Airbnb: Ετοιμάζεται Ευρωπαϊκή ρύθμιση για τον έλεγχο των διανυκτερεύσεων

Airbnb Ευρώπη, Airbnb: Ετοιμάζεται Ευρωπαϊκή ρύθμιση για τον έλεγχο των διανυκτερεύσεων

Σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), οι εταιρείες βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών θα πρέπει να παρέχουν στις εθνικές αρχές δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των πελατών τους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που έχουν κάνει κράτηση.

Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε ένα ενιαίο ψηφιακό αρχείο το οποίο θα διαθέσιμο σε όλες τις δημόσιες αρχές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα και σηματοδοτεί την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι διαφορετικοί εθνικοί νόμων σε όλη τη ευρωζώνη των 27 χωρών που ρυθμίζουν τόσο της Airbnb όσο και άλλες εταιρείες βραχυχρόνιας ενοικίασης.

Οι αρχές στο Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και άλλες πόλεις που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες έχουν “κατηγορήσει” την Airbnb για την επιδείνωση των ελλείψεων κατοικιών στις πόλεις τους, οι οποίες απομακρυνουν κατοίκους με χαμηλότερο εισόδημα.

Ωστόσο, οι μικρότερες πόλεις και εκείνες της επαρχίας είναι πιο θετικές ελπίζοντας να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες. Ο προτεινόμενος νόμος της ΕΕ αποσκοπεί στην εξισορρόπηση των συμφερόντων των δύο πλευρών.

Η Airbnb προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει τέτοιες ανησυχίες περιορίζοντας τον αριθμό των ημερών ανά έτος που μπορούν να ενοικιαστούν σε σπίτια στο κέντρο του Παρισιού, στο Λονδίνο και στο Άμστερνταμ.

Η πρόταση θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τα κράτη μέλη πριν γίνει νόμος μέσα στο επόμενο έτος.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Apple Apple Music featured

Η Apple Music έρχεται σύντομα στα Tesla – Στην “γωνία” περιμένει και η Steam

H Tesla επεκτείνει εντυπωσιακά το δίκτυο των συνεργασιών της, καθώς σύμφωνα με αναφορές ετοιμάζεται να προσθέσει στα οχήματά της την εφαρμογή Apple Music.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A14 5G: Στο Google Play Console με Exynos 1330

Το Samsung Galaxy A14 5G συνεχίζει να μας απασχολεί πριν την κυκλοφορία του αφού τώρα εμφανίστηκε στο Google Play Console.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel Fold: Design και προδιαγραφές διέρρευσαν πριν την αναμενόμενη κυκλοφορία του Μαΐου 2023

Renders του υποτιθέμενου και πολυαναμενόμενου Google Pixel Fold διέρρευσαν από το @OnLeaks, μαζί με περισσότερες προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured iPhone

Η ΕΕ δίνει επίσημη προθεσμία για το πότε το iPhone πρέπει να αποκτήσει USB-C

Επίσημη προθεσμία για το πότε όλα τα smartphone που πωλούνται στη δικαιοδοσία της πρέπει να διαθέτουν θύρα USB-C, συμπεριλαμβανομένου του iPhone, όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.