BBC: Δέχτηκε εκτεταμένες DDoS επιθέσεις από hackers

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο των χάκερς στο BBC σήμερα ήταν οι εκτεταμένες επιθέσεις σε όλες τις σελίδες της. Στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος, το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο δέχτηκε εκτεταμένες DDoS επιθέσεις (istributed denial of service) με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες να μην έχουν πρόσβαση ούτε στις ιστοσελίδες ούτε στην πλατφόρμα του iPlayer.

Οι DDoS επιθέσεις βομβαρδίζουν τους διακομιστές με μηνύματα από πολλά συστήματα ώστε να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κανονική κυκλοφορία.

Το BBC από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα τα οποία τελικά κατάφερε να επιλύσει γύρω στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε αρνείται ότι δέχτηκε τις εκτεταμένες επιθέσεις. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έκανε τις επιθέσεις και για ποιον λόγο.

Στη Μ. Βρετανία οι σελίδες του BBC είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, μόνο Google και Facebook έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

bbc ddos attacks, BBC: Δέχτηκε εκτεταμένες DDoS επιθέσεις από hackers

bbc ddos attacks, BBC: Δέχτηκε εκτεταμένες DDoS επιθέσεις από hackers

Πηγή: 1,2,

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Διορθώστε τον τίτλο (BBC όχι BCC)

ChrisG

ακόμη με DDoS ασχολούνται οι hackers;

Mpidis

Κωστα κανε πολλ για το καλύτερο smartphone του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games BBC PlayStation 5

Το BBC iPlayer φτάνει επιτέλους στο PS5 με υποστήριξη 4K

Το BBC φέρνει επιτέλους την εφαρμογή του iPlayer στο PS5 στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική κυκλοφορία της κονσόλας.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.