Bosch: Το έξυπνο σπίτι είναι ήδη εδώ

BOSCH Demo Smart Home, Bosch: Το έξυπνο σπίτι είναι ήδη εδώ

Το “Demo Smart Home” της Bosch δημιουργήθηκε για να αποδείξει, ότι οι τεχνολογίες Internet of Things (IoT) έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας και το σπίτι μας, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου.

Η φιλοσοφία του “Smart Home” στηρίζεται στη δημιουργία ενός σπιτιού, εξοπλισμένου κατά κύριο λόγο από «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα. Συγκεκριμένα, το “Smart Home” που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Bosch Ελλάδας, διαθέτει έναν «έξυπνο» θερμοστάτη (CT 100) και έναν επίτοιχο λέβητα αερίου (Condens 2500W), οι οποίοι, όντας συνδεδεμένοι, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού του, καθώς και το ζεστό νερό χρήσης, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

BOSCH Demo Smart Home, Bosch: Το έξυπνο σπίτι είναι ήδη εδώ

Επιπλέον, διαθέτει έναν “έξυπνο” συναγερμό (Β8512G), ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού του μέσω κινητού ή tablet, αλλά και να εκτελεί εξ’ αποστάσεως λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο.

Το “Bosch Smart Home” διαθέτει ακόμα δύο οικιακές συσκευές, ένα ψυγείο με κάμερα και μια καφετιέρα, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί εύκολα και όπου και αν βρίσκεται την κατάσταση της λειτουργίας τους, εξοικονομώντας χρόνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι την προϊοντική σειρά Bosch Smart Home συμπληρώνουν το Climate Starter Set, το Security Starter Set, ο «έξυπνος» πυρανιχνευτής, ο “έξυπνος” φούρνος και τα “έξυπνα” πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Τα προαναφερθέντα προϊόντα δεν διατίθενται ακόμη στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας, κ. Ιωάννης Κάπρας, ο οποίος επισήμανε πως η τεχνολογία ΙοΤ χρησιμοποιείται πλέον ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, βελτιώνοντάς τη σημαντικά.

BOSCH Demo Smart Home, Bosch: Το έξυπνο σπίτι είναι ήδη εδώ

BOSCH Demo Smart Home, Bosch: Το έξυπνο σπίτι είναι ήδη εδώ

BOSCH Demo Smart Home, Bosch: Το έξυπνο σπίτι είναι ήδη εδώ

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitrisdim14

Τι έξυπνο σπίτι είναι εδώ… Καιρό τώρα… Και πολύ προσιτό για όλους με λύσεις της xiaomi… Οικονομικές και ποιοτικές.

Karpouzoeispraktoras

Έξυπνο είναι το σπίτι που έχει έξυπνους ενοίκους. Αυτοί κάνουν διάφορες απλές καθημερινές ενέργειες όπως:

1) Το χειμώνα εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για θέρμανση ανοίγοντας τις κουρτίνες απ’ όπου έρχεται το ηλιακό φως.
2) Το καλοκαίρι κλείνουν παραθυρόφυλλα από την πλευρά που βρίσκεται ο ήλιος.
3) Ανοίγουν και κλείνουν τη θέρμανση και τον κλιματισμό τις ώρες που πραγματικά τα χρειάζονται.
4) Μονώνουν και συντηρούν σωστά τοίχους, παράθυρα και πόρτες.
5) Βάζουν ηλιακό θερμοσίφωνα.

Αφού ακολουθήσουν αυτούς τους κανόνες μετά πάνε και στις λεπτομέρειες που προτείνουν οι τεχνολογικές εταιρίες όπως η BOSCH και οι υπόλοιπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Bosch

Bosch FreshUp: Φρέσκαρε τα ρούχα σου με τεχνολογία πλάσματος

Η Bosch αξιοποιεί την τεχνολογία πλάσματος μέσω της φορητής συσκευής Bosch FreshUp για να αφαιρούμε κάθε οσμή από τα ρούχα και τις υφασμάτινες επιφάνειες.

Business Bosch

Η Bosch επενδύει εκατομμύρια για να νικήσει τις ελλείψεις chips

Η Bosch προχωρά σε γενναίες επενδύσεις προκειμένου να μειώσει τις επιπτώσεις από την κρίση στους επεξεργαστές.

Business Bosch

Έξυπνη γεωργία από την Bosch στην Agrotica 2018

Πρώτη συμμετοχή για την Bosch Eλλάδας στην μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού κλάδου, «Agrotica 2018», η οποία θα ανοίξει τις πύλες της, 1-4 Φεβρουαρίου 2018 ,στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Gear Bosch

Σύστημα συναγερμού Bosch G Series για gadgetάκηδες

Μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας το νέο σύστημα συναγερμού Bosch G Series με έλεγχο από απόσταση μέσα από το κινητό ή το tablet μας και την δική του αποκλειστική εφαρμογή.