Η Αμερική δεν εμπιστεύεται τους παρόχους ίντερνετ, ζητάει από τους χρήστες να περιγράψουν τις ταχύτητες

, Η Αμερική δεν εμπιστεύεται τους παρόχους ίντερνετ, ζητάει από τους χρήστες να περιγράψουν τις ταχύτητες

Το βιώνουμε και εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική η κατάσταση των συνδέσεων στο Internet δεν είναι ακριβώς όπως την περιγράφουν οι πάροχοι. Καλές οι υποσχέσεις των ISPs, αλλά μόνο οι χρήστες των υπηρεσιών μπορούν να δώσουν την πραγματική εικόνα.

H Federal Communications Commission (FCC) είναι κάτι αντίστοιχο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στη χώρα μας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ ζητά από τους πολίτες να περιγράψουν τη σχέση τους με τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο, έτσι ώστε να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet.

Προφανώς, είναι παγκόσμιο φαινόμενο το να υπάρχει μεγάλη απόσταση σε σχέση με τα όσα υπόσχεται ένας πάροχος και τα όσα προσφέρει τελικά σε πραγματικές συνθήκες. Η μέθοδος της FCC ζητά από τους πολίτες να δώσουν τη διεύθυνση τους και μετά μπορούν σε μία ειδική φόρμα να συμπληρώσουν την κατάσταση με την σύνδεση στο Internet.

O σκοπός της FCC είναι να θέσει νέα πρότυπα στο τι είναι αποδεκτό σε επίπεδο ταχύτητας σύνδεσης, ενώ παράλληλα θέλει να δει τις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ονομαστικής και πραγματικής ταχύτητας broadband. Φανταστείτε τι… μαργαριτάρια θα έβγαιναν εάν γινόταν μία αντίστοιχη προσπάθεια στη χώρα μας…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones FCC OnePlus

OnePlus Open: Περνά από το FCC και το Geekbench πριν το ντεμπούτο

Το OnePlus Open πρόκειται να γίνει επίσημο την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, μετά από πολυάριθμες πληροφορίες, φήμες και teaser.

Internet FCC featured Huawei

FCC: Συλλέγει πληροφορίες για την αντικατάσταση του εξοπλισμού των Huawei και ΖΤΕ

Η FCC θα ενισχύσει οικονομικά τους παρόχους ώστε να μπορέσουν να απομακρύνουν από τα δίκτυα τον εξοπλισμό των Huawei και ZTE όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Smartphones Apple FCC Samsung

Τα smartphone της Apple και της Samsung δεν εκπέμπουν πολύ ακτινοβολία σύμφωνα με τo FCC

Το FCC έκανε τις δοκιμές του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα smartphone της Apple και της Samsung δεν εκπέμπουν πολύ ακτινοβολία.

Smartphones FCC Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7: Η FCC έδωσε έγκριση σε αρκετές παραλλαγές του

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ έδωσε έγκριση σε αρκετές παραλλαγές του Samsung Galaxy Note 7 και οι οποίες αναμένεται να πωληθούν στις ΗΠΑ και όχι μόνο.