουν οτι ερχεται… Συνέχεια »

Γιωργος

απαραδεκτη και μεροληπτικη λογοκρισια! Στο προηγουμενο μου μηνυμα διορθωνα καποιες παρεξηγησεις που μπορει να ειχαν δημιουργηθει και εξεφραζα την αποψη μου για το ποιοι μπορει να θεωρουνται fun club Eleni Luca, καθως απαντουσα και στα υποτιμητικα σχολια συμφορουμητη (So-tiri)…. Anyway μεταξυ τοσων σχετικων και μη προσωπικων μηνυματων το δικο μου κριθηκε ασχετο(?) προσβλητικο (?) τι να πω…. ελπιζω να κανω λαθος και να μην ανανεωνεται σωστα η σελιδα….

Bill

μερικές παρατηρήσεις 1ο) ορισμένοι απλά αντιδρούν, δηλαδή είπε κάποιος κάτι αυτοί λένε το αντίθετο. Π.χ. είπε η εκκλησία ότι δεν συμφωνεί με αυτό, αυτοί θα πουν ότι συμφωνούν μόνο και μόνο γιατί δεν γουστάρουν την όποια θρησκεία ή εκκλησία. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι παρόμοια με τα πρόβατα της εκκλησίας που ότι πουν το πιστεύουν. Δεν απαντώ λοιπόν σε καμία από τις 2 κατηγορίες 2ο) βγαίνουν αρκετοί και λένε ότι έχει facebook έχεις πιστωτική έχεις smartphone άρα να μην γκρινιάζεις που θα πάρεις ακόμα μια κάρτα ελέγχου σου. Παιδάκια υπάρχει μια μικρή διαφορά η κάρτα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τα άλλα δεν είναι. Τα άλλα τα σκίζω και τα πετώ όποτε θέλω. Στα άλλα βάζω ότι θέλω ΕΓΩ με δική μου επιλογή. Η καρτούλα που πάνε να μας φορτώσουν δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με όλα όσα λέτε. 3ο) έχω μάθει να σέβομαι τον άλλο και πάντα κοιτάω σε μια διαφορά να βρίσκω ένα τίμιο συμβιβασμό. Αν λοιπόν κάποιοι συμπολίτες μας είτε αυτοί είναι “πρόβατα” είτε “νοήμονες” είτε “θρησκευόμενοι” είτε οτιδήποτε ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με την επιβολή πάνω τους ενός εργαλείου ελέγχου που θεωρούν ότι θίγει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους και τους καθιστά ένα προγραμματισμένο και εύκολα ελεγχόμενο υπήκοο, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το σεβαστούμε.… Συνέχεια »

Jannis

Bill διαφωνω σε ένα πράγμα….. δεν είναι φυσική εξέλιξη το υποδόριο τσιπάκι……. βιομετρικά μπορούν να εξασφαλήσουν την μοναδικότητα του καθε ατόμου (κόρη ματιού, δακτυλικό αποτύπωμα κλπ)…. ποιος ο λόγος να σου εμφυτέψουν κάτι για την μοναδικότητα σου απο τη στιγμή που μπορεί να γίνει χωρίς αυτό…?

Bill

jannis αυτά που λες ισχύουν αλλά για να σκαναριστούν θέλουν αντίστοιχες συσκευές εκτός των άλλων δεν αποθηκεύουν δεδομένα αλλά ούτε στέλνουν τα ίδια. Το τσιπάκι θα δέχεται και θα στέλνει ασύρματα τα δεδομένα. Θα μπορείς πολύ εύκολα να το σκανάρεις από τον δορυφόρο, ίσως βγάλουν και application για iphone android κλπ. Είναι ευκολία 🙂

fanis

Καθομαι και βλεπω τοσοι ωρα τοσα σχολια με μισος προς ολους και ολα…Μιας και ολοι αναφερατε ασχημα λογια για την εκκλησια…ας αναφερω και γω την αποψη μου..η εκκλησια ειναι η μονη η οποια δεν ευθυνεται για το σκανδαλο της μονης βατοπεδιου και καλο θα ηταν πριν πειτε κατι να το εχετε ψαξει μεχρι τελου, τα καναλια καταφεραν και εκρυψαν τον πραγματικο ενοχο και μας θολωσαν για μια ακομη φορα τα ματια για την αληθεια….δυστυχως ναι υπαρχουν ιερεις οι οποιοι ειναι διευθαρμενοι αλλα αυτο ομως δεν μπορει να “λερωσει¨ ολοι την εκκλησια…οπως γινεται και με την αστυνομια κλ.π Τοσα θαυματα εχουν γινει και αυτα δεν τα βλεπουμε δυστυχως..η εκκλησια το μονο που θελει ειναι να μας προστατεψει απο μια ακομη παγιδα στην οποια πανε να μας ριξουν….μακαρι η καρτα του πολιτη να εχει λειτουργια θετικη και οχι να κανει κολαση την ζωη μας…

Nikolaos Lianakis

Τα πράγματα είναι απλα.
Έχω την επιλογή να χρησιμοποιώ smartphone και να βάζω τα προσωπικά μου στοιχεία σε όποιο site θέλω.
Δεν θα έχω την επιλογή να μην χρησιμοποιώ αυτή την κάρτα….

Stathis

Παιδια τι λετε . Νομιζεται οτι καθε φορα που χρησιμοποιητε το νετ η το smartphone δινεται μονο οσα στοιχεια θελετε; Πρωτα απ´ολα δινεται ανα πασα στιγμη το στιγμα σας στον χαρτη επιπλεον οποια εταιρια θελει μπορει να παρει ip στοιχεια του λειτουργικου με ποιον browser μπαινετε για στατιστικα και διαφιμηση το ιστορικο σας κ.α τα cookies τι δουλεια νομιζετε οτι κανουν . Τωρα αν ολα αυτα σας φαινονται λιγα δλδ οτι ξερουν που βρισκεστε ανα πασα στιγμη και σας πηραξε η καρτα του πολιτη επειδη ειναι του αντιχριστου συμφωνα με τα λεγομενα της εκκλησιας τοτε εθελοτυφλητε .
Τελος θα ηθελα πραγματικα να μαθω ποιος ευθηνετε για τα σκανδαλα της εκκλησιας Α.Ε γιατι πραγματικα εγω που δεν το εχω ψαξει θελω πραγματικα να μαθω την αληθεια .

Bill

Αγαπητέ Stathis
επειδή ξέρουμε ακριβώς τι λέει και τι δεν λέει το smartphone λέμε ότι λέμε. Εσύ προφανώς δεν κατάλαβες τι θα λέει η κάρτα. Ξέρουμε και τα cookies και τα όλα τα κόλπα και επειδή ξέρουμε έχουμε επιλογές το τι θα δώσουμε. Με την κάρτα δεν θα έχεις πλήρη γνώση αλλά ούτε και επιλογή. Οπότε αν το επιχείρημα σου και εσένα είναι ότι αφού σε βρίσκουν από το κινητό τότε κάτσε να σε ξεσκίσουν και από την κάρτα, λυπάμαι αλλά δεν θα πάρουμε, βρες κάτι καλύτερο και στην τελική να σεβαστείς τις ανησυχίες των συμπολιτών σου σε όποια ομάδα και αν ανήκουν και να μην παραπληροφορείς ούτε να τους χαρακτηρίζεις.

Βαγγέλης

Σημερα πηρα την επιστροφη απο τις αποδείξεις,παει να χρεωκοπισει το κρατος και μειραζουν τοσα λευτα για πρωτη φορα,ειναι τυρακι για τη φοροκαρτα…που ειναι αχρηστη αφου δουλεψε το συστημα χωρης αυτην ενω οι ιδιοι οι εφοριακοι διαφωνουν με τις νεες αλλαγες….

Λευτέρης

Το θέμα έχει δύο άξονες: τον θρησκευτικό και τον απλά κοινωνικό. Σχετικά με τον πρώτο, προφανώς και η κάρτα του πολίτη είναι το πρώτο στάδιο αυτού που έγραψε ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη, περί χαράγματος και 666. Και το γεγονός πως όλως τυχαίος, μεταξύ των εκατομμυρίων συνδυασμών των αριθμών, παραδέχονται πως η εν λόγω κάρτα θα έχει τον αριθμό με τρία εξάρια, είναι για κάποιους η επιβεβαίωση μιας τραγικής αλήθειας. Αν όμως βγάλουμε τελείως εκτός τη θρησκευτική άποψη, αν θεωρήσουμε πως είμαστε αλλόθρηκοι ή άθεοι, δεν ελοχεύει κινδύνους το σύστημα που σχολιάζουμε; Διαφωνώ με όσους λένε πως και τώρα να κάποιος θέλει να κλέψει στοιχεία απ’ το σύστημα μπορεί να το κάνει. Ποιος σας είπε πως είναι όλα ηλεκτρονικά; Έχω μιλήσει με άτομα πολύ σχετικά και πολύ “μέσα” σ’ αυτά τα πράγματα και σας διαβεβαιώ πως πάνω απ’ το 50% των προσωπικών στοιχείων μας είναι ακόμα γραμμένα σε καταλόγους και σε τόμους, φυλαγμένα μέσα σε ξεχασμένα ντουλάπια εφοριών, αστυνομικών τμημάτων, νομαρχιών κλπ. Η κάρτα όμως που θέλουν να φέρουν συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία μαζί και σίγουρα έχει τα αρνητικά ως προς τις υποκλοπές δεδομένων. Αλλά πέρα απ’ αυτό, είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος που κάνουν τη διαφορά. Και μη βγει… Συνέχεια »

Konstantinos

Η αλήθεια και ο σκοπός της κάρτας του Πολίτη ως πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει ειναι απλή, ξεκάθαρη και βρίσκεται στο μυαλό όλων ασχέτος και ας θέλουν να νομίζουν οτι όλα ειναι καλά και ρόδηνα.

Jannis

@fanis…. πλακα κάνεις έτσι;;; έλα πες την αλήθεια…. σε έχει βολέψει και εσένα η εκκλησία….! με το 50% της περιουσίας της τραπεζας της ελλάδος να ανήκει στην εκκλησία βάζοντας με συνεντέυξεις και συστατικές επιστολές τα δικά της παιδιά από την τράπεζα μέχρι το δημόσιο (εκκλησιαστικά σχολεία)….. για να μην πιάσουμε τον στρατό…. και αρνούμενη να παραχωρήσει ακίνητη περιουσία της στο κράτος σε περιόδους κρίσης αλλά με το θράσος στον ναο του θεού περιφέρει το καλάθι για να πάρει και άλλα χρήματα από τους “πιστούς” εν μέσω θείας λειτουργίας…. Και μου λές οτι η κάρτα μετά θα φέρει τον αντιχριστο;;;; έλεος…..

Οτιδήποτε μέσω από την στιγμή που δεν επεμβαίνει κανείς επάνω μου (με υποδόρια τσιπάκια) είναι καλοδεχούμενο ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ….. γλυτώνει δέντρα…γραφιοκρατία….λάθη…. χρόνο….χρήμα….

Βill κάτι μου λέει πως αυτά τα μικροτσίπ θα χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία zigbee ….. 😉

Βαγγέλης

Σωστό οτι κάποιοι στην εκκλησία είναι διευθαρμένοι και υπερβολικοί.Λάθος ο εμπαιγμός,οι αερολογίες και η γενικοποίηση γιατί.Τα δυό διαφορετικά πράγματα που ακούμε μέσα σε ένα σύστημα ανασφάλειας μόνο κακό δε κάνουν.Η κάρτα απο μόνη της δεν είναι τίποτα,ότι εκπροσωπεί αυτο ενώ θα μας θα μας εκπροσωπεί και δεσμεύει στην έκδοση και χρήση του και ειναι το θέμα…Οτι ήρθε ξαφνικά υπο την επιβολή μιάς διεθνής εξουσίας τα λέει όλα!

nick2010

Εγώ ΔΕΝ γουστάρω τίποτα περισσότερο από την απλή αστυνομική μου ταυτότητα. Λειτουργεί μια χαρά το ζήτημα της ταυτοπροσωπίας και Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο (ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ) είναι απλά…. το χαλινάρι που εδώ και κάποιο καιρό προσπαθούν να μας περάσουν στο σβέρκο… ήδη, λόγω της ΟΛΟΦΑΝΕΡΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των πολιτικών μας, μας έχουν δηλώσει ως προτεκτοράτο, απομένει μόνο το μαρκάρισμα στο βουστάσιο…. Α, ρε κακόμοιρε Ρωμιέ…

kwstas

μακρια απο την καρτα του πολιτη!!!!Δεν γινετε να μην θελουν την καρτα χωρες σαν την γερμανια και αγγλια και εμεις ετσι απλα να την δεχτουμε…εκτος απο τα προσωπικα στοιχεια και τον ελεγχο της προσωπικης ζωης δεν συμπιπτει και με τα πιστευω μας…τα χριστιανικα πιστευω μας…μακρια μακρια,μακριαααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βαγγέλης

kwstas μη φοβάσαι,οι ‘Ελληνες θα χρησιμοποιήσουν την ανεσθισια τους σαν οπλο και δε θα καταλάβουν από τίποτα… κάτσε να τη φέρουν και να δει ο κόσμος πως θα την επιβάλουν και θα δεις κανονική επανάσταση όχι σα βιτρίνες της πανεπιστημίου…Ακόμα και και με τα εμβόλια για τη γρίπη των πουλερικών, κανείς δεν είπε τίποτα αλλά ο κόσμος κράτησε πισινή και μείνανε στις αποθήκες.Ο φόβος και η ανασφάλεια φέρνει παραπλάνηση και υποταγή.Γιατί το παγκόσμιο σύστημα διοίκησης χρεοκοπιών ξεκίνησε απο τη”μικρή” Χριστιανικής Ελλάδα; Γιατί άραγε;Ο εκπρόσωπος του μας είπε ότι είμαστε βουτηγμένοι στη λάσπη παίζοντας το γιατρός που θα μας δώσει το ”””’φάρμακο””” ενώ ο ίδιος είναι εγκληματίας…………………………………………..
Ο αγωνας ειναι πρώτα από όλα εσωτερικός!

atma

Η Εκκλησία είναι νόμιμοι κλέφτες, κάτι σαν τους υπουργούς, imho. Το πνευματικό έργο το έχουν παρατήσει εδώ και χρόνια (αν υπήρχε ποτέ τέτοιο)… Τώρα για τις κάρτες τα γράφει καλύτερα ο Φώτης https://fotisk.posterous.com/65875756

Βαγγέλης

Καλα αφηνετε οτι προσβολη να ναι και βριζετε χωρης ορια οτι σας αρεσει;Ξερετε καν τι σημαινει Εκκλησια και τη βαζετε στο στομα σας;Και ειδικα οι mod του site!Ενα σχολιο ειπα για την apple που παραπεμπει ο απο πανω που ξερει τι ειναι και πνευματικο εργο ειπα και διαγραφηκε!Κοιτα ρε κατι προοδευτικους!

garrett

Ανεφερε κανεις τη λεξη “εκκλησια”? Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

nimAR

Γιώργο στο σχόλιο 49 ευαγγελιστης Ιωάννης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΟΙ………ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΧΑΖΕΥΟΥΝ……ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΟΡΥΚΤΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ)ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ…..ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ(ΟΛΟΙ)ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΕΑΥΤΟΥΛΙΔΕΣ…….ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ………..ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ……..ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΝΟ…….ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΚΑΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕ….ΔΗΘΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ……ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΚΥΛΑ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ………..ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ……..ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ………ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ……(ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΟΡΥΚΤΟΣ)…….Ο ΡΩΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ……ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ…..ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ……ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ………ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…….(απο καποιους βλεπω ειρωνικα γελακια κουνημα κεφαλιου και σκεψεις μονο οικονομικος πολεμος γινεται)ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ…..ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ………ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ Η ΕΙΣΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ??????…….ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΚΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ……..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.