Χάκερς έριξαν το ένα πέμπτο του dark web

Οι επισκέπτες σε πάνω από 10.000 Tor-based σελίδες όταν προσπάθησαν να μπουν σε αυτές είδαν το μήνυμα “Hello, Freedom Hosting II, you have been hacked”. Μια ομάδα χάκερς που σχετίζει τον εαυτό της με τους Anonymous, παραβίασε τους servers Freedom Hosting II.

Το Freedom Hosting II είναι μια δημοφιλής υπηρεσία για την φιλοξενία websites που είναι προσβάσιμα μόνο μέσω του Tor. Αρκετές ώρες μετά την αρχική ανακοίνωση, οι σελίδες αυτές συνεχίζουν να παραμένουν offline.

Στο μήνυμά της η ομάδα χάκερς προσφέρεται να πουλήσει τα δεδομένα πίσω στο Freedom Hosting II με αντάλλαγμα 0.1 bitcoin (αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν η προσφορά είναι σοβαρή).

Επιπλέον, οι χάκερς ισχυρίζονται ότι παραπάνω από τα μισά δεδομένα που φιλοξενούνται στους servers αφορούν σε παιδική πορνογραφία. Κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αληθεύει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο dark-web hosting εταιρείες. Για το πρώτο Freedom Hosting το 2013 είχαν ασκηθεί διώξεις από τις αρχές, οι οποίες αφορούσαν και πάλι παιδική πορνογραφία. Τότε η υπηρεσία φιλοξενούσε περίπου τις μισές σελίδες που ήταν προσβάσιμες μόνο από το Tor, κοινώς το Dark Web.

Αναλυτές του dark web αναφέρουν ότι το Freedom Hosting II είναι μικρότερο από τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με έρευνα, η υπηρεσία φιλοξενεί περίπου το 20% των σελίδων του dark web.

anonymous hacked dark web, Χάκερς έριξαν το ένα πέμπτο του dark web

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Καλά τους ξηγήθηκαν τους ανώμαλους.

NikosAr

Το κατά τα αλλά ασφαλές tor χακαρίστηκε αλλά εφόσων είναι γεμάτο με ΠΑΙΔΙΚΗ πορνογραφία θά έπρεπε να τους χώσουν φυλακή (hosters + members)

makis

μιπος αυτα λενε για να ριξουν σταχτη στα ματια του κοσμου λεω εγω τωρα και να το ριξουν τι θα γινει θα σταματισουν αυτα δεν νομιζω και αυτοι που τα κανουν αυτα δεν χρησημοπιουνε μονο tor αλλα και πολλα αλλα vpn ταυτοχρονα

Ξερολας

Άσχετο …. πάντα ειχα την απορία… γιατι στο tor εχουν βάλει logo κρεμμύδι ;;;

Παναής

@Ξερόλας.
Έχει logo το κρεμμύδι γιατί τα κρυπτογραφημένα δεδομένα περνούν από μια σειρά κόμβων του δικτύου που καλούνται onion routers. Κάθε επίπεδο αποκαλύπτει τον επόμενο προορισμό των δεδομένων έως τον τελικό προορισμό.
+ ασφάλεια -ταχύτητα.

Spiros

Ξερόλα, το πιο πιθανό είναι θέλουν να παρομοιάσουν με το κρεμμύδι (που βρίσκεται μέσα στην γη και μόνο το κοτσάνι του φαίνεται έξω) την πρόσβαση στο dark web (κρεμμύδι) ενώ αντίθετα το απλό καθημερινό web που οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι το κοτσανάκι 😛
Κάτι τέτοιο τέλοσπαντων..

Αλεξης

@Ξερολας

Η τεχνική δρομολόγησης Onion routing χρησιμοποιείται για την ανώνυμη επικοινωνία μέσω ενός δικτύου υπολογιστών. Στην τεχνική Onion routing το πακέτο κρυπτογραφείται επανειλημμένα σε κάθε κόμβο που διέρχεται μέχρι να φτάσει στο τελικό κόμβο όπου αποκρυπτογραφείται και προωθείται στον τελικό χρήστη. Αυτό αποτρέπει τους ενδιάμεσους κόμβους να μάθουν την προέλευση, τον προορισμό και το περιεχόμενο του μηνύματος

Manos K

Γιατί το Tor έχει πολλά επίπεδα tunneling μέσω servers για να εξασφαλίσει την ανωνυμία του χρήστη. Τα κρεμμύδια έχουν πολλές στρώσεις.. So…

dimz

Το όνομά του έτσι κι αλλιώς είναι συντομογραφία για το The Onion Router(=TOR).

Ξερολας

Οκ σας ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Anonymous

Anonymous: Σε κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία και άλλες απειλές #OpRussia

Σε βίντεο από τη συλλογικότητα χάκερ που ονομάζεται Anonymous, μέλος της ομάδας μιλά απευθείας στον Πούτιν καλώντας τον να παραιτηθεί.

Internet Anonymous

Οι Anonymous κυρήσσουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σε ανάρτηση στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Ρωσίας» με hashtag #Ukraine.

Internet Hackers Elon Musk Tesla Anonymous

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση.

News Anonymous Hackers

Οι Anonymous ξεκίνησαν να διαρρέουν επίσημα έγγραφα Ελληνικών φορέων

Διαρροές εγγράφων ξεκίνησαν οι Anonymous Greece με πρώτα θύματά τους το υπουργείο Εσωτερικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.