Αίσιο τέλος για το Facebook – Απορρίφθηκε η συλλογική αγωγή 45 εκατ. χρηστών

Facebook 45 εκατομμυρίων χρηστών, Αίσιο τέλος για το Facebook – Απορρίφθηκε η συλλογική αγωγή 45 εκατ. χρηστών

Με θετικό αποτέλεσμα για το Facebook ολοκληρώθηκε η υπόθεση της συλλογικής αγωγής 45 εκατομμυρίων χρηστών, που ισχυρίστηκαν ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του για να εκμεταλλευτεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Ωστόσο, δικαστήριο του Λονδίνου έδωσε στους δικηγόρους των εναγόντων προθεσμία έως και έξι μηνών για να «ξαναπροσπαθήσουν» να αποδείξουν τυχόν βλάβες των χρηστών.

Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία της Facebook, βρίσκεται αντιμέτωπη με μαζική αγωγή εκ μέρους περίπου 45 εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στη Βρετανία. Η νομικός ακαδημαϊκός Liza Lovdahl Gormsen, η οποία κινεί την υπόθεση, υποστηρίζει ότι οι χρήστες του Facebook δεν αποζημιώθηκαν δεόντως για την αξία των προσωπικών δεδομένων που έπρεπε να παράσχουν για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Οι δικηγόροι της ζήτησαν τον περασμένο μήνα από το Εφετείο Ανταγωνισμού να πιστοποιήσει την υπόθεση βάσει του καθεστώτος συλλογικών διαδικασιών του Ηνωμένου Βασιλείου – το οποίο είναι περίπου ισοδύναμο με το καθεστώς συλλογικών αγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά το Δικαστήριο έκρινε τη Δευτέρα ότι η μεθοδολογία της Lovdahl Gormsen για τον καθορισμό τυχόν ζημιών που υπέστησαν οι χρήστες του Facebook χρειάζεται «εκ βάθρων επαναξιολόγηση» για να συνεχιστεί η υπόθεση.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.