Αναστάτωση για τους συνδρομητές Web Banking της Alpha Bank εχθές το βράδυ

, Αναστάτωση για τους συνδρομητές Web Banking της Alpha Bank εχθές το βράδυ

Αναστάτωση προκλήθηκε εχθές το βράδυ σε συνδρομητές του web banking της Alpha Bank. Σε μια χρονική περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για να στραφεί ο πολίτης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αυτά καλό θα είναι να μην γίνονται.

Πελάτες της Alpha Bank εχθές το βράδυ έλαβαν μηνύματα SMS στο κινητό τους με τυχαίους 6ψήφιους κωδικούς που δεν είχαν ζητήσει. Πρόκειται για τα SMS που λαμβάνει κάποιος στο τελευταίο βήμα πριν ολοκληρωθεί κάποια ηλεκτρονική αγορά, μεταφορά χρημάτων ή άλλη κίνηση χρημάτων από τον λογαριασμό τους προς τρίτους μέσω του Web ή της εφαρμογής της εταιρείας.

Στο fan page της εταιρείας κάποιοι αναφέρουν ότι μπήκαν στην εφαρμογή και τους έδειχνε υπόλοιπο 0 ενώ είχαν χρήματα μέσα, με αποτέλεσμα να πάνε να το ελέγξουν σε ΑΤΜ για να δουν ότι υπηρχαν κανονικά τα χρήματα. Στα ATM αναφέρουν ότι ήταν και άλλος κόσμος που φώναζε. Κάποιοι άλλοι γράφουν ότι μπορούσαν να μπουν στο web banking τους χωρίς να τους ζητάει κωδικούς.

Η Alpha Bank ανταποκρίθηκε 2.5 ώρες μετά το γεγονός αναρτώντας την ακόλουθη ανακοίνωση στα Social Media.

Η ανακοίνωση της τράπεζας:

Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του myAlpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dek

ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΧΑ ΕΙΝΑΙ.ΟΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑΧΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Kris

Έρχεται το blockchain μην μασάς εκεί κυριολεκτικά κάνεις δεν μπορεί να πειράξει τίποτα

Byron

τιναυτο

George

Εε πήγαινε και περίμενε μέσα στην ζέστη στις ουρές

Tom

Ασφάλεια πάνω απ ολα όπως θέλουν να μας πείσουν… καλό είναι να μπορείς να διαχειριζεσαι τα παντα χωρίς κόπο, αλλά αν δεν είναι έτοιμοι ουτε οι ιδιώτες που ασχολούνται με την ασφάλεια της περιουσίας μας να είναι σωστοί, πώς περιμένετε κι απτο δημόσιο να τα κάνει όλα τέλεια, αφου αυτοι ειναι μέρος του όλου… καλύτερα στη μαφία τα λεφτα μας τελικά παρα σαυτους😅

25152

θα συμφωνήσω πως υπάρχει πολύ σαβούρα στον ιδιωτικό τομέα.
όμως ρε φίλε εσύ το τερμάτισες!!!!!!!!!!!!!!
το ελληνικό δημόσιο, δεν έχει αντίπαλο, πουθενά στο γαλαξία.
τόση διαφθορά!
τόση αρπαχτή!
τόση ταλαιπωρία του πολίτη!
τόση τεμπελιά!
τόσο βόλεμα!
τόση καταστροφή της χώρας!
τόσος ωχαδερφισμός!
και δε φτάνει που πιστεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι πως δουλεύουν, πιστεύουν πως είναι και αδικημένοι!!!!!
αυτό φίλε μου πουθενά, σε κανένα πολιτισμένο η απολίτιστο μέρος του σύμπαντος.

Δημήτρης Κ.

Πόσο δύσκολο ήταν η ανάρτηση της τράπεζας να γίνει στην ηλεκτρονική της σελίδα και όχι σε άλλα μέσα, ώστε να ενημερώνονται οι συνδρομητές και να μη πανικοβάλονται;;; Πολύ μυαλό χρειάζεται;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.