Το Android Messages θα μπλοκάρει από μόνο του τα Spam μηνύματα;

Android Messages 570px

Η Google φέρνει μια νέα δυνατότητα φραγής ανεπιθύμητων μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Android Messages. Με αυτή τη νέα λειτουργία ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να δηλώνει από μόνος του τον ανεπιθύμητο αριθμό, κάθε φορά που δέχεται ενοχλητικά μηνύματα.

Οι χρήστες της εφαρμογής μηνυμάτων έχουν ήδη τη δυνατότητα να αναφέρουν ανεπιθύμητα μηνύματα με σχετική ευκολία – απλώς ανοίγουν τη συζήτηση, πατάνε το εικονίδιο του μενού, επιλέγουν “Λεπτομέρειες” και στη συνέχεια πατάνε “Αποκλεισμός” & “Αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων”. Μετά από αυτό, τα μηνύματα εξαφανίζονται και η Google καταγράφει τις πληροφορίες.

Ωστόσο, η νέα αυτόματη λειτουργία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας θα σαρώνει μια ιδιωτική συνομιλία σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει εάν είναι spam ή όχι. Εάν η Google υποπτεύεται ότι ένα μήνυμα είναι spam, θα εμφανίσει μια ειδοποίηση που θα μας ρωτάει εάν θέλουμε να το αποκλείσουμε και να το αναφέρουμε. Με ένα κλικ σε αυτή την ειδοποίηση θα ξεκινάει η διαδικασία αποκλεισμού. Η Google διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο αριθμός τηλεφώνου του χρήστη και τα μηνύματα που αποστέλλονται δεν σαρώνονται. Ωστόσο, αν αναφερθεί ένα μήνυμα ως ανεπιθύμητο, η Google θα καταγράψει τον αριθμό αποστολής καθώς και δέκα μηνύματα που αποστέλλονται από τον spammer (οι απαντήσεις στα ανεπιθύμητα μηνύματα, αν υπάρχουν, αγνοούνται).

Οτιδήποτε περιλαμβάνει σάρωση και αποθήκευση μηνυμάτων από την Google μπορεί να προκαλέσει διαμάχη και ανησυχία. Γι’ αυτή τη νέα λειτουργία αυτόματης αναφοράς spam, η σελίδα υποστήριξης της Google προσπαθεί να μετριάσει τις ανησυχίες περί απορρήτου λέγοντας ότι “οι πληροφορίες για τα μηνύματά σας αποστέλλονται στην Google χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το πραγματικό περιεχόμενο των μηνυμάτων ή ο αριθμός τηλεφώνου σας” και συνεχίζει πως “δεν αποθηκεύει τον αριθμό τηλεφώνου σας ή το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων “. Η Google τονίζει επίσης ότι “ο spammer δεν θα δει ή δεν θα γνωρίζει την αναφορά σας“.

Σε τελική ανάλυση, αν ένας χρήστης νιώθει ανασφαλής για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητάς του, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα. Απλώς πηγαίνει στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους και την απενεργοποιεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE 5G

Αυλαία για το 3G δίκτυο της COSMOTE, τι θα γίνει με τις κάρτες SIM

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Internet featured

Πάροχος Internet στις ΗΠΑ ξεγέλασε υποψήφιους πελάτες του

Η Charter Communications στις ΗΠΑ προσπάθησε να ξεγελάσει τους πελάτες άλλης εταιρείας ότι θα χάσουν την πρόσβαση στο Internet.

Internet Facebook

To Facebook δεν έκανε τα πάντα εναντίον της παραπληροφόρησης

Το Facebook έχει γίνει αυτό το κάτι που όλοι αγαπάμε να… μισούμε και τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για αυτό.

Internet Hackers

To Ισραήλ φέρεται να έκανε κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Οι φήμες περί κυβερνοεπίθεσης του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται πως είναι αληθινές.