Bitcoin: Για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια

, Bitcoin: Για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια

Συνεχίζεται και σήμερα η άνοδος του bitcoin, το οποίο ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το όριο των 23.000 δολαρίων. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 170% από τις αρχές του έτους όπως σημειώνει το Reuters. Πρόσφατα μπήκε δυναμικά και το eBay στον χορό των κρυπτονομισμάτων.

Η άνοδος τροφοδοτήθηκε από ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες το Bitcoin θα αναγνωριστεί ως τρόπος πληρωμής από τα Starbucks και τη Microsoft.

Αυτή την ώρα (λίγα λεπτά μετά τις 15:30 ώρα Ελλάδας), το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 23.259 δολάρια.

Η άνοδός του από την αρχή του 2020 έχει φτάσει το 220%, ενώ όσο το momentum είναι θετικό, ολοένα και περισσότεροι παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη προσεχώς. Όμως η πορεία του ψηφιακού νομίσματος δεν είναι σταθερά ανοδική. Τον Νοέμβριο η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 19.000 δολάρια πριν υποχωρήσει με κατακόρυφη βουτιά κάτω από τις 17.000.

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων. Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου. Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει. Το Bitcoin είναι το πρώτο εικονικό νόμισμα και κυκλοφόρησε στην αγορά το 2009.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Business Amazon Bitcoin

H Amazon ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο FTX – Πόσα επεισόδια θα περιλαμβάνει;

H Amazon φέρεται να παρήγγειλε μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων για την πτώση του FTX από την εταιρεία παραγωγής AGBO.

Business Bitcoin

Μαύρη Τετάρτη για τα κρυπτονομίσματα, μεγάλη πτώση για το Bitcoin

Εχθές Τετάρτη το Bitcoin βούλιαξε σημειώνοντας πτώση 11% αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε να φτάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.