Το Android Messages θα μπλοκάρει από μόνο του τα Spam μηνύματα;

Android Messages 570px

Η Google φέρνει μια νέα δυνατότητα φραγής ανεπιθύμητων μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Android Messages. Με αυτή τη νέα λειτουργία ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να δηλώνει από μόνος του τον ανεπιθύμητο αριθμό, κάθε φορά που δέχεται ενοχλητικά μηνύματα.

Οι χρήστες της εφαρμογής μηνυμάτων έχουν ήδη τη δυνατότητα να αναφέρουν ανεπιθύμητα μηνύματα με σχετική ευκολία – απλώς ανοίγουν τη συζήτηση, πατάνε το εικονίδιο του μενού, επιλέγουν “Λεπτομέρειες” και στη συνέχεια πατάνε “Αποκλεισμός” & “Αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων”. Μετά από αυτό, τα μηνύματα εξαφανίζονται και η Google καταγράφει τις πληροφορίες.

Ωστόσο, η νέα αυτόματη λειτουργία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας θα σαρώνει μια ιδιωτική συνομιλία σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει εάν είναι spam ή όχι. Εάν η Google υποπτεύεται ότι ένα μήνυμα είναι spam, θα εμφανίσει μια ειδοποίηση που θα μας ρωτάει εάν θέλουμε να το αποκλείσουμε και να το αναφέρουμε. Με ένα κλικ σε αυτή την ειδοποίηση θα ξεκινάει η διαδικασία αποκλεισμού. Η Google διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο αριθμός τηλεφώνου του χρήστη και τα μηνύματα που αποστέλλονται δεν σαρώνονται. Ωστόσο, αν αναφερθεί ένα μήνυμα ως ανεπιθύμητο, η Google θα καταγράψει τον αριθμό αποστολής καθώς και δέκα μηνύματα που αποστέλλονται από τον spammer (οι απαντήσεις στα ανεπιθύμητα μηνύματα, αν υπάρχουν, αγνοούνται).

Οτιδήποτε περιλαμβάνει σάρωση και αποθήκευση μηνυμάτων από την Google μπορεί να προκαλέσει διαμάχη και ανησυχία. Γι’ αυτή τη νέα λειτουργία αυτόματης αναφοράς spam, η σελίδα υποστήριξης της Google προσπαθεί να μετριάσει τις ανησυχίες περί απορρήτου λέγοντας ότι “οι πληροφορίες για τα μηνύματά σας αποστέλλονται στην Google χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το πραγματικό περιεχόμενο των μηνυμάτων ή ο αριθμός τηλεφώνου σας” και συνεχίζει πως “δεν αποθηκεύει τον αριθμό τηλεφώνου σας ή το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων “. Η Google τονίζει επίσης ότι “ο spammer δεν θα δει ή δεν θα γνωρίζει την αναφορά σας“.

Σε τελική ανάλυση, αν ένας χρήστης νιώθει ανασφαλής για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητάς του, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα. Απλώς πηγαίνει στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους και την απενεργοποιεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Netflix Αύγουστος 2021: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Αύγουστο του 2021 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Bitcoin

Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Οι Βρετανοί θέλουν να λανσάρουν το Britcoin, ένα δικό τους κρυπτονόμισμα και πολλοί αναρωτιούνται τι εξελίξεις θα έχει αυτό.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.

Internet

Σοβαρά διεθνή web sites γεμίζουν με πορνογραφικό υλικό

Η εταιρεία προώθησης πορνογραφικού υλικού 5 Star Porn HD εξαγόρασε το VidMe, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με ανάλογο υλικό πολλές άσχετες σελίδες.