Η Apple ρίχνεται στην μάχη για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων

The News Literacy Project, Η Apple ρίχνεται στην μάχη για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων

The News Literacy Project, Η Apple ρίχνεται στην μάχη για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων

Την προηγούμενη χρονιά η Apple, ανακοίνωσε την εξαγορά της υπηρεσίας Texture την οποία πολλοί ονομάζουν ως το “Netflix των περιοδικών”. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι με εγγραφή και επιτρέπει στον αναγνώστη να ενημερώνεται από όποια περιοδικά θέλει.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται προβληματισμένη με την απήχηση που μπορεί να αποκτήσει μια ψεύτικη είδηση κι έτσι είπε να κάνει κάτι γι’αυτό. Όπως ανακοίνωσε εχτές, θα συνεργαστεί με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να “εκπαιδεύσει” τους πολίτες στον εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων.

Αυτό θα το κάνει, με την βοήθεια του προγράμματος The News Literacy Project (NLP), το οποίο και χρηματοδοτεί. Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Tim Cook: “Η έγκριτη και έγκυρη ενημέρωση, είναι ζωτικής σημασίας για την ελευθερία του τύπου και την δημοκρατία. Έτσι είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με οργανισμούς, που στοχεύουν σε αυτό. Έχουμε εντυπωσιαστεί, από την σημαντική δουλειά που έχει γίνει από το NLP, το Common Sense και το Osservatorio. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, ενθαρρύνουν τους νέους, να είναι ενεργοί πολίτες που παίρνουν μέρος στα κοινά.”

Η Apple, δεν είναι η πρώτη εταιρεία που προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις ψευδής ειδήσεις. Στο παρελθόν το Facebook και το WhatsApp έχουν κάνει ρυθμίσεις στις πλατφόρμες τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Δεν ξέρω, αλλά αυτή η εταιρεία μπορεί να κάνει πολύ όμορφα πράγματα, έχει πείσμα

Ekimolaos

Θα “εκπαιδεύσει” τους πολίτες και στον εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων που προάγει η ίδια η Apple, ή αυτά δεν μετράνε γιατί Apple = above law; Άσε μας ρε Apple, που έχεις χτίσει όνομα μέσω της παραπληροφόρησης και μας το παίζεις και δήθεν καθώς πρέπει. Τουλάχιστον ο Jobs είχε τα balls να το λέει και δημόσια, γι’αυτό ήταν και ο μεγαλύτερος μαρκετίστας – σε αντίθεση με τον Cook που είναι η απόλυτη ξεφτίλα της εταιρίας. Τρίζουν τα κόκαλα του Jobs. :/

bill

ας ξεκινησει τοτε με τις ψευτικες δηλωσεις που κανει σε καθε παρουσιαση
‘καινοτομια εδω καινοτομια εκει’ κ μπλα μπλα
ας κανει αυτο πρωτα κ μετα βλεπουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Με οθόνη LTPO και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz

Προτού η Apple προλάβει να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Φήμες ότι έρχεται με οθόνη OLED, κάμερα 48MP και πολλά άλλα στις αρχές του 2025

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με τον Ice Universe.