Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

, Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser. H υψηλών ταχυτήτων σύνδεση στο Internet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αντί για τη χρήση της οπτικής ίνας, το Project Taara εκπέμπει με τη χρήση laser, Internet μέγιστης ταχύτητας 20 Gbps σε αποστάσεις μέχρι και 5 χιλιομέτρων. Στις δοκιμές που έγιναν από την Alphabet στην υποσαχάρια Αφρική, για χρονικό διάστημα 20 ημερών, όγκος δεδομένων 700 ΤΒ μεταδόθηκε με σχεδόν 100% επιτυχία.

Για την ολοκλήρωση του όλου Project, η Alphabet συνεργάστηκε με την Liquid Intelligent Technologies σε περιοχές κοντά στο Κονγκό, όπου αντί να χρησιμοποιηθούν 400 χιλιόμετρα οπτικών ινών, έγινε χρήση της τεχνολογίας του Project Taara με τα lasers, με πολύ μικρότερο κόστος και υψηλή απόδοση.

Υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση της τεχνολογίας αυτής, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες και η παρουσία ζώων ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη, αλλά η Alphabet δοκιμάζει εναλλακτικές που θα εξαλείψουν τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Alphabet Google

Microsoft και Alphabet παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις όσων αφορά το AI

Εταιρείες όπως η Nvidia και άλλες έχουν «εκτοξευτεί» λόγω ενθουσιασμού για την πιθανή ώθηση της επιχείρησής τους, η Microsoft και η Alphabet παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις φέτος.

Business Alphabet Google

Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Business Alphabet Google

Alphabet: Η μητρική του Google απολύει 12.000 υπαλλήλους

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 12.000 απολύσεις υπαλλήλων.

Business Alphabet Amazon Apple

Η Apple αξίζει πλέον περισσότερο από τις Alphabet, Amazon και Meta μαζί

Η Apple ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο χρηματιστήριο της Αμερικής με κεφαλαιοποίηση 2,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.