András Arató: Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το διάσημο meme “Hide the Pain Harold”

, András Arató: Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το διάσημο meme “Hide the Pain Harold”

Το Hide the Pain Harold είναι ένα από τα διασημότερα meme στο διαδίκτυο, ενός κυρίου ο οποίος χαμογελάει ωστόσο σε συνδυασμό με την έκφραση των ματιών, η φωτογραφία βγάζει ένα πιο λυπηρό συναίσθημα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για να δούμε πως τελικά φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα και ένα από τα αγαπημένα memes του διαδικτύου.

Ένας διάσημος φωτογράφος ζήτησε από τον András Arató όταν ήταν ακόμη ηλεκτρολόγος μηχανικός να φωτογραφηθεί καθώς έψαχνε κάποιον σαν αυτόν. Η φωτογράφηση έγινε κοντά στο σπίτι του στην Βουδαπέστη κατά την διάρκεια δύο ετών ο φωτογράφος τράβηξε μία μεγάλη γκάμα φωτογραφιών τις οποίες ο Arató θεωρούσε ότι θα χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις και website, σε καμία περίπτωση όμως σύμφωνα με τον Arató δεν περίμενε να γίνει meme.

, András Arató: Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το διάσημο meme “Hide the Pain Harold”

Μετά από τα memes όμως δημοσιογράφοι ζητούσαν συνεντεύξεις ωστόσο υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούσαν πως η φωτογραφία έχει φτιαχτεί στο Photoshop. Ενδιαφέρον προκαλεί ότι αρκετοί ζήτησαν να αποδείξει με κάποιον τρόπο ότι είναι στην πραγματικότητα ο άνδρας πίσω από την φωτογραφία του meme.

, András Arató: Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το διάσημο meme “Hide the Pain Harold”

Ο Arató όμως δεν ενοχλήθηκε καθόλου για τα memes που δημιουργήθηκαν από την φωτογραφία του αυτό όμως που τον ενόχλησε είναι πως αρκετές σελίδες στο Facebook χρησιμοποίησαν την φωτογραφία για να προσποιηθούν ότι είναι αυτός. Για αυτόν τον λόγο το 2017 ο Arató δημιούργησε το δικό του Facebook fan page. Μετά από αυτό μου ζητήθηκε να άνω ένα διαφημιστικό για έναν έμπορο αυτοκινήτων. Μετά από αυτήν την διαφήμιση η γυναίκα μου άλλαξε το σκεπτικό της για το meme.

Από τότε η ζωή του Arató έχει αλλάξει δραματικά. Έχει δώσει ομιλία στο TED, έχει κάνει διαφημίσεις με πολλές εταιρείες και έκανε και ένα τραγούδι με την Cloud 9+ μπάντα το οποίο ονομάζεται Hide The Pain. Επιπλέον, ο άνθρωπος πίσω από το διάσημο mem πέταξε από την Βουδαπέστη για προορισμούς σε όλο τον κόσμο, σε χώρες της Ευρώπης ακόμη και στην Νότια Αμερική και έκανε ταξίδια στην Χιλή και την Κολομβία για να εμφανιστεί ως guest σε τηλεοπτικές εκπομπές. Επιπλέον, το meme του χρησιμοποιείται και για καλό σκοπό σε ορισμένες εκστρατείες για υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Ο András Arató είναι σήμερα 74 χρονών και παρόλο που είναι ο άνθρωπος πίσω από το Hide the Pain Harold δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6 και Z Fold 6: Θα έρθουν με ακόμα μεγαλύτερες οθόνες;

Τα Samsung Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, που απέχουν περισσότερο από έξι μήνες από την κυκλοφορία τους, θα έχουν οθόνες μεγαλύτερες.

Software featured Google

Google Messages: Σπάει το φράγμα του 1 δισ. χρηστών RCS και κυκλοφορεί 7 νέες λειτουργίες

Η Google ανακοίνωσε ότι το RCS έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως και δίνει στην εφαρμογή Messages 7 νέες λειτουργίες.

Software Apple Apple Store featured

Apple App Store Award 2023: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές

H Apple ανακοίνωσε τους νικητές του App Store Award για το 2023, επισημαίνοντας τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια σε iPhone, iPad, Mac και πολλά άλλα.

Gear Apple featured Qualcomm

Η Apple αποσύρεται από την ανάπτυξη του δικού της 5G μόντεμ

H Apple έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά της να αναπτύξει το δικό της μόντεμ 5G και φαίνεται πως παρατάει το project.