Bug στο Facebook επέτρεψε την πρόσβαση εφαρμογών στις φωτογραφίες 6.8 εκ. χρηστών

Bug Facebook επέτρεψε πρόσβαση εφαρμογών φωτογραφίες 6.8 εκ. χρηστών, Bug στο Facebook επέτρεψε την πρόσβαση εφαρμογών στις φωτογραφίες 6.8 εκ. χρηστών

Φαίνεται πως το 2018 κλείνει με άλλο ένα σκάνδαλο από το Facebook το οποίο πήρε θέση σχετικά με ένα bug στο API των φωτογραφιών που επέτρεψε την πρόσβαση εφαρμογών στις φωτογραφίες 6.8 εκατομμυρίων χρηστών.

Το συγκεκριμένο bug έπληξε τους χρήστες που χρησιμοποίησαν το Facebook Login και επέτρεψαν σε τρίτες εφαρμογές την πρόσβαση στις φωτογραφίες τους. Το πρόβλημα, πρέπει να τονίσουμε, έχει διορθωθεί αλλά ορισμένες εφαρμογές είχαν πρόσβαση σε φωτογραφίες των χρηστών μεταξύ 13 και 25 Σεπτεμβρίου 2018. Το πρόβλημα αυτό έδωσε την πρόσβαση σε 876 developers από 1500 εφαρμογές, στις φωτογραφίες περίπου 6.8 εκατομμυρίων χρηστών, κάτι το οποίο από μόνο του είναι ένα σοβαρό συμβάν.

Αυτό που πιστεύεται είναι πως υπό κανονικές συνθήκες, οι συγκεκριμένοι developers είχαν πρόσβαση στις φωτογραφίες που οι χρήστες δημοσιεύουν μόνο στο timeline του Facebook, αλλά λόγω του bug, απέκτησαν πρόσβαση και σε άλλες φωτογραφίες, όπως αυτές που μοιράζουν στο Marketplace, στα Facebook Stories αλλά και σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Facebook αλλά δε δημοσιεύτηκαν στο timeline των χρηστών.

Οι μόνες εφαρμογές που επηρέαστηκαν από αυτό το bug είναι αυτές που το Facebook επέτρεψε την πρόσβαση στο API των φωτογραφιών και αυτές στις οποίες οι χρήστες έδωσαν την πρόσβαση στις φωτογραφίες τους, άρα δεν υπάρχει το θέμα της πρόσβασης χωρίς την εγκεκριμένη άδεια των χρηστών, με το Facebook να απολογείται και να ζητάει συγνώμη για ό,τι έγινε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη σελίδα των developers του Facebook, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν διαθέσιμα εργαλεία για developers εφαρμογών που θα τους επιτρέπουν να προσδιορίσουν ποιοί από τους χρήστες των εφαρμογών τους, επηρεάζονται από αυτό το bug, με την εταιρεία να συνεργάζεται μαζί τους για να διαγράψουν τις φωτογραφίες.

Τέλος, στην περίπτωση που ο λογαριασμός κάποιου χρήστη έχει επηρεαστεί από το bug των φωτογραφιών, θα του εμφανιστεί ενημέρωση στο Facebook και θα υπάρξει link στο Help Center και θα μπορεί να δεί αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιες από τις εφαρμογές που απέκτησαν πρόσβαση στις φωτογραφίες του. Επιπλέον, το Facebook προτείνει στους χρήστες να μπουν στις εφαρμογές με τις οποίες έχουν μοιραστεί τις φωτογραφίες του Facebook και να δουν σε ποιές από αυτές έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gregorio

Όταν ανεβάζεις προσωπικές φωτογραφίες και προσωπικές στιγμές στα Social Media και έχεις και καμιά 500 άγνωστους για φίλους τότε μην πέφτεις από κανένα σύννεφο, οι παππούδες μας λέγανε ένα ωραίο ρητό, Ηθελέστα και παθέστα. Έχω Facebook από το 2012′ και δικιά μου φωτογραφία υπάρχει μόνο μια που είναι και η φωτογραφία προφίλ που είχα βάλει όταν και έφτιαξα τον λογαριασμό μου στο Facebook, δεν μοιράζομαι προσωπικές στιγμές ούτε και φωτογραφίες στα Social Media, οι προσωπικές μου στιγμές ενδιαφέρουν και απασχολούν μόνο εμένα και τα άτομα που ήμουν μαζί τους. κανέναν άλλο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.