Η Αμερική δεν εμπιστεύεται τους παρόχους ίντερνετ, ζητάει από τους χρήστες να περιγράψουν τις ταχύτητες

Η FCC στις ΗΠΑ ζητά από το κοινό να την ενημερώσει για τις συνδέσεις

Το βιώνουμε και εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική η κατάσταση των συνδέσεων στο Internet δεν είναι ακριβώς όπως την περιγράφουν οι πάροχοι. Καλές οι υποσχέσεις των ISPs, αλλά μόνο οι χρήστες των υπηρεσιών μπορούν να δώσουν την πραγματική εικόνα.

H Federal Communications Commission (FCC) είναι κάτι αντίστοιχο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στη χώρα μας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ ζητά από τους πολίτες να περιγράψουν τη σχέση τους με τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο, έτσι ώστε να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet.

Προφανώς, είναι παγκόσμιο φαινόμενο το να υπάρχει μεγάλη απόσταση σε σχέση με τα όσα υπόσχεται ένας πάροχος και τα όσα προσφέρει τελικά σε πραγματικές συνθήκες. Η μέθοδος της FCC ζητά από τους πολίτες να δώσουν τη διεύθυνση τους και μετά μπορούν σε μία ειδική φόρμα να συμπληρώσουν την κατάσταση με την σύνδεση στο Internet.

O σκοπός της FCC είναι να θέσει νέα πρότυπα στο τι είναι αποδεκτό σε επίπεδο ταχύτητας σύνδεσης, ενώ παράλληλα θέλει να δει τις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ονομαστικής και πραγματικής ταχύτητας broadband. Φανταστείτε τι… μαργαριτάρια θα έβγαιναν εάν γινόταν μία αντίστοιχη προσπάθεια στη χώρα μας…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook

To Facebook θέλει να βάλει περισσότερο ήχο στο News Feed

Ηχητικές επιλογές φέρνει η ανανέωση του Facebook, με ηχητικά αποσπάσματα και podcasts να έρχονται στο News Feed.

Internet Hackers

Νέο περιστατικό hacking στις ΗΠΑ μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες

Οι Αρχές στις ΗΠΑ μελετούν ένα περιστατικό hacking στην εταιρεία Codecov, η οποία έχει πελάτες της πολύ μεγάλες εταιρείες.

Internet Bitcoin

Η μεγαλύτερη πτώση του Bitcoin τους τελευταίους δύο μήνες

To Bitcoin σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τους τελευταίους δύο μήνες, κυρίως λόγω των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων.

Internet ebay

Fake πιστοποιητικά εμβολιασμού στις ΗΠΑ πωλούνται στο eBay

Περισσότερα από 100 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλήθηκαν από έναν λογαριασμό στο eBay μέσα σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ.