Τι θα σπούδαζε ο Bill Gates σήμερα αν πήγαινε πανεπιστήμιο;

bill gates college, Τι θα σπούδαζε ο Bill Gates σήμερα αν πήγαινε πανεπιστήμιο;

Ο Bill Gates, ένας από τους πλουσιότερους και τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη, δίνει συμβουλές για όσους θέλουν να σπουδάσουν και απαντά τι θα σπούδαζε ο ίδιος αν έμπαινε σήμερα στο πανεπιστήμιο. Ο συνιδρυτής της Microsoft ανέφερε πως θα επέλεγε την τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια ή τις βιοεπιστήμες.

Ο ίδιος τα θεωρεί πολλά υποσχόμενα πεδία, στα οποία μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο.

Πράγματι, οι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και οικονομίας συμφωνούν ότι θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές τα επόμενα 20 χρόνια στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσουν τα εργοστάσια τους, τα εργοτάξια και την λιανική πώληση.

Η τροφοδότηση των συστημάτων αυτών θα στηρίζεται κυρίως στις μη αξιοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος και ο άνεμος. Ο Gates έχει προβλέψει ότι η ανθρωπότητα θα βιώσει το “ενεργειακό θαύμα” μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Παράλληλα, η αμερικάνικη αγορά βιοτεχνολογίας αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να αναπτύξουν πιο έξυπνα φάρμακα και επιλογές θεραπείας για ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτηρίδια.

Ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Gates, ο ίδιος έχει δει από πρώτο χέρι την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αυτοματοποίηση των απλών θέσεων εργασίας, στην εξάλειψη των ασθενειών και στην προσέλκυση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στις φτωχότερες περιοχές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
The Phantom of the Opera

Ο Billa Gates δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ευκαιριακή περίπτωση που έπιασε τυχαία και έγβαλε φράγκα. Πραγματικοί Devs και πατέρες λειτουργικών (π.χ Linux) μείνανε στην αφάνεια επειδή αυτούς (τύπου gates)τους έσπρωξε το “σύστημα”.
Σιγά τον Gates…ρομποτάκι της ΝΤΠ είναι.

Kostas

@The Phantom of the Opera Η ευκαιριακή περίπτωση διαβάζει όλη του τη ζωή αντίθετα με σένα που ξέρεις τα πάντα εκτός από συντακτικό.

Giannisanag

Ξεκολλατε πια με τη ΝΠΤ. Μαθατε μια καραμελα και την αναμασατε. Είναι βολική δικαιολογία για να φτύνουμε οποιον πετυχε κατι στη ζωη του και να δικαιολογουμε την δικια μας φραπεδοαπραξια. Ο Elon Musk, o Ma του Alibaba, o Gates, o Jobs, o Tesla και τόσοι αλλοι ολοι ειναι μαριονετες της ΝΠΤ που κρατα τον Phantom στην αφανεια

The Phantom Of The Opera

Θα πιάσω τυχαία το όνομα (Elon Musk) που ανέφερε ο Εξυπνούλης 0:11 και θα του πώ ένα απλό πραγματάκι…
Πόσα απο αυτά που πουλάει ο Musk είναι δικά του ως ΙΔΕΕΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ…εκτός απο τα φράγκα του; ΚΑΝΕΝΑ.
Ε, λοιπόν…τόσο διαβάζουν όλοι αυτοί, όσο άλλο τόσο διαβάσατε και εσείς στην ζωή σας.
Φτωχά παιδιά, πανέξυπνα όμως, που έγινε ο κώλος τους παξιμάδι πήγανε τον κόσμο μπροστά εκμεταλλευόμενοι απο το χυδαίο σύστημα εκμεταλλεύσης της καπιτάλας, που όταν σε αποζυμήσει σε πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα.
Είστε βαθειά νυχτωμένοι, αλλά δεν θα καθίσω να σας ξεστραβώσω κιόλας…ζήστε στο παραμύθι σας…όσο ακόμη το έχετε…
Το σύστημα προτού κατασπαράξει, αποκοιμίζει τα πρόβατά του με τα κατάλληλα “δωράκια”…
πιάσανε όλοι απο ένα smartphone και ξαφνικά νομίζουν οτι γίνανε κάποιοι.
Τέλος όταν μιλάτε για τους άλλους χωρίς να τους ξέρετε, κάντε τον κόπο πρώτα να μας πείτε τι κάνατε εσείς εχθές με τον φραπέ στο χέρι ή το σουβλάκι στόμα. (τον οποίο προσωπικά απεχθάνομαι και δεν έβαλα ποτέ στο στομάχι μου.)
Το τί εστί ο Gates το γνωρίζουν και οι πέτρες…
Όλοι είστε καταναλωτικά προιόντα στην μηχανή αυτών των τυπάδων.
Κρέατα στην μηχανή του κιμά τους.

Mixalis

The Phantom Of The Opera θες να πεις οτι τα παιδια που πιο πανω αναφερθηκαν σε εσενα, δεν μπορουν να βγαζουν συμπερασμα για καποιον που δεν ξερουν και μετα μας λες οτι ο Elon Musk δεν ειναι αυτοδημιουργητος, λες και τον ξερεις εσυ? Ο ιδιος αναφερει οτι σε ηλικια που ο μεσος ανθρωπος δεν ξερει καλα καλα να διαβαζει, εφτασε στο σημειο να διαβαζει 10 ωρες την μερα και εσυ πιστευεις οτι εσυ και εγω διαβασαμε το ιδιο με αυτον στη ζωη?
Ελπιζω να ανοιξεις λιγο το μυαλο σου(δεν το λεω προσβλητικα), οχι για τις γνωσεις σου ή τις αποψεις σου, αλλα για να μαθαινεις, γιατι ειναι κριμα να υπαρχουν ανθρωποι εν έτη 2017 και να πιστευουν τα λογια που λες.

Giannisanag

Σε αυτα τα σωστα που γράφεις Μιχαλη θα προσθεσω οτι φτώχεια και δυσκολιες και ανισότητες υπήρχαν παντα. Οπως υπήρχαν παντα ανθρώποι που αψηφωντας τα εμποδια διεπρεψαν και οχι μονο επιχειρηματικα: Thomas Edison (θεωρουνταν απο τους καθηγητες του οτι δεν θα καταφέρει τιποτα στη ζωη του), Albert Einstein, αδερφοί Wright, Nicola Tesla, Martin Louther King, Mahatma Gandhi, Michael Jordan.
Παραθετω μια διασημη δηλωση του τελευταίου:

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.

Internet AI Bill Gates ChatGPT

Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates δήλωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT που ανέπτυξε η OpenAI αποτελεί την πιο επαναστατική πρόοδο στην τεχνολογία από το 1980 και μετά.

Business AI Bill Gates featured

Ο Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη σε ένα chatbot

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη σε ένα chatbot, που τον ρώτησε για τις αλλαγές που θα ήθελε να πραγματοποιήσει στον εργασιακό του χώρο, ενώ του ζήτησε και μία συμβουλή για το νεότερο εαυτό του.

Business AI Bill Gates

Bill Gates: “Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο που ξέρουμε”

Ο συνιδρυτής της Microsoft Corporation, Bill Gates δήλωσε ότι το chatbot ChatGPT που αναπτύχθηκε από την OpenAI και χρηματοδοτείται από τη Microsoft, θα αλλάξει τον κόσμο μας.