Brave Search: Μηχανή αναζήτησης που σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών της

, Brave Search: Μηχανή αναζήτησης που σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών της

Το θέμα του απορρήτου και της προστασίας της ιδιωτικότητά μας όταν χρησιμοποιούμε μια μηχανή αναζήτησης είναι κάτι που προβληματίζει πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Έτσι, η είδηση ότι η Brave με το ομώνυμο πρόγραμμα περιήγησης ανακοίνωσε τη δική της μηχανής αναζήτησης, είναι κάτι που πιθανά να σας αφορά περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. Σύμφωνα με τον Amer Owaida, από τη διεθνή εταιρία κυβερνοασφάλειας ESET, να γιατί.

Τι νέο φέρνει αυτή η μηχανή αναζήτησης;

– Η μηχανή αναζήτησης Brave Search ανακοινώθηκε το Μάρτιο, όταν η εταιρία Brave απέκτησε τη μηχανή αναζήτησης Tailcat για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση έναντι της μηχανής αναζήτησης της Google.

– Η νέα μηχανή αναζήτησης Brave Search, που βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική έκδοση και βασίζεται σε ένα εντελώς ανεξάρτητο ευρετήριο αναζήτησης, υπόσχεται ότι δε θα παρακολουθεί τους χρήστες, τις αναζητήσεις τους ή τα κλικ τους όπως κάνουν άλλες μηχανές αναζήτησης.

– H Brave Search φιλοδοξεί να γίνει μια πλατφόρμα στην οποία προτεραιότητα έχει ο χρήστης. Οι χρήστες δε θα παρακολουθούνται ούτε και θα ελέγχεται το προφίλ τους, ενώ στο μέλλον, θα μπορούν να επιλέξουν εάν επιθυμούν μια εμπειρία αναζήτησης με ή χωρίς διαφημίσεις.

Από το Μάρτιο, η Brave Search έχει δοκιμαστεί από περισσότερους από 100.000 χρήστες που έχουν εγγραφεί για πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση (beta). Η έκδοση beta είναι πλέον προσβάσιμη για τις εκδόσεις του Brave web browser για υπολογιστές, iOS και Android.

Αν και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσημη κυκλοφορία της μηχανής αναζήτησης, θα γίνει η προεπιλεγμένη επιλογή για το πρόγραμμα περιήγησης Brave αργότερα μέσα στο 2021.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης έκδοσης beta, η μηχανή αναζήτησης δεν θα εμφανίζει διαφημίσεις.

Η μηχανή αναζήτησης θα είναι ανεξάρτητη καθώς θα βασίζεται στο δικό της ευρετήριο για κοινά ερωτήματα αναζήτησης. Θα επιτρέψει επίσης την απρόσκοπτη ενοποίηση μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης και της μηχανής αναζήτησης χωρίς να υπονομεύεται το απόρρητο στη διαδικασία. Στο πνεύμα της διαφάνειας, η Brave Search δεσμεύθηκε να αποφύγει τη χρήση μυστικών αλγορίθμων ή μεροληπτικών αποτελεσμάτων. Προς το σκοπό αυτό, στο εγγύς μέλλον ελπίζει να λανσάρει μοντέλα ανοικτής κατάταξης που θα επιμελείται η κοινότητα.

Φαίνεται ότι η μηχανή αναζήτησης εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέλιξη, καθώς δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί συγκεκριμένους τύπους ερωτημάτων για να λάβει σχετικά αποτελέσματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Brave Search θα βασίζεται σε API έως ότου το ευρετήριο αναζήτησης είναι αρκετά μεγάλο.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet ESET

Παίκτες Poker στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών

Σε εκατοντάδες υπολογίζονται τα θύματα από τις επιθέσεις malware κατά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις αναλύσεις της ESET. Επίθεση δέχτηκαν παίκτες των PokerStars και Full Tilt Poker από κακόβουλο πρόγραμμα spyware, το Odlanor. Το spyware επιτρέπει στο δημιουργό του να «κλέψει» κατά τη διάρκεια online παιχνιδιών.

Smartphones ESET

Η ESET εντοπίζει το νέο «Cryptolocker» για συσκευές Android

Οι μηχανικοί της ESET εντόπισαν για πρώτη φορά ένα νέο, επικίνδυνο trojan που απειλεί συσκευές Android. Το ransomware, με την ονομασία Android/Simplocker, σαρώνει την κάρτα SD αναζητώντας συγκεκριμένους τύπους αρχείων, τα κρυπτογραφεί και στη συνέχεια ζητά λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

Internet ESET

Συμβουλές για την προστασία των κατόχων πιστωτικών καρτών από την ESET

Τα πρόσφατα περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων σε κατόχους καρτών, ως αποτέλεσμα της επίθεσης κυβερνοεγκληματιών στην αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου Target, καταδεικνύουν ακόμη μία φορά το ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών που πραγματοποιούν αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.