Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με SMS θα ενημερώνουμε για το που πηγαίνουμε

, Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με SMS θα ενημερώνουμε για το που πηγαίνουμε

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το in.gr απόψε το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο πλήρης περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών και η υποβολή από τους πολίτες SMS μηνυμάτων από το κινητό προς συγκεκριμένο αριθμό (μάλλον το 13033) όπου θα δηλώνουν – μέσω μίας ειδικής φόρμας – για το που σκοπέυουν να μετακινηθούν.

Update: forma.gov.gr και SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας την εποχή του κορονοϊού

Update: Ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο Δευτέρα 6:00 το πρωί. Όσοι μετακινούνται θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και ο λόγος μετακίνησης τους να είναι η μετάβαση στην εργασία τους, η αγορά φαρμάκων, τροφίμων και άλλες κατηγορίες μετακίνησης.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (π.χ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στο SMS θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή του. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο. Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πρέπει να στέλνουμε.

Εμείς δοκιμάσαμε και στείλαμε SMS στον αριθμό 13033 με κείμενο τη λέξη “Τεστ” και λάβαμε την απάντηση “ΣΤΕΙΛΕ ΕΓΚΥΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ“.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες και τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη όπως τις διαβάζουμε στο in.gr in.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.