Apple TV Streaming: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επερχόμενη υπηρεσία

Apple TV Streaming, Apple TV Streaming: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επερχόμενη υπηρεσία

Apple TV Streaming, Apple TV Streaming: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επερχόμενη υπηρεσία

Είναι γνωστό ότι η Apple θα παρουσιάσει τη δικής της TV streaming υπηρεσία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζαμε είναι ένα σωρό φήμες που κυκλοφορούν σε διάφορες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με έμπιστες πηγές του Techblog, η Apple θα παρουσιάσει την επερχόμενη streaming υπηρεσία της στο Apple event στις 26 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στο Steve Jobs Theater στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Αντί για τη δημιουργία μιας κλασικής video streaming υπηρεσίας, όπως το Netflix, η Apple θα παρέχει στο κοινό μία νέα βελτιωμένη έκδοση του δημοφιλούς καταστήματος iTunes και όλων των σχετικών mobile εφαρμογών της. Η νέα υπηρεσία θα συγκεντρώνει όλο το περιεχόμενο του iTunes Store, μαζί με ένα ευρύ φάσμα τηλεοπτικών και OTT (over-the-top) βίντεο υπηρεσιών.

Η νέα υπηρεσία της Apple θα είναι διαθέσιμη τόσο σε συσκευές της εταιρείας, όσο και σε συσκευές που δεν ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του τεχνολογικού κολοσσού. Για να το πετύχει αυτό η Apple δημιούργησε το AirPlay 2, το οποίο θα επιτρέπει την αναπαραγωγή του περιεχομένου της υπηρεσίας σε οποιαδήποτε έξυπνη τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι η Apple έχει μεγαλύτερα κέρδη από την παροχή των υπηρεσιών της σε τρίτους, από ότι μέσω των πωλήσεων του TVOD περιεχομένου στο iTunes. Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του iTunes το 2011 ήταν 70%, και το 2018 έπεσε στο 22%. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, το παγκόσμιο μερίδιο της Apple από της πωλήσεις βίντεο OTT ανέβηκε από 5% που ήταν το 2016, σε 10% το 2018.

Η Apple στοχεύει να προσελκύσει νέους πελάτες, παρέχοντας το βασικό περιεχόμενο του iTunes δωρεάν στους κατόχους Apple συσκευών. Παράλληλα, θα τους ενθαρρύνει να περιηγηθούν στους καταλόγους του TVOD περιεχόμενο και να εγγραφούν σε streaming υπηρεσίες τρίτων.

Ο κύριος στόχος της Apple είναι να συνδυάσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών του Netflix και της Amazon, έτσι ώστε να προσφέρει στους πελάτες της το απόλυτο πακέτο TV streaming υπηρεσιών. Το σχέδιο της εταιρείας θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα για τον τεχνολογικό κολοσσό, καθώς διαθέτει ήδη μία βάση 600 εκατομμυρίων συσκευών, οι οποίες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αρκετό περιεχόμενο. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, να απολαύσει μία ανεπτυγμένη και πιο φιλική εμπειρία χρήστη.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple

AirTag: Βοήθησε ομοσπονδιακούς πράκτορες να πιάσουν εμπόρους ναρκωτικών

H DEA χρησιμοποίησε ένα AirTag για να παρακολουθεί σύνεργα παραγωγής ναρκωτικών που αποστέλλονταν από την Κίνα στις ΗΠΑ.

Internet ChatGPT featured

ChatGPT: Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ εγκρίνει τη χρήση του στα μαθήματα

Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τη χρήση από φοιτητές εργαλείων με δυνατότητα AI, όπως το ChatGPT, στα μαθήματα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 7: Έρχεται επίσημα στις 13 Απριλίου

Σύμφωνα με δημοσίευση της ROG στο Twitter, θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση παρουσίασης της σειράς ROG Phone 7 στις 13 Απριλίου.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi Note

Redmi Note 12 series: Φτάνει στην Ευρώπη, αυτές είναι οι τιμές

Τέσσερα μοντέλα Redmi Note 12 θα γίνουν διαθέσιμα στην Ευρώπη. Πρόκειται για τα Redmi Note 12 Pro+, Note 12 Pro και Note 12 (5G και 4G).