Apple Music: Η Taylor Swift “αναγκάζει” την Apple να πληρώσει

Το Apple Music, η υπηρεσία streaming μουσικής της Apple που ανακοινώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες θα έχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών για τους χρήστες κάτι που είναι θετικό για εμάς. Όμως, δεν είναι το ίδιο θετικό για τους μουσικούς οι οποίοι δεν θα πληρωθούν.

Ενώ οι ηχηρές εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας φάνηκε να δέχονται τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης της Apple, δεν έγινε το ίδιο με τις indie εταιρείες και καλλιτέχνες όπως είναι η Taylor Swift, η οποία “ύψωσε το ανάστημά” της.

Η Swift απηύθυνε μια ανοιχτή επιστολή προς την Apple εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για το πως μια “ιστορικά προοδευτική και γενναιόδωρη εταιρεία” μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο και συνέχισε λέγοντας “Εμείς δεν σας ζητάμε δωρεάν iPhones. Παρακαλούμε μην μας ζητάτε να σας παρέχουμε τη μουσική μας χωρίς αντίτιμο”.

Η αντίδρασή της τελικά είχε θετικά αποτελέσματα με την Apple να αλλάζει γνώμη και να υπόσχεται ότι θα πληρώνει τους καλλιτέχνες κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το στέλεχος της Apple, Eddy Cue στο Twitter ο οποίος έγραψε:

“#AppleMusic will pay artist for streaming, even during customer’s free trial period. We hear you @taylorswift13 and indie artists. Love, Apple”.

Η Swift είναι από τους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και ο λόγος της έχει σημασία, οπότε η Apple δεν ήθελε μάλλον να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την νέα της μουσική υπηρεσία και υποχώρησε.

Apple Music: Η Taylor Swift "αναγκάζει" την Apple να πληρώσει, Apple Music: Η Taylor Swift “αναγκάζει” την Apple να πληρώσει


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τελης

Ωραία εταιρεία η Apple , αυτή χρεώνει τιμές x3 σε ότι πουλάει και από τους άλλους ζητάει να δίνουν τζάμπα.

Φιλιππος

@τελης
κανε ενα κοπο και ξαναδιαβασε το αρθρο…

inblx

Τώρα να πούνε στην Swift να πει στην Apple να κατεβάσει και τις τιμές….

@Φιλιππος, καλά τα λέει. Και μόνο που αρχικά είχε τέτοια πολιτικη, χάλια είναι. Δηλαδή αν δεν μιλούσε ή Swift, θα ήταν…

Φιλιππος

@inblx
Η apple με τη νεα υπηρεσια προσφερει 3 δοκιμαστικους μηνες, ετσι ζητησε απο τις δισκογραφικες-καλλιτεχνες να μην τους πληρωνει γι αυτους τους 3 μηνες επειδη ουτε εκεινη θα εισπραττει συνδρομες. Ετσι τωρα η apple θα πληρωνει απο την τσεπη της του καλλιτεχνες – δισκογραφικες. Το θεμα ειναι οτι αυτο θα μπορουσε να το κατεφερει μονο η Swift καθως αποτελει ενα φαινομενο εμπορικοτητας αυτη τη στιγμη, Επισης ουτε στο spotify εχει δωσει τα τραγουδια της η συγκεκριμενη.

tech21man

Δεν καταλαβες καλα. Απο τα ios θα δωσει ενα τριμηνακι δωρεαν. Απο τους αλλους (πρακτικα android) θα εισπραττει. Αυτο σημαινει, γιατι οχι να παρεις ενα iphone αν το σκεφτεσαι αντι για android. Ο,τι αρπαξουμε. Αρπα την τωρα.

Καλα να παθει, στον καιαδα, στο ερεβος και φωτια να τους καψει. Και ελπιζω να εχει και συνεχεια.

Pavlos

@ tech21man Ε…ναι γιατί εγώ όταν θέλω να αγοράσω καινούργια συσκευή το πρώτο που ψάχνω είναι αν μπορώ να ακούω ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αλέξης

Στημενη ιστορια. Η καλη apple που ακουει τους καλλιτεχνες. Και δη τους μοδατους.
Μην τσιμπατε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.