Apple Safari: Δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser – Ξεπέρασε τον Microsoft Edge

Apple Safari, Apple Safari: Δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser – Ξεπέρασε τον Microsoft Edge

Το Safari της Apple ξαναπήρε το προβάδισμα έναντι του Microsoft Edge και έγινε το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για desktop παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα είναι με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από την υπηρεσία ανάλυσης ιστού StatCounter.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Safari χρησιμοποιείται πλέον στο 11,87% των desktop παγκοσμίως, 0,87% μπροστά από τον Edge, που βρίσκεται στο 11%. Το Google Chrome παραμένει στην πρώτη θέση με κυρίαρχο μερίδιο 66,13% και ο Firefox της Mozilla βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 5,65%.

H πλήρης κατάταξη:

Chrome 66,13%
Safari 11,87%
Edge 11%
Firefox 5,65%
Opera 3,09%
IE 0,55%

Τα στατιστικά φαίνονται ευνοϊκά για την Apple σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν ο Edge ξεπέρασε το Safari για τη δεύτερη θέση με ένα μικρό περιθώριο κάτω του ενός τοις εκατό, λόγω της γενικά θετικής υποδοχής του επανασχεδιασμένου προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης της Microsoft για τα Windows 11.

Παρά την άνοδο τoυ Safari, δεν έχει σημειώσει ουσιαστικά καμία πρόοδο στο να φτάσει στην πρώτη θέση του Google Chrome, ο οποίος έχει θεμελιώδη θέση στην αγορά, με το μερίδιό του να έχει μειωθεί μόλις 0,51% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Εδώ Ευρώπη πάντως… ο Safari είναι πιο κάτω κι απ τον firefox

Δημητρης

Δε το λες και πολύ κάτω. Κοντοζυγώνει…
https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.