Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

, Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Οι Βρετανοί θέλουν να λανσάρουν το Britcoin, ένα δικό τους κρυπτονόμισμα και πολλοί αναρωτιούνται τι εξελίξεις θα έχει αυτό. Οι ειδικοί, πάντως, θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε αύξηση της αξίας της τιμής του Bitcoin.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι προτίθεται να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, το οποίο και αναμένεται να ονομαστεί ως Britcoin, είναι μια σημαντική είδηση και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα έχει σημαντική επίπτωση σε άλλα κρυπτονομίσματα, αλλά όχι εκείνη που αρχικά είχε εκφραστεί.

Αντί για πτώση της οικονομικής πορείας του Bitcoin, το Britcoin, μάλλον θα έχει θετική επίδραση, οδηγώντας σε αύξηση της αξίας του. Το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει ένα κρυπτονόμισμα με την εγγύηση της Τράπεζας της Αγγλίας, το γεγονός ότι δημιουργείται ένα νέο παράθυρο στην ψηφιακή οικονομία από ένα κράτος είναι μερικοί από τους λόγους που εκτιμάται ότι θα δώσουν προστιθέμενη αξία και σε άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.

Σημαντικό είναι το μήνυμα που θα πάρουν και οι νέοι επενδυτές, που βλέπουν μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης να δίνει έμφαση στα κρυπτονομίσματα. Αυτό θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Business Amazon Bitcoin

H Amazon ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο FTX – Πόσα επεισόδια θα περιλαμβάνει;

H Amazon φέρεται να παρήγγειλε μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων για την πτώση του FTX από την εταιρεία παραγωγής AGBO.

Business Bitcoin

Μαύρη Τετάρτη για τα κρυπτονομίσματα, μεγάλη πτώση για το Bitcoin

Εχθές Τετάρτη το Bitcoin βούλιαξε σημειώνοντας πτώση 11% αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε να φτάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.