Bitcoin: Πέφτει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 6 μηνών

Bitcoin, Bitcoin: Πέφτει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 6 μηνών

Bitcoin, Bitcoin: Πέφτει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 6 μηνών

Οι εξελίξεις περί απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία οδηγούν την αξία του Bitcoin σε πτωτική πορεία. Η αξία του Bitcoin έφτασε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με τις επιδόσεις του τελευταίου εξαμήνου.

Πτωτική πορεία δεν σημείωσε μόνο το Bitcoin, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, εξαιτίας της κίνησης πολλών επενδυτών να πουλήσουν μετοχές σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να επιβάλλει καθεστώς απαγόρευσης στην αγοραπωλησία και την άντληση κρυπτονομισμάτων.

Ο συνδυασμός των οικονομικών εξελίξεων αυτών φαίνεται και στην πορεία του Bitcoin, το οποίο σημείωσε πτώση της τάξης του 4.3%, φθάνοντας πλέον σε αξία 35.127 δολαρίων. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή για το Bitcoin από τον Ιούλιο του 2021. Βέβαια, οι αυξομειώσεις στην πορεία του Bitcoin δεν είναι κάτι σπάνιο.

Η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι φιλικά διακείμενη απέναντι στα κρυπτονομίσματα και οι τελευταίες εξελίξεις το αποδεικνύουν αυτό, ενώ πολλά από τα οικονομικά συστήματα σε Ευρώπη και Αμερική, επιχειρούν παρεμβάσεις σε επιτόκια και άλλα μεγέθη προκειμένου να καταπολεμήσουν φαινόμενα πληθωρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, επηρεάζεται έντονα και η πορεία του Bitcoin.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Carlovah

Επανερχόμαστε δριμύτεροι 😎

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.