Άκυρο ρίχνουν οι Βρετανοί στο κρυπτονόμισμα της Κιμ Καρντάσιαν

, Άκυρο ρίχνουν οι Βρετανοί στο κρυπτονόμισμα της Κιμ Καρντάσιαν

Η Κιμ Καρντάσιαν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα (δεν κάνουμε πλάκα, αλήθεια!), αλλά οι βρετανικές αρχές είχαν άλλη άποψη. Το Ethereum Max που προμόταρε μέσω Instagram θεωρήθηκε ύποπτο ως απάτη.

Στο Instagram, η Κιμ Καρντάσιαν έχει 250 εκατομμύρια followers, οπότε καταλαβαίνετε ότι μπορεί να θεωρηθεί έως και επικίνδυνο να προωθείται ένα κρυπτονόμισμα που εγείρει αρκετές αμφιβολίες από τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι θα μπορούσε το Ethereum Max να κρύβει μία απάτη.

Σε καμία περίπτωση, όπως αναφέρει και το BBC, δεν πρέπει κανείς να συγχέει το Ethereum Max με το γνωστό κρυπτονόμισμα Ethereum, το οποίο και έχει διευρυμένη κυκλοφορία στο Internet. H συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ είναι κατά πόσο μπορούν να επηρεάζουν οι influencers τις οικονομικές αποφάσεις των όσων τους ακολουθούν, καθώς ένα λάθος ή μία απάτη θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Στη Μεγάλη Βρετανία, πάντως, τα στοιχεία δείχνουν ότι 2.3 εκατομμύρια πολίτες έχουν στην κατοχή τους κάποιο κρυπτονόμισμα, με ένα ποσοστό 14% εξ’ αυτών δηλώνει ότι δαπανά χρήματα για να το αγοράσει.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Crypto Kaspersky

Αύξηση 40% στο phishing κρυπτονομισμάτων μέσα σε μόλις ένα έτος

Το 2022, τα anti-phishing συστήματα της Kaspersky απέτρεψαν 5 εκατομμύρια επιθέσεις phishing που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα, αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Business Crypto

Coinbase: Σκέψεις για νέο κύκλο απολύσεων

Η Coinbase φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για νέο κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας εάν καταστεί απαραίτητο για να βελτιωθεί η οικονομική απόδοση της εταιρείας, δήλωσε η CFO Alesia Haas.

Internet Crypto Hackers

Το 50% των χρηστών κρυπτονομισμάτων έχει πέσει θύμα cyber attack

Σε δύσκολη κατάσταση, με την απειλή στον κυβερνοχώρο να είναι διαρκώς ενεργή βρίσκονται οι χρήστες των κρυπτονομισμάτων, που συχνά πέφτουν θύματα επιθέσεων από χάκερς.

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.