Έκθεση της BSA για τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια προγράμματος για το Διαδίκτυο, η Business Software Alliance (BSA) ανακοινώνει την έκδοση έκθεσης που αναλύει τους κινδύνους από τη χρήση του παράνομου λογισμικού, που έχει αποκτηθεί μέσω Διαδικτύου. Οι χρήστες του Διαδικτύου αντιμετωπίζουν πολλαπλά ρίσκα όταν αγοράζουν λογισμικό που προέρχεται από αναξιόπιστες πηγές, όπως απώλεια αρχείων, ιούς και βλάβη στο σύστημα των υπολογιστών.

Με την ολοένα αυξανόμενη χρήση συνδέσεων υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, η πειρατεία λογισμικού κερδίζει έδαφος καθώς τα παράνομα προγράμματα διατίθενται μέσω ιστοσελίδων δημοπρασιών, δικτύων ανταλλαγής αρχείων [peer to peer, (P2P)], botnets, άλλων ιστοσελίδων, κλπ.

Μεταξύ άλλων, οι κίνδυνοι που ενέχει το παράνομο λογισμικό περιλαμβάνουν την πιθανότητα οι χρήστες να λάβουν ημιτελείς, αλλαγμένες ή και δοκιμαστικές εκδόσεις του προγράμματος, να μην έχουν δικαίωμα σε αναβαθμίσεις, αλλά και να επιτρέψουν σε εγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

Από το πρώτο εξάμηνο του 2008, στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του Διαδικτύου, η BSA προέβη σε νομικές ενέργειες για το κλείσιμο 18.314 δημοπρασιών παγκοσμίως που πουλούσαν 45.000 είδη πειρατικού λογισμικού συνολικής αξίας €15 εκατομμυρίων. Στο ίδιο διάστημα, αντιμετώπισε και την παράνομη πώληση λογισμικού μέσω δικτύων P2P και άλλων διαδικτυακών καναλιών. Από το 2007 μέχρι σήμερα, οι ενέργειες της BSA στο Διαδίκτυο έχουν τριπλασιαστεί δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πειρατικό λογισμικό που πωλείται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η έκθεση (PDF) για την Πειρατεία στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμη εδώ www.bsa.org/internetreport

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Eleftherios Kosmas

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο κάποιος να κατεβάζει παράνομο λογισμικό την στιγμή που υπάρχει ωραιότατο ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα… βλέπε Firefox…Openoffice για να μην πω Linux και με πείτε και ακραίο… τώρα για πιο εξειδικευμένα πράγματα και για παιχνίδια έκει το θέμα αλλάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Bitcoin

Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

Ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin mining camps στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του.

Internet Spotify

Πώς θα ακούσεις Spotify στην καλύτερη δυνατή ποιότητα

Έρχεται το Spotify HiFi, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ακούσεις από τώρα σε καλή ποιότητα τη μουσική σου.

Internet Instagram

Instagram Live: Νέα δυνατότητα στα Lives με περισσότερους από 2 ομιλητές

Το Instagram παρουσιάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν κοινές ζωντανές ροές με τρία άλλα άτομα, επιτρέποντάς την ομαδική συνομιλία μέσω live βίντεο.

Software Xiaomi MIUI 12

Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.