Η Apple έχει 8 στα 100 καλύτερα σύγχρονα προϊόντα

Apple, Η Apple έχει 8 στα 100 καλύτερα σύγχρονα προϊόντα

Η Apple σχεδιάζει προϊόντα εδώ και πολλές δεκαετίας. Αρκετά από αυτά υπήρξαν καινοτόμα για την εποχή τους και ο σχεδιασμός τους έθετε τα στάνταρ για τις υπόλοιπες εταιρείες.

Το Fortune ζήτησε από ειδικούς να δηλώσουν προϊόντα από όλο τον κόσμο τα οποία θεωρούν ότι έχουν εκπληκτικό σχεδιασμό. Από την ατελείωτη λίστα των προϊόντων της Apple οι ειδικοί επέλεξαν 8 και τα τοποθέτησαν στη λίστα με τα 100 καλύτερα.

Ποια προϊόντα επέλεξαν και γιατί

Οι πρώτες δύο θέσεις στη λίστα των προϊόντων με τον πιο εκπληκτικό σχεδιασμό ανήκουν στο iPhone και το Macintosh. Ενώ η Apple κατάφερε να έχει στην εικοσάδα τέσσερα προϊόντα.

Οι ειδικοί συμφώνησαν ότι η Apple “ανεβάζει αδιάκοπα τον πήχη του σχεδιασμού σε software και hardware”, όσον αφορά τα smartphones της. Οπότε, το “iPhone” που βλέπουμε στην κορυφή της λίστας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά γενικότερα στα έξυπνα τηλέφωνα του τεχνολογικού κολοσσού.

Από την άλλη, το “Macintosh” που βρίσκουμε στη δεύτερη θέση αφορά την πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε το 1984. Ο λόγος που κατέκτησε αυτή τη θέση είναι διότι “άλλαξε τον τρόπο που συνδεόμαστε με έναν υπολογιστή”, όπως αναφέρει το Fortune.

Τα άλλα δύο προϊόντα της Apple που μπήκαν στην εικοσάδα είναι το iPod του 2001 που κατέκτησε τη 10η θέση και το MacBook Pro του 2006 το οποίο βρίσκεται στη 14η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα δύο αυτά προϊόντα σχεδιάστηκαν από τον πρώην υπεύθυνο σχεδιασμού της εταιρείας, Jony Ive.

Τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple τα οποία μπήκαν στο Top 100 είναι το App Store στην 22η θέση, το iOS στην 29η, το Apple Watch στην 46η, και το Apple Pay στην 64η. Ενώ τα δέκα κορυφαία προϊόντα είναι τα ακόλουθα.

  1. iPhone
  2. Macintosh
  3. Google Search Engine
  4. Eames Fiberglass Armchair
  5. Sony Walkman TPS-L2
  6. OXO Good Grips Peeler
  7. Uber Rideshare
  8. Netflix Streaming
  9. Lego Building Blocks
  10. iPod

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Και κάποιοι κράζουν… Ναι η apple έχει μείνει πίσω. Έχει μείνει πίσω γιατί δεν ρίχνει την ποιότητα γιατί ψάχνει καινούργια μονοπάτια γιατί δεν βιάζεται ότι κάνει το κάνει πολύ στοχευμένα και εκλεπτυσμένα. Βέβαια η εταιρία δεν συγκρίνεται με τις jobs εποχές έχει χάσει την αίγλη της αλλά παραμένει κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.