Apple: Έντονες διαμαρτυρίες για τη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης

Apple λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης, Apple: Έντονες διαμαρτυρίες για τη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης

Τα κέντρα αποστολής έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple που προκαλεί συνεχείς κλήσεις προς το 911 από σκιέρ.

Μια αναφορά από τη New York Post σημειώνει ότι η κομητεία Greene της Νέας Υόρκης και η κομητεία Carbon της Πενσυλβάνια έχουν βιώσει μια αύξηση στις ψευδείς κλήσεις 911 από τοπικά χιονοδρομικά κέντρα λόγω ανίχνευσης σύγκρουσης. Η λειτουργία επιτρέπει στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone και Apple Watch να ανιχνεύουν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και να καλούν αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ο χρήστης δεν ανταποκρίνεται, αλλά ενεργοποιείται επίσης όταν μερικοί σκιέρ και snowboarders κάνουν μια πτώση.

Δεδομένου ότι οι αποστολείς έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται σε όλες τις κλήσεις με μεγάλη προσοχή, η εισροή ψευδών συναγερμών έχει ασκήσει πίεση σε ορισμένα τηλεφωνικά κέντρα και θα μπορούσε να στρέψει το προσωπικό και τους πόρους μακριά από πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές σχετικά με το ζήτημα σε άλλες δημοφιλείς περιοχές χιονοδρομικών θέρετρων όπως το Κολοράντο, η Μινεσότα, η Γιούτα και η Βρετανική Κολομβία του Καναδά, από τότε που η Apple παρουσίασε τη δυνατότητα πέρυσι.

Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε στην Post ότι η εταιρεία συλλέγει σχόλια από τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης που έχουν παρουσιάσει αύξηση στις αυτοματοποιημένες κλήσεις 911 λόγω της δυνατότητας, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Αν το Apple Watch σας λέει οτι πέσατε ενώ είστε ακόμη όρθιοι και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ,τι να σας πω και γώ..
Βρείτε γκρεμό να φουντάρετε! Δε κοκκινίζετε από ντροπή πιστοί λάτρεις της θεάς (Είστε άραγε? 🙄)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.