Black Friday 2020 στην Ελλάδα: Το 87,9% των προϊόντων αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή

, Black Friday 2020 στην Ελλάδα: Το 87,9% των προϊόντων αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή

Το Skroutz προέβη σε συγκριτική ανάλυση των τιμών πώλησης κατά την εβδομάδα της Black Friday με την αρχική τιμή κατά την προηγούμενη περίοδο δηλαδή την εβδομάδα 07-13/11/2020. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν ότι συνολικά το 87,9% αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή (±10%) ενώ μόλις το 8,3% των προϊόντων σε πιο οικονομική τιμή! Υπήρξε μάλιστα ένα ποσοστό 3,8% των προϊόντων αγοράστηκε σε υψηλότερες τιμές.

Οι κατηγορίες «Υγεία & Ομορφιά» και «Μόδα» παρουσίασαν τις σημαντικότερες εκπτώσεις. Σε ποσοστό άνω του 10% τα χριστουγεννιάτικα στολίδια/λαμπάκια/διακοσμητικά, που αγοράστηκαν μέσω Skroutz ήταν σε υψηλότερες τιμές. Το 17% από τα αθλητικά παπούτσια/ sneakers που πουλήθηκαν ήταν σε αξιοσημείωτη έκπτωση (>10%).

Συγκρίνοντας τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα της Black Friday 2020 με αυτές του 2019, διαπιστώνεται ότι τα προϊόντα που αγοράστηκαν σε πιο οικονομικές τιμές είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό δηλ. 8,3% το 2020 έναντι 8,5% το 2019. Τα προϊόντα που αγοράστηκαν σε υψηλότερη τιμή παρουσίασαν αύξηση (το ποσοστό για το 2019 ήταν 1,2% έναντι 3,8% για το 2020).

Τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων σημείωσαν οι ακόλουθες κατηγορίες

1. Θήκες κινητών τηλεφώνων
2. Κινητά τηλέφωνα
3. Χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου
4. Sneakers
5. Βιβλία
6. Κρέμες προσώπου
7. Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια
8. Αθλητικά παπούτσια
9. Βιταμίνες

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Ένα απλό παράδειγμα, η Μηχανή Espresso που είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια στα 74€ χωρίς να είναι σε κάποια περίοδο έκπτωσης και είχε και δώρο την Μηχανή για το αφρόγαλα, στο φετινό BlackFriday την βάλανε ξανά στα ράφια στα 74.90€ και χωρίς την Μηχανή για το αφρόγαλα. Ποιες προσφορές και ποιες εκπτώσεις ??? ήθελα να αγοράσω καινούρια Μηχανή του Espresso και LapTop και δεν αγόρασα τίποτα, τα μοντέλα που είχα τσεκάρει ένα μήνα πριν έλειπαν από τα καταστήματα και ότι έβρισκα ήταν κυρίως παλιά μοντέλα, κλασικό παράδειγμα η Μηχανή του Espresso που ανέφερα παραπάνω.

Junebug

Ακριβώς όπως τα περιγράφεις είναι. Που είναι οι τρομερές εκπτώσεις που μας λένε συνέχεια!! Πηρα λαπτοπ πριν απο κανενα μηνα και τωρα το βλεπω στην ιδια τιμη! Απατεώνες οι Έλληνες μαγαζάτορες.

KnightRider

Δεν έχουν ρίξει ούτε το PS4 Slim…
Πραγματικά είναι απαίσιο που πάνε και μας κοροϊδεύουν τόσο πολύ

Ovelix

Οι τιμές πέρυσι στα PlayStation, PlayStation 4 Slim 199€, PlayStation 4 Pro 299€, φέτος οι τιμές ουσιαστικά δεν κατέβηκαν καθόλου, PlayStation 4 Slim 299€, PlayStation 4 Pro 399€ την ώρα μάλιστα που υπάρχουν νένα γενιά κονσόλες οι παλιές όχι απλά δεν έπεσαν στις τιμές αλλά έμειναν ίδιες σαν να μην υπάρχουν εκπτώσεις.

Σωτήρης

Ελάχιστες ήταν οι πραγματικές προσφορές, και κυρίως σε “κουφά” προϊόντα που δεν θα περίμενε κάποιος, για παράδειγμα θα αναφέρω… καφέδες γκουρμέ με έκπτωση 35% από σχετικά μικρό και άγνωστο coffee roaster. Από την άλλη, καλό παράδειγμα για μεγάλη και ακριβή συσκευή αποτελούσαν κάποιες OLED τηλεοράσεις. Επειδή μία από αυτές τη ζαχάρωνα επί 2,5 χρόνια (κάθε χρόνο το εκάστοτε αντίστοιχο μοντέλο), παρατήρησα ότι η τιμή της στο BF ήταν 100 ευρώ χαμηλότερη από όσο ήταν στις ίδιες περιόδους (BF) η τιμή των 2 αντίστοιχων μοντέλων πέρυσι και πρόπερσι. Και μάλιστα πιστεύω ότι η τιμή αυτή θα αποτελέσει “ιστορικό χαμηλό” για το μοντέλο, τουλάχιστον μέχρι τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, όπου όμως τότε θα έχει βγει ήδη το επόμενο (συνήθως βγαίνει κάθε Απρίλιο). Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ναι μεν μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες, αυτές όμως απαιτούν να έχεις βάλει στο μάτι από πολύ καιρό κάτι και να το παρακολουθείς συνεχώς ως προς την τιμή, ώστε να μπορέσεις να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Christian

Φέτος ήταν χειρότερες οι προσφορές από πέρσι

John

Μια εικόνα = χίλιες λέξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Gear featured Honor IFA 2024

Honor Watch 5: Μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη, διάρκεια μπαταρίας 15 ημερών

Εκτός από την παγκόσμια κυκλοφορία του αναδιπλούμενου Magic V3, η Honor ανακοίνωσε το νέο της smartwatch Honor Watch 5.

Smartphones featured Honor

Honor Magic V3, MagicPad 2 και MagicBook Art 14: Ανακοινώθηκε η παγκόσμια κυκλοφορία τους

H Honor ανακοίνωσε το παγκόσμιο ντεμπούτο του αναδιπλούμενου Magic V3 μαζί με το tablet MagicPad 2 και το laptop MagicBook Art 14.