Black Friday 2020: Σχεδόν διπλάσιος o τζίρος σε σχέση με πέρισυ για τα ελληνικά eshop

, Black Friday 2020: Σχεδόν διπλάσιος o τζίρος σε σχέση με πέρισυ για τα ελληνικά eshop

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), κατέγραψε την εντυπωσιακή άνοδο 154,9% στην αξία των online αγορών για την εβδομάδα Σάββατο 21 έως Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 8 εβδομάδων του 2020 (μέσα Σεπτέμβρη – μέσα Νοέμβρη 2020).

Μάλιστα, υπήρξε έντονη αγοραστική τάση των καταναλωτών η οποία οδήγησε στο να καταγραφεί 43,6% μεγαλύτερος τζίρος στην φετινή Black Friday σε σχέση με την περσινή και 73,5% μεγαλύτερος τζίρος σε επίπεδο εβδομάδας, γεγονός που δικαιολογείται απόλυτα με το ότι τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά τον Νοέμβριο λόγω του lockdown.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 6.603 eshops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.529 eshops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

Ταυτόχρονα, φέτος καταγράφηκε και ιδιαίτερα υψηλή αύξηση επισκεψιμότητας κατά 78,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων των μηχανών σύγκρισης τιμών, καθότι οι καταναλωτές αναζητούσαν σε αυτές τις καλύτερες εκπτώσεις, οι οποίες ακούμπησαν και το 79% σε κατηγορίες τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, μόδας, ψυχαγωγίας & αθλητισμού, υγείας και ομορφιάς, παιδικών & βρεφικών ειδών, αυτοκίνησης & μοτοκίνησης και επαγγελματικών ειδών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μαΐου της διοίκησης του GR.EC.A., οι οποίες περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του eCommerce Europe, το 2020 η αξία των online αγορών προϊόντων και υπηρεσιών από Έλληνες καταναλωτές σε ελληνικά και διεθνή e-shops θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης 42,7% και θα προσεγγίσει σε συνολική αξία τα €10,7δις.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε από τον GR.EC.A. σε συνεργασία με τις μηχανές σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded v1.2

Πως γινεται να εχουμε τη χειροτερη εκπτωτικη περιοδο μεχρι στιγμης και να παρουσιαζει διπλασιο τζιρο τουλαχιστον;;; Ειμαστε και μεις σαν καταναλωτες, προβατα. Οχι ολοι αλλα η πλειοψηφια.

Βασίλης Σ.

Όντως οι εκπτώσεις φέτος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η κίνηση της αγοράς ίσως βοήθησε πολλούς να συνεχίσουν να δουλεύουν. Άρα βγήκε και κάτι καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Black Friday Black Friday 2020 featured

Steam: Η Black Friday ήταν η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών

Η Autumn Sale περιλαμβάνει τις ημέρες των Cyber Monday και Black Friday, γι’ αυτό αρκετοί τη χαρακτηρίζουν ως τη μαύρη παρασκευή του Steam.

Internet Black Friday 2020 featured

Black Friday 2020 στην Ελλάδα: Το 87,9% των προϊόντων αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι συνολικά το 87,9% αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή (±10%) ενώ ένα ποσοστό 3,8% των προϊόντων αγοράστηκε σε υψηλότερες τιμές.

Business Black Friday Black Friday 2020 featured

Black Friday 2020: Η χειρότερη εκπτωτική περίοδος μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Η Black Friday 2020 ήταν η χειρότερη εκπτωτική περίοδος που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για πολλούς λόγους, αν και υπήρχαν κάποιες προσφορές.

Games Black Friday Black Friday 2020 Nintendo

Nintendo Switch Lite μόνο με 169 ευρώ [Black Friday – Update]

Ιστορικό χαμηλό για το νεότερο Switch Lite της Nintendo, αφού η τιμή του έπεσε για τη Black Friday στα μόλις 169 ευρώ και με δωρεάν μεταφορικά.